ELLE spanar in höstens snyggaste byxtrend – strumpbyxorna

18 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Strumpbyxor istället för byxor kommer ta över hösten 2023.
Med hösten runt hörnet är det dags att tänka på höstgarderoben! I år ser vi en spännande förändring när det kommer till att välja plagg för benen!
Annons
Höstens viktigaste modetrender 2023
Höstens viktigaste modetrender 2023

Strumpbyxor, som tidigare varit ett populärt komplement till klänningar och kjolar, tar nu en framträdande roll och ersätter traditionella byxor. Vi har börjat se att strumpbyxan fått ta mer plats i kändisars outfits. Ett exempel är systarna Jenner som definitivt var snabba på bollen med denna trend. Och vi kommer se strumpbyxan ta ännu mer plats i höst!

Detta är verkligen en mångsidig trend som gör det möjligt att skapa outfits med lite edge. Men även eleganta och trendiga looks.

Rosetter är ett fint komplement för att lyfta din look

Hur strumpbyxor har blivit en modefavorit i höstgarderoben

Oavsett om du vill ha en formell, avslappnad eller trendig look, kan strumpbyxor anpassas till alla tillfällen. Du kan välja mellan olika material, mönster och färger för att få det att passa din stil och garderob.

Annons

1. Formellt och minimalistiskt

Du kan bära svarta strumpbyxor i 20, 30, 40 denier eller uppåt till en denier i din smak och matcha det med en topp, blazer och klackar för en snygg kontors-look. Du kan även matcha strumpbyxorna med en oversized tröja och stövlar för en avslappnad och trendig look.

Välj mellan 10, 15, 20 denier och uppåt beroende på vilken look du vill uppnå.
Annons

2. Lek med färger

En annan trend är att bära strumpbyxor i olika färger för att skapa kontrast eller komplettera en outfit. Du kan välja att matcha strumpbyxorna med andra plagg eller skor i samma färg för att skapa en sammanhängande look.

Färgglada strumpbyxor som man matchar med klackar i samma färg ger en otroligt elegant och sammanhängande look.
Rött kommer bli en strak färgtrend i höst och är strumpbyx-färgen som kommer dominera.

3. Mönster Bonanza

En trend som har setts mycket på catwalken är mönstrade strumpbyxor. De ger en unik touch till en enkel klänning eller kjol. Det kan vara blommor, djurmönster eller geometriska mönster. Strumpbyxor med spetsdetaljer eller nätstrumpbyxor är också populära och kan ge en mer edgy look.

Annons
Lekfulla texturer och mönster lyfter vilken outfit som helst.
Blommigt som även det kommer bli en stark trend i höst letar sig även det till strumpbyxorna.
Spets, en klassiker som, som material alltid finns kvar. Men dyker upp som trend i olika sammanhang.
Annons

Foto: Spotlight/Launchmetrics.com & Instagram

Annons