Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Elina Grothén ny chefredaktör på ELLE

06 dec, 2023 
AvRedaktionen ELLE
cia jansson elina grothen elle
Elina Grothén blir ny chefredaktör för ELLE efter Cia Jansson. Elina Grothén har arbetat inom modebranschen i tio års tid, där hon de senaste tre åren har axlat rollen som modechef på ELLE.
Annons

– Det är en dröm för mig att få förtroendet att leda den fantastiska redaktion som ELLE består av och att tillsammans bygga och vidareutveckla ELLE som ledande modedestination i samtiden, säger Elina Grothén, modechef på ELLE.

Elinas vision i nya rollen som chefredaktör är att fortsätta stärka ELLEs position som Sveriges största modedestination med inspirerande och engagerande innehåll inom mode, beauty, populärkultur och livsstil.

Jag brinner verkligen för att ge utrymme för starka kvinnliga röster

Elina Grothén

– Som en kulturbärare i vårt samhälle har modets betydelse en förmåga att skapa förändring som öppnar upp för inkludering, inspiration och nya tankesätt. Jag brinner verkligen för att lyfta och ge utrymme för starka kvinnliga röster och förebilder som inspirerar och ger våra underbara läsare kraft, vilket vårt senaste omslag med fotbollsstjärnan Zećira Mušović är ett talande exempel på, säger Elina Grothén, modechef på ELLE.

– Elina Grothén är ett perfekt val i rollen som ELLEs nya chefredaktör och jag är så glad att hon tackade ja. Hennes djupa kunskap och kontaktnät inom mode och populärkultur och hennes nyfikna sätt är helt rätt för att fortsätta ta ELLE in i framtiden. Dessutom är Elina både en respekterad, ödmjuk och klok ledare, säger Cia Jansson, chefredaktör.

Annons

Cia Jansson har efter 25 år på ELLE valt att gå vidare till sitt nya uppdrag som mediechef med ansvar att leda den publicistiska utvecklingen för samtliga titlar på Aller Media.

Annons