Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Möt tvillingduon bakom danska smyckesmärket LIÉ Studio

10 jan, 2024 
Möt tvillingduon bakom danska smyckesmärket LIÉ Studio
ELLE tog en pratstund med danska tvillingduon Cecilie och Amalie Moosgaard Nielsen som förutom att inspirera med sin tidlösa stil driver egna smyckemärket LIÉ Studio tillsammans.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zećira MušovićBrand logo
Behind the scenes med Zećira Mušović

Tvillingsystrar, modeller, kreatörer – och driver företag tillsammans. I flera år har danska Cecilie och Amalie Moosgaard Nielsens tidlösa stil inspirerat. Nu drar även deras smyckemärke blickarna till sig.

Cecilie och Amalie Moosgaard Nielsen är grundare till smyckesmärket Lie Studio.
Cecilie och Amalie Moosgaard Nielsen.Foto: LIÉ Studio

Allt började med en delad kärlek till tidlösa smycken och drömmen om att skapa något eget, efter att ha varit en del av andras kreativa visioner i flera år, framför allt framför kameran i modellbranschen. I november 2021 gjorde de slag i saken och grundade LIÉ Studio. Målet var att skapa moderna men tidlösa smycken som enkelt blir en del av ens dagliga uniform. Två år senare har märket växt till en favorit med över 60 återförsäljare världen över.

Annons

Tvillingsystrarna om egna smyckesmärket LIÉ Studio

Vem är den typiska LIÉ-kvinnan?

– Vi visualiserar henne som en modern kvinna som älskar stadspuls och har en fartfylld livsstil med lite tid för stilexperiment. I stället väljer hon en enkel men chic look som livas upp med den lilla detaljen – smycket!

Lie studios halsband.
Foto: LIÉ Studio

Hur ser er designprocess ut?

– Som kreativa chefer arbetar vi tätt med vårt designteam och skapar fyra kollektioner per år. Eftersom Lié är centrerat kring ett stiluniversium baserat på våra liv hämtas mycket inspiration från egna erfarenheter och vänner och kvinnor i vår omgivning. Vi älskar hur ett smycke adderar personlighet till en outfit och därför är alla smycken döpta efter våra nära och kära. På tal om namn – Lié Studio kändes perfekt eftersom det speglar våra två namn som båda innehåller ”lie” och betyder sammanflätade på franska.

Annons

Största utmaningen sedan ni startade?

– Att allt är nytt! Vi har fått börja från ruta ett i alla processer men det har även varit det som varit bland det mest givande. Vi lär oss något nytt varje dag och dessutom har vi fått en nyvunnen respekt för andra entreprenörer, speciellt kvinnor.

Lie Studio moodboard.
Foto: LIÉ Studio

Smycken adderar personlighet, därför är våra döpta efter nära och kära.

Cecilie och Amalie Moosgaard Nielsen.
Foto: LIÉ Studio
Annons

Om ni bara får bära ett smycke för resten av ert liv, vilket skulle det vara och varför?

– Svårt! Vi tenderar alltid att välja örhängen. På ett ögonblick kan en outfit se genomtänkt ut bara genom att lägga till ett par klassiska örhängen. Vi känner nästan att vi har glömt något om vi går utanför dörren utan örhängen, haha.

Caroline-örhängena från danska smyckesmärket Lie Studio.
Caroline-örhängena är ett av märkets signatursmycken – och kundfavorit!

Här finns örhänget att köpa!

Berätta om framtiden hos LIÉ, vad står näst på tur?

Mycket spännande händer hos oss framåt och vi är ivriga att avslöja vad vi jobbar på. Vårt mål är att ytterligare expandera internationellt och våga oss in i fler spännande kategorier inom de perfekta garderobsstaplarna i framtiden. Just nu arbetar vi dock för fullt med något mycket speciellt i vår hemstad, Köpenhamn, som vi inte riktigt kan avslöja än. Men snart!

Annons
Rött pärlhalsband från Lie studio.
Smyckena är designade i Köpenhamn och tillverkade för hand. Som vackra halsbandet The rose necklace med unika karneolstenar.Foto: LIÉ Studio

Slutligen – berätta om ert favoritsmycke just nu!

Just nu älskar vi båda våra mest klassiska hoopsörhängen, Andrea-örhängena, som vi gärna bär tillsammans med vårt kraftiga Laura-armband. Men vi är båda väldigt spända över vårt nya Ida-armband som vi längtar att dela med alla.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons