Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

15 populära taklampor som finns i butik just nu

Populära och trendiga taklampor

Fixa både stilen och belysningen i hemmet med en snygg taklampa. Vi listar 15 fina lampor som är både populära och trendiga val – och finns i butik nu!
25 september, 2019

Allmänbelysning, som taklampor är, handlar främst om att man ska få till ett bra övergripande ljus i ett rum. Men i dag är lampor några av våra mest älskade inredningsdetaljer och därför handlar det nästintill lika mycket om att lampan man väljer ska sätta rätt stämning och komplettera inredningen.

En taklampa kan göra hela intrycket i ett rum, men den kan också dra ner det om den inte passar in. Oberoende av om du har högt eller lågt i tak och oavsett om du gillar stilrent, modernt eller en industriell känsla så finns det i dag lampor för alla behov och smaker.

Här nedan listar vi 15 populära taklampor – som finns i butik just nu:

1. Taklampa i naturmaterial, PR Home

Wella är en stämningsfull lampa i rotting som kastar vackra skuggor på väggar och tak då den är tänd, och ger en välkomnande känsla i rummet. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

2. Molecular, House Doctor

Trendiga Molecular från danska House Doctor ger en industriell touch till inredningen med sina nakna glödlampor, socklar i mässing och justerbara armar i svart. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

3. Mobil 100, Pholc

Mobil 100 från Pholc är en trendig taklampa

Den stilrena Mobil 100-taklampan designad av Monika Mulder syns ofta i välstylade bostäder på Hemnet. Den stilrena armaturen med fem armar i svart kombinerad med de runda opalglasen bildar en tidlös taklampa som samtidigt som den är minimalistisk blir ett blickfångande inslag. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

4. Plafond, Watt & Veke

Takplafonden Anna från Watt & Veke

Den här vita takplafonden är ett snyggt val om man har lågt i tak och inte vill att taklampan ska ta upp för mycket plats, men fortfarande vill ha ett stilfullt inslag. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

5. Taklampa Asteria, Umage

Lampan är en perfekt mix av design, teknologi och hantverk och ger ditt hem ett mjukt intryck med perfekt ljus. Finns i fler färger. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

6. Taklampa Manola, Herstal

Manola från Herstal är en pampig takkrona med 20 dimbara ljuskällor som sprider ett stämningsfullt sken över matplatsen eller soffbordet. Finns även i svart och i krom. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

7. DIY, House Doctor

DIY taklampa från House Doctor är en populär storsäljare

DIY är en mycket populär taklampa som består av tolv dekorativa glasbubblor och en ljuskälla som ger ett milt sken. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

8. RAy, Globen Lighting

Pendeln Ray från Globen Lighting ger dig möjlighet att själv bestämma hur taklampans design ska se ut. Välj mellan att placera de snäckformade lampdelarna mot eller inuti varandra, oavsett vad du väljer får du ett vackert och iögonfallande resultat. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

9. Taklampa Göte, Co Bankeryd

Göte är en taklampa från Co Bankeryd som passar i många miljöer och inredningsstilar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

10. Disc taklampa, Globen Lighting

Satsa på en modern variant av den klassiska skomakarlampa för bra belysning vid matplatsen. Den här lampan har en vid skärm som ger ett brett sken och lampan har fina detaljer i borstad mässing och svart metall. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

11. Multi-lite pendel, Gubi

Med den här taklampan från Gubi, formgiven av Louis Weisdorf, får du flera lampor i ett. Lampan har två vridbara och roterande ytterskärmar, vilket gör att ljuset kan riktas på olika sätt och dessutom förändras lampans utseende. Multi-Lite-pendeln finns i en mängd olika utföranden, här ovan i trendigt rosa med ring i mässing. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

12. Florean, Ellos Home

Populär taklampa från Ellos Home
Florean taklampa från Ellos Home

Populär taklampa från Ellos Home med sex armar i svart metall. Matcha med valfria ljuskällor för en unik look. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

13. Gross Grande, By Rydéns

Elegant taklampa från By Rydéns
Taklampan Gross Grande från By Rydéns

Den här eleganta taklampan består av 32 glaskulor och ger ett vackert, varmt ljus i hemmet samtidigt som den är en blickfångare i sig. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

14. Taklampa Heaven, Markslöjd

Heaven är en mäktig centerpiece designad av Joakim Thedin för Markslöjd. Den mäter hela 117cm i diameter och finns i både svart och stål med opalglas. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

15. Canberra taklampa, Jotex

Canberra taklampa från Jotex

Fin taklampa i polerad mässing som passar utmärkt i hallen eller i rum med lågt i tak. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

Läs mer:

10 snygga taklampor – för dig som har lågt i tak

15 fina fönsterlampor som lyser upp i vintermörkret

Shoppingtips: 13 fina lampor till barnrummet

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: