Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

De hetaste skotrenderna för våren och sommaren 2024

12 jan, 2024 
AvAmie Chorr
Vill du ligga steget före inför kommande säsong? Våren och sommarens stora skoguide hittar du här! Upptäck trenderna från catwalken och bästa köpen att spana in redan nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilresa: Hunter SchaferBrand logo
Stilresa: Hunter Schafer

Visningarna för våren och sommaren 2024 bjöd på en mängd inspirerande inslag som garanterat fått oss att längta till varmare väder, speciellt när det gäller skovalen som blir lättare och lekfullare! Skorna som dominerade på catwalken visade inte bara moderiktiga modeller, utan även skor förankrade i vardagliga behov – utan att bli tråkiga eller förutsägbara.

Detta kan du förvänta dig till våren och sommaren

Denna säsong inkluderar nytolkningar av allt från klassiska sandaler och eleganta klackar till låga skor. På catwalken syntes klackar där tårna får titta fram, tofflor och flip-flops som antyder en mer "boho" och avslappnad känsla än tidigare säsonger. Och ballerinatrenden håller hårt i modebilden och ser inte ut att försvinna inom en snar framtid. Glada nyheter för dig som investerat i ballerinaskor förra året!

Annons

Skrolla vidare och inspireras av säsongens ledande skotrender, inklusive den ständigt närvarande ballerinaskon.

Tårna ska luftas

Den här säsongen gick designers all in vad gäller peep-toe! Både Sportmax, Versace och Louis Vuitton skickade ut skor med fokus på öppen tå.

Annons
Sportmax SS24
Versace SS24
Annons
Louis Vuitton SS24

Vi vill nå högre höjder

Låga skor och ballerinaskor fortsätter att dominera, men denna säsong erbjuder designers även ett annat alternativ: enorma, vristhotande platåskor! Alla som har haft en Bratz-docka kommer förmodligen att älska Simone Rochas tolkning. Gucci bjöd på platåskor i logomanins tecken, men även färgglada alternativ.

Gucci SS24
Annons
Simone Rochas SS24
Gucci SS24Launchmetrics.com/spotlight
Annons

Avslappnat men elegant

För vår- och sommaren 2024 är några designers budskap tydliga när det gäller skor: låt oss slappna. Modehus som Miu Miu, Valentino och Chanel tar alla till det mer avslappnade humöret och visar både flip-flops och sandaler på skofronten. Även det franska modehuset Hermès drar åt den avslappnade trenden.

Miu Mou SS24
Chanel SS24
Annons
Valentino SS24
Hermès SS24
Annons

Så lågt som möjligt

De mest populära klackarna för säsongen tar ingen höjd alls. Klacken ska helt enkelt vara så låg som möjligt. En klack som för många år sedan föll i "mormor"-kategorin har nu seglat upp som storfavoriten. Man ska tänka som en "lady", och designers har jobbat hårt med att uppdatera skon. Därför är det inte alls förvånande att Miuccia Prada lyfter den låga klacken till våren hos Prada. Resultatet? En mini-klack på satinprydda skor i starkt rosa! Även Gucci och Valentino hänger med i ledet och levererar tolkningar av den låga klacken.

Prada SS24
Annons
Prada SS24
Gucci SS24
Annons
Valentino SS24

Knivskarpa tår

Det är något ganska påträngande (nästan strängt) med en tå så spetsig att du är rädd att sticka dig på den. En sådan silhuett utstrålar pondus, och det är en av de mest populära silhuetterna till våren 2024. Vi kan vänta oss klassiska tolkningar av designers som Prada, Louis Vuitton, Mugler, Avavav, Acne Studios och Hodakova, för att nämna några.

Mugler SS24
AVAVAV SS24
Acne Studios SS24
Hodakova SS24
Annons

Mules är oss hack i häl till våren

Mules hänger med oss i 2024. Den här säsongen omgestaltade några av de mest eleganta designerna denna uråldriga silhuett där chic bekvämlighet står i fokus. Den smidiga skon med klack lyfts bland annat hos Alaïa och Bottega Veneta och är ett självklart val för våren.

Alaïa SS24
Bottega Veneta SS24
Annons

Slappa dojor

Den slappa booten lyfte vi redan förra året och den hänger med även i år när vi går in i en ny säsong! Y/Project presenterar ännu en gång sina slappa denim-stövlar men även Dion Lee levererar slappa denim-stövlar smyckade med dragsko och Victoria Beckham presenterar en stramare tolkning på den rejäla vårskon.

Y/Project SS24
Annons
Dion Lee SS24
Victoria Beckham SS24
Annons

Likt en ballerina

Det har nog inte undgått någon hur besatta modeentusiaster är av ballerinaskor och nu ser trenden ut att fortsätta långt in på det nya året (snälla, förra året ville folk inte släppa skorna och bar dem långt in i november). Säsongens tolkningar utformas främst med en högglansig yta och detaljer som definitivt skriker efter uppmärksamhet. Kristalldetaljer visas hos Loewe, drottningen av pärlor och rosetter Simone Rocha levererar ballerinaskor prydda med ja – pärlor och rosetter. Chanel och Dior satsar på en twist på den klassiska varianten!

Chanel SS24
Annons
Simone Rocha SS24
Dior SS24
Annons

Ta lätta steg i mockasiner

Det har väl inte undgått någon att loafers blivit virala under de senaste månaderna och markerar sig som en stor trend för 2024. Till våren och sommaren är mockasiner de mest bekväma skorna du kan hålla ögonen på. Olika varianter av mockasiner lyfts hos bland annat Miu Miu och The Garment.

Miu Miu SS24
The Garment SS24
Annons

Loafers med klack

Om du gillar loafers men sugen på en sko med lite höjd har du tur! Loafers med klack har definitivt seglat upp på it-listan på senaste tiden och du kan hitta dem i både chunky och minimalistiska silhuetter. Burberry paraderade ut sin tolkning av den uppdaterade loafern.

Burberry SS24
Prabal Gurung SS24
Annons
Burberry SS24

Minimalistiska sneakers

Fräscha tolkningar av minimalistiska sneakers blir en grej igen! Designers som Issey Miyake och Dries Van Noten har designat skor som ger en stark känsla av "quiet luxury". Och glada nyheter för oss på hemmaplan! Svenska Vagabond har även släppt skor som sömlöst förkroppsligar den rena sneakers-trenden.

Issey Miyake SS24
Issey Miyake SS24
Annons
Dries Van Noten SS24
Annons

Shoppa stilarna här!

Sugen på att uppdatera skogarderoben inför den nya säsongen? Vi har gjort jobbet åt dig och samlat en rad stilsäkra skor som finns i butik just nu.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons