Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Quiet luxury – så bär du den heta modetrenden

03 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
quiet luxury trend 2024
Haka på den senaste modetrenden – Quiet Luxury! Här är allt du vill veta om den och plaggen att satsa på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elegant, stilsäkert och minimalistisk – den nya modetrenden Quiet Luxury sätter ramar för hur vi kommer klä oss den närmsta tiden, och säsongens mode präglas framför allt av en tyst, nedtonad stil. Huvudsakligen handlar stilen om att man prioriterar plaggens kvalitet och elegans där rena snitt, en tydlig basgarderob och dämpade färger av svart, vitt, beige och grått är färgskalan att satsa på. Quiet Luxury är en stil som kan beskrivas som nedtonad och sofistikerad, genomsyrad av tidlöshet och inkapslad av subtil lyx. Den uppstod som en reaktion på det överdrivna konsumtionsfokuset under början av 2000-talet och förde med sig en förändring av värderingar. Istället för att visa upp pråliga varumärken och flashiga logotyper började man nu uppskatta kvalitet, hantverk och diskret lyx.

quiet luxury 2024

Påverkan av nya säsongsbetonade trender är inte längre i centrum utan lyxig stil utan känsla av skryt med tidlös design är helt rätt väg att gå. Här står "less is more" i centrum, men inte utan eftertanke. Stilen handlar om att vara medveten om varje detalj och välja noggrant utvalda plagg och varumärken. Det handlar om att prioritera kvalitet över kvantitet och att investera i tidlösa plagg som kommer att vara lika aktuella år efter år.

Annons

Det var HBOs serie Succession som fick trenden att börja trenda på sociala medier där de genom sina fyra säsonger, låtit sina karaktärer definiera vad Quiet Luxury betyder, bara genom sina nedtonade, preppy modeval. Här möts vi bland annat av karaktären Shiv i skräddarsydda kostymer, stickade klänningar, stilrena cocktailklänning och en dov färgskala. Trots enkelheten i hennes garderob visar hennes klassiska utseenden att hon är en förmögen maktfaktor utan att behöva höja rösten.

En annan stilekon som verkligen är ansiktet ut för den heta modetrenden är Sofia Richie. Stilrena t-shirts, byxor, skjortor, ett par bra blå jeans och en blazer, för att nämna några av hennes klassiker.

Var kan jag köpa Quiet luxury kläder?

  • Wakakuu
  • Stylein
  • Filippa K
  • Cos
  • House Of Dagmar
  • Arket
  • Toteme

Quiet Luxury plagg till basgarderoben

Här listar vi nyckelplaggen som går hand i hand med Quiet Luxury-trenden!

Vit klassisk skjorta

Filippa K

Rak skjorta tillverkad av ekologisk bomullspoplin som kan stylas till allt från kontoret till festen eller aw:n och är ett måste i basgarderoben.

vit skjorta dam från filippa k

Tidlösa jeans

House of Dagmar

Ett par perfekta jeans med hög midja med ett avslappnat, avsmalnande ben och en lätt böjd siluett, medvetet gjord av vår hållbara och exceptionella ekologiska bomull.

jeans från dagmar

Svart kavaj

Arket

Oversized, enkelknäppt kavaj i en ullblandning med lits bak som kan bäras som kostym tillsammans med ett par kostymbyxor, som jacka under tidig höst och vår samt superesnygg att även styla till allt från jeans till maxikjolen!

svart kavaj till basgarderoben

Rak maxikjol

Stylein

Som den perfekta mixen mellan festplagg och vardagshjälte är maxikjolen här för att stanna! Denna är i en luftig och lätt design i ett vackert glänsande tyg. Den finns även i fler jordnära toner!

lång satinkjol
KÖP KJOLEN HÄRReklamlänk

Väska

ATP Atelier

Arezzo från ATP Atelier är den vackraste och mest mångsidiga väskan till alla lägen – bär din i de övre handtagen eller på tvären.

väska atp ateier

Stilsäker kappa

House of Dagmar

En snygg kappa i bra kvalitet kan bäras både höst och vinter som tidig vår och är verkligen en nyckelplagg i garderoben.

kappa från dagmar
KÖP KAPPAN HÄRReklamlänk

Kostymbyxor

Arket

Svarta kostymbyxor med vida ben tillverkade av en stretchig ullblandning. En design med hög midja med veck framtill och pressveck.

svarta kostymbyxor

Vit t-shirt

COS

Det är svårt att överskatta mångsidigheten hos en klassisk vit t-shirt. Denna är vår favorit och är tillverkad av tjock bomullsjersey av premiumvikt och formad för en snygg passform som har lätt definition. Bär den med jeans, minikjolar eller läderbyxor – nästan vad som helst.

vit t-shirt från cos
KÖP DEN HÄRReklamlänk

Scarf

Le scarf

En lyxig scarf kan användas till mycket och kan pigga upp vilken look som helst! Bär den i håret. kring väskan, som topp eller varför inte som skärp? Denna stilsäkra variant i svart och vitt är i tillverkad i silke.

scarf från le scarf
KÖP DEN HÄRReklamlänk

Stilsäkra boots

Vagabond

Ansie är moderna ankelboots med en retroinspirerad silhuett från Vagabond. Modellen är i beiget skinn med en rundad tåform, dekorativa sömmar och dragkedjor längs skaftet.

boots höst vagabond 2023
KÖP SKORNA HÄRReklamlänk

Ribbat linne

COS

Det ribbade linnet är den perfekta bastoppen med lite twist som är supersnygg att bära som den är med ett par jeansshorts i sommarvärmen eller stylas under en kavaj i höst och vinter!

ribbat linne från cos
KÖP DEN HÄRReklamlänk

Foto: Stylein

Se mer:

Lollapalooza 2023: virkat & stickatBrand logo
Lollapalooza 2023: virkat & stickat

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons