Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så stylar du den trendiga fotbollströjan – 5 tips för att lyckas med looken

02 aug, 2023 
AvSade Borquez
Så stylar du fotbollströjan – 5 tips visar hur lyckas med trendlooken
Fotboll, en av världens mest populära sporter, har återigen tagit sig in i modevärlden. Fotbollströjor har nu blivit it-plagget att bära utanför stadion. Vi listar fem tips på hur du bäst fångar nya trendlooken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 nostalgiska filmer att inspireras av – för dig som älskar Y2K-modeBrand logo
5 nostalgiska filmer att inspireras av – för dig som älskar Y2K-mode

Fotbollströjor är inte längre något man enbart bär under fotbollsevenemang. Tröjan som länge har ansetts vara för oattraktiv för att bära utanför arenan (om du inte är ett hardcore-fan som bor i ditt favoritlags tröja) har nu blivit ett av de hetaste plaggen du kan äga.

TikTok-trender som “bloke core” och “blokette core” där fotbollströjor och andra sporttröjor är centrala plagg är en av anledningarna till att vi ser de sportiga tröjorna allt oftare ute på stan. Trenderna har setts på både kändisar och content creators som Julia Fox, Kim Kardashian, Rihanna, Rosalía och Bella Hadid.

Fotbolls-VM som just nu pågår har även bidragit till klädesplaggets ökade popularitet. Och med det sagt, finns det nu ingen bättre tid att hoppa på trenden samtidigt som du visar stöd till ditt landslag. Vi listar fem tips på hur du kan styla din fotbollströja och visa din yttersta support till damernas världsmästerskap.

Annons

FOTBOLLSTRÖJAN GÖR COMEBACK

Att visa upp sin kärlek till sitt favoritlag utanför arenan är inget nytt. Spana in streetmodets arkiv från 90-talet och 00-talet för att se looks som bestod av allt från baskettröjor, baseballjackor och jackor med NFL-logor.

En fotbollströja som blev superpopulär under tidigt 00-tal, var den brasilianska landslagströjan. Fotbollströjan kom i allt från klassiska till tajta och croppade modeller, varav den sistnämnde blev en stor hit bland kvinnliga modeentusiaster. Den åtsittande toppen har idag gjort en comeback och synts på kända profiler som Hailey Bieber samt Emily Ratajkowski.

Så stylar du fotbollströjan

För att lyckas styla den nya trendtöjan behöver du först och främst en fotbollströja som du tycker om. Den kan du hitta i närmaste sportbutik, online eller på secondhand-marknaden. Sedan är det dags att styla den och skapa en läcker look anpassad efter din stil. Scrolla vidare för att läsa om fem tips på hur du kan rocka det nya plagget.

Annons

1. OVERSIZE

Är du någon som älskar oversize och vibben looken utstrålar är fotbollströjor det perfekta plagget för dig. Du kan dessutom låta tröjan stå i centrum genom att bära den som en klänning (om den är tillräckligt stor). Lägg till lekfulla Y2K-detaljer som ett par låga eller höga sneakers, stora creole-örhängen, maffiga ringar och fotlänk över strumpan – vipps så har du skapat en nostalgisk look. Du kan dessutom addera ett bälte för att skapa en midje-centrerad silhuett.

2. INstoppat

Om du har en oversized fotbollströja kan du snabbt ge den en kroppsnära form genom att stoppa tröjan innanför din nederdel. Detta ger dig en tajtare känsla och skapar subtilt en definierad midja. Vill du inte stoppa in plagget hela vägen kan du göra en french tuck. Detta gör du genom att endast stoppa in en del av plagget och låta resten hänga utanför för att ge uppfattningen att det är oavsiktligt gjort.

Annons

3. LAGER På LAGER

I takt med att den kalla säsongen är på ingång kan du enkelt hålla dig varm genom att addera en långärmad tröja (med eller utan polokrage) under fotbollströjan. Styla det med exempelvis ett par cargobyxor eller raka jeans tillsammans med ett par låga boots eller annat skoval. Är det riktigt kallt kan du bära en pälsmössa för att generera en varierad look.

4. CROPpat

Tycker du att fotbollströjan är för lång kan du istället croppa den efter önskad längd. Detta gör du genom att antingen klippa den eller vika upp plagget och fästa med hjälp av säkerhetsnålar. Det gamla goda hårsnoddtricket funkar också bra.

5. strumbyxor ISTÄLLET FÖR BYXOR

Att bära strumpbyxor istället för vanliga byxor är en av höstens hetaste trender. Är du sugen på att hoppa på det trendtåget kan du återigen bära din fotbollströja som en klänning tillsammans med de “nya byxorna”. Skapa en intressant och nyanserad look genom att välja ett par färgglada strumpbyxor (kanske i samma färg som tröjan?), med motiv eller taktila detaljer. Toppa looken med ett par knähöga boots i läder.

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons