Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

De hetaste skönhetstrenderna från 2014 – som fyller 10 år 2024

27 dec, 2023 
AvPenellope Ness
De hetaste skönhetstrenderna från 2014 – som fyller 10 år 2024
Ombré, läppenna och de buskiga ögonbrynen – vi listar några av de största skönhetstrenderna som dominerade för ett decennium sedan. Vilka trender saknar du från 2014?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #18 – CherrieBrand logo
Min rutin #18 – Cherrie

År 2024 har anlänt och med det flyger våra tankar tillbaka till 2014. Varför? Det är exakt ett decennium sedan vi såg flera minnesvärda skönhetstrender vi både älskar och hatar. Eller kanske älskar att hata? Under detta år fylldes våra Instagram-flöden, vare sig det var på en trogen smartphone eller den senaste iPhone 6, med spännande nyheter. Minns du kanske Kylie Jenners lip kit och Anastasia Beverly Hills ögonbrynsprodukter som blev staplar i våra sminkväskor vid denna tid?

Annons

Häng med när vi tar en nostalgisk titt på de mest minnesvärda skönhetstrenderna från 2014 – minns du dem?

Minnesvärda skönhetstrender från 2014

Fylliga och skarpa ögonbryn

2014, även känt som "ögonbrynsåret", var året då alla ville uppnå perfekta, fylliga ögonbryn med skarp form. Vi använde ögonbrynsprodukter från Anastasia Beverly Hills och lät oss inspireras av ikonerna som Cara Delevingne och Lily Collins som satte standarden.

Cara Delevingnes ögonbryn

Contouring blev en grej

Stjärnor som Kim Kardashian visade upp den transformerande kraften av contouring, som blev det enda sättet att sminka sig 2014. Hennes makeupartist Mario Dedivanovic introducerade tekniken för att framhäva ansiktsstrukturen. Idag har vi minskat mängden produkter något, men contouring är fortfarande aktuellt!

Annons
Kim Kardashians contour

Vit eyeliner (speciellt på fruarna i Real Housewives)

Användningen av vit eller ljus eyeliner för att lysa upp och öppna ögonen är en vanlig knep. Men 2014 lärde oss att det inte alltid är det bästa valet för reality-TV eller närbilder. Real Housewives-stjärnorna som bland annat Tamra Barney och Amber Marchese var några som maxade vitramade ögon.

Real Housewives med ljus eyeliner

Ombré hårfärg dominerade

Ombré, den stora hårtrenden som dominerade 2014 med sina tydliga mörka rötter och ljusa toppar. En annan variant var "sombré" (subtil ombré), med en mjukare övergång från ljus till mörk. Det var en trend som omfamnades av många, inklusive kändisar som Kardashians, Jessica Alba och Shay Mitchell från den populära tv-serien Pretty Little Liars.

Annons
Shay Mitchell ombré

Korta frisyrer i fokus

Under 2014 verkade det som om en ny kändis dök upp varje dag och visade upp en söt liten bob. Kort hår var den stora trenden, och det märktes. Och 2023 gjorde hårtrenden en riktig comeback med flera varianter, där Hailey Bieber, Zendaya och Jenna Ortega är bara några av många kändisar som visade upp stilen. Och klippet kommer nu i många olika nya varianter. Några av våra favoriter från 2014 var Rihanna, Lauren Conrad, Taylor Swift och Vanessa Hudgens.

Annons
Rihannas korta hår
/ SIPA USA / TT

Läpppennan gjorde comeback på riktigt

En annan stor och oförglömlig trend var läppkit och läppennan, en sminkstapel som gjordes extra berömd detta år av Kylie Jenner och hennes besatthet av att överlinjera sina läppar. Detta skapade en hel ny våg av intresse för att framhäva och definiera läpparna på ett sätt som tidigare kanske inte var lika i fokus.

Kylie Jenner läppenna

Flätade frisyrer fångade intresse

Franska, fishtail, krona — 2014 var vi riktigt påhittiga när det gällde olika typer av flätade frisyrer. Flätor är än idag en tidlös stil som passar för alla tillfällen och ger utrymme för en personlig touch.

Annons
Zendayas flätor

Pastell var årets hårfärg

Regnbågens färger ersattes av mjuka pastellfärger som lavendel och sockervaddrosa under 2014. Denna hårfärgstrend var det hetaste valet för många kändisar, inklusive Kesha, Nicole Richie, Kylie Jenner och Ashley Tisdale. Är det dags att återuppliva dessa mildare toner för en lekfull och trendig look igen?

Nicole Richies pastellfärgade hår

Så där har vi det – en resa tillbaka till skönhetsåret 2014, fyllt med ikoniska trender och minnen. En del av dessa stilar har stigit tillbaka till rampljuset under 2023 och ser ut att fortsätta inspirera och forma skönhetsvärlden. Oavsett om du är redo att omfamna dessa trender eller föredrar det moderna, är skönhet evig och under konstant förändring.

Foto: Instagram, TT

Källa: Glamour

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons