Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

9 unika inredningsnyheter du inte får missa

12 dec, 2023 
AvKatarina Matsson
Trender, prylar och personer – det senaste från inredningsvärlden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Exklusiv trendspaningskväll med ELLEBrand logo
Exklusiv trendspaningskväll med ELLE

1. En servis som sluter cirkeln

Servisen Sixten av Lisa Larson, Gustavsbergs porslinsfabrik.
Annons

Lisa Larsons nya servis Sixten tog steget ut i världen veckan efter hennes 92-årsdag. För många representerar hon ett första möte med konst och design, hennes verk är berättelsen om det moderna Sverige, knådade i lera. En föregångare på många plan, som fortfarande är aktiv. Nu sluter hon cirkeln med fabriken där hon arbetade i 26 år. Nya servisen Sixten i benporslin görs i Gustavsbergs porslinsfabrik, kopp 720 kr, assiett 660 kr.

2. Ett bord som kan allt

Soffbord, strykbräda, sidobord, avställningsyta, skrivbord … Designern Anna Kraitz nya Cinderella för Design House Stockholm lever upp till ordet mångfacetterad.

Kanske blir behovet av möbler med flera användningsområden extra tydligt när konjunkturen viker och compact living för många blir en nödvändighet.

Det är också en möbel som håller över tid, eftersom den kan anpassas efter våra behov. Smart!

Bord med många användningsområden, Designern Anna Kraitz nya Cinderella för Design House Stockholm.
FREDRIK SWEGER

Cinderella finns i lager i mars/april men kan reserveras redan nu. Pris 11 995 kr.

Annons

3. Vad kan du om inredning?

Dags att utmana dina designintresserade vänner! Inredningsspelet innehåller 220 quizfrågor, om allt från smörtaxar till Jerry Seinfelds lägenhet.

Inredningsspelet av journalisten Charlotte Frey Svidén och illustratören Henrietta Nyvang, Lagerhaus.

Inredningsjournalisten Charlotte Frey Svidén har skapat ett kul spel med både humor och populärkulturella referenser och illustratören Henrietta Nyvang har gjort formen. Pris 149 kr, Lagerhaus.

4. 3 x Snyggt ljud

Sätt stämningen för det nya året!

1

Bluetooth-högtalare med retrokänsla, Vappeby gen3, Ikea.

Bluetooth-högtalare med retrokänsla. Tillsammans med batteriet Eneby (säljs separat) får du 25 timmars speltid. Vappeby gen3, 20x20 cm, 799 kr, Ikea.

Annons

2

Gam Fratesis högtalare Beosound A5 för Bang & Olufsen, Spaced aluminium.

Gam Fratesis nya högtalare Beosound A5 för Bang & Olufsen kommer nu även i en variant av aluminium: Spaced aluminium. Högtalargallret är tillverkat för hand och utformat på Factory 5 i Danmark. 12 timmars speltid och en trådlös trådlös telefonladdare integrerad i toppanelen. Pris 14 999 kr.

3

Svenska Transparents Turntable - en vinylspelare.

Dags att plocka fram LP-samlingen och finslipa de klassiska DJ-skillsen. Svenska Transparents stilrena nya Turntable, är en vinylspelare med minsta möjliga komponenter, som alla kan bytas ut vid behov för ett långt liv. Behöver kopplas till ett soundsystem, antingen med kabel eller bluetooth. Pris 14 000 kr.

Annons

5. Sagolik sköldpadda

Inspirerad av barndomens afrikanska folksagor har konstnären Theresa Traore Dahlberg skapat en ny figurin till Svenskt Tenns tennsamling. Theresas farmor kom från staden Boubou-Dioulasso i Burkina Faso, och i sitt konstnärsskap samarbetar Theresa även med samtida bronsgjutare i landet. Ljusstaken Sköldpadda väcker fantasin och bär på en inneboende visdom, längd 8 cm, 1 200 kr.

6. Nytt på Nordiska Galleriet

I över 100 år har Nordiska galleriet samlat det bästa av den internationella designvärlden i butiken på Östermalm i Stockholm. Nu släpper de sin första egna möbel: soffan Pavarotti. En modulsoffa att sjunka ner i, inte sitta på. Finns i många olika utföranden, pris från 27 990 kr.

7. inredarens inspiration - Anna Mårselius

Inredare Anna Mårselius har just startat Studio Milde.
Inredare Anna Mårselius var musikchef på MTV en gång i tiden. Nu har hon just startat Studio Milde.Foto: Mikael Lundblad

Anna Mårselius - inredare som precis startat Studio Milde. Erbjuder videosamtal inom inredning, arkitektur, trädgård och konst med experter som inredaren Pella Hedeby, trädgårdsdesignern Linnéa Dickson och Mats Wahlström Walter, medgrundare av arkitektstudion Ateljé Ö.

Annons

Tanken bakom Studio Milde?

”Möjligheten att ge alla, var man än bor, hjälp och råd med frågor som rör hemmet, oavsett budget och storlek på projektet. Inte alla vill eller kan ta hjälp från början till slut utan snarare kanske bara behöver guidning och några råd på vägen.”

Inspiratör du alltid återkommer till?

”Ilse Crawford är min husgud. Ingen yta är den andra lik och det finns en personlighet och en eftertanke i allt hon gör. Ett Hem i Stockholm vittnar om allt detta. Vill bo där. Alltid.”

Och en plats som alltid inspirerar?

”Att inreda hotell är något jag drömmer om, och hämtar mycket inspiration ifrån. Ett hotell är möjligheten att göra allt det vackra och spännande utan att behöva tänka konsekvens av att någon ska ha detta som sitt hem alltid.”

I lurarna när du arbetar?

”Musik, alltid musik! Var musikchef på MTV en gång i tiden, haha, så det kan verkligen vara en salig mix som dyker upp i lurarna. Gammalt mixat med nytt. Då mår man.”

Annons

Favoritrum hemma?

En skön soffa att sjunka ner i som en banan är också väldigt viktigt för Anna Månselius.Foto: Mikael Lundblad

”Köket såklart för allt som händer där, men ­vardagsrummet ska vi inte glömma. En skön soffa att sjunka ner i som en banan är väldigt viktigt också.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons