Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Prinsessan Dianas hemliga quiet luxury-väska – en oupptäckt juvel

06 dec, 2023 
AvPenellope Ness
Prinsessan Dianas hemliga Quiet luxury-väska – en oupptäckt juvel
Prinsessan Dianas påverkan på modet strålar fortfarande och bland de välkända väskorna som namngetts till hennes ära finns en oupptäckt juvel. Upptäck it-väskan och låt dig inspireras av hennes ikonisk stil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle kungligt #5 - Väskorna som är döpta efter DianaBrand logo
Elle kungligt #5 - Väskorna som är döpta efter Diana

Prinsessan Diana, en stilikon före sin tid, fortsätter att inspirera även idag. Liksom Kate Middleton och Meghan Markle idag, hade hon en unik förmåga att prägla modevärlden med varje plagg och accessoar hon bar.

Som en av världens mest fotograferade kvinnor hade hon ett inflytande som överträffade sin tid och bara kan matchas av dagens sociala medier. Det franska modehuset Diors ikoniska handväska, Lady Dior, är ett exempel på produkter som dedikerats till henne. Under en resa till Argentina 1995 blev väskan en symbol tack vare prinsessan, och det prestigefyllda franska modehuset namngav den till hennes ära. En annan oupptäckt accessoar i hennes garderob som står som symbol för elegans och tidlös stil är väskan Di bag från märket Tods.

Annons

Prinsessan Dianas tidlösa väska

Under 1990-talet, efter skilsmässan från prins Charles, omfamnade prinsessan Diana en mer uttrycksfull klädstil och utforskade nya designers som Gianni Versace.

Men det var inte bara hennes formella klädsel som fångade uppmärksamheten, även hennes val av accessoarer och väskor blev omtalande. Bland annat Di bag designad av det italienska varumärket Tods som var en flitigt använd väska i prinsessans garderob.

Den minimalistiska väskan, handgjord av läder, var prinsessans trogna följeslagare i vardagen och vid mer avslappnade tillfällen. Idag, när trenden med quiet luxury tar över modebilden och användbara accessoarer blir allt viktigare, står Di-väskan ut som en ikon från 90-talet.

Förutom Tods hade prinsessan ett antal favoritaccessoarer. Bland annat en toteväska med bambuhandtag signerat det italienska modehuset Gucci, som även den hedrades med hennes namn som en hyllning efter hennes bortgång.

Tods Di bag
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ta en närmare titt på Tods Di-väskan och låt dess tidlösa elegans och stil inspirera dig. Klicka här för att upptäcka mer om denna ikoniska accessoar! (reklamlänk)

Eller utforska våra rekommenderade tidlösa vardagsväskor, som rymmer din dator och som adderar en touch av elegans till din look.

Foto: TT & Instagram

Källa: Marie Claire

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons