Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bob – olika varianter av den trendiga frisyren

28 apr, 2023 
bob frisyr trend hår dam
Hailey Bieber, Zendaya och Jenna Ortega är bara några av många kändisar som visar att bob är frisyren som gäller just nu! Och klippet kommer i många olika varianter. ELLE har samlat bästa inspirationen på olika typer av bob!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Efter många år där det långa håret dominerat är 2023 helt klart året då vi sätter saxen i håret och klipper kort! Luggen är hetare än någonsin och den korta boben har gjort en riktig comeback. Och vi ser också fler varianter än någonsin av det trendiga klippet: Butterfly bob, Italian bob och nu senast Slob bob, för att nämna några.

kort frisyr bob hår frisyrer

VAD ÄR EN BOB?

Den klassiska boben har alltid varit en frisyr att räkna med, men i år har den fått ett riktigt uppsving! En traditionell bob slutar ungefär vid käklinjen, men kan också sluta strax under hakan. Skillnaden mellan en bob och en lob är att lob är en längre variant av frisyren som slutar närmare axlarna (eller strax ovanför).

Annons

Olika varianter av bob – bästa hårinspirationen

ELLE har samlat bästa hårinspirationen på olika varianter av bob! Här är frisyrerna alla pratar om just nu. Vilken är din nya favorit?

Bob: Italian bob

Det finns en viss skillnad på en Italian bob och en traditionell bob. En Italian bob är något längre och klipps i en jämn längd och ett mer kapat klipp för att få fram den fylliga känslan i håret. Tänk dig att du kapar håret där det är som tjockast. Här handlar det också om volym – snåla därför inte med volymmousse och volymspray!

Annons

Bob: Uppklippt bob

Vill du kombinera två hårtrender i en är det en uppklippt bob du ska satsa på. Det uppklippta håret som vi senast såg trenda under tidiga 00-talet, går att anpassa på alla längder och passar extra snyggt till en bob! Frisyren har också blivit en favorit hos bland annat skådespelaren Jenna Ortega.

Bob: Butterfly bob

butterfly bob hår frisyr trend

En butterfly bob à la Zendaya blev snabbt en snackis på sociala medier – och vi förstår varför! Det omtyckta (och riktigt eleganta) klippet osar lyx och handlar om att ge en luftig, lätt och något lekfull känsla till håret. Tänk dig att längderna ska sväva snyggt.

Annons

Bob: Bob med lugg

kort bob frisyr korta hår

Att kombinera en lugg med en bob är en elegant friyr som osar 1920-tal och som har hängt med oss i årtionden! Här låter du luggen vila snyggt på ögonbrynen och längderna kapas strax under örat. Klippet kallas även "Beau bob".

BOB: SLOB BOB

sleek bob frisyr dam

Den senaste varianten av bob att göra succé är "Slob bob", som är betydligt snyggare än vad den låter! Klippet handlar om att hålla frisyren enkel, sleek och megaglansig. Håret klipps därför rakt av, utan att klippas upp och luggen har samma längd som resterande hår.

Annons

Bob: Kort mikro-bob

Mjuk elegans möter statement! Den korta mikro-boben som slutar vid kindbenet bjuder på snygg volym, textur och en lekfullhet till håret. Tillsammans med en lugg ramar frisyren också in ansiktet snyggt!

Bob: Lockig bob

En bob passar alla – oavsett fall på håret! Bob i ett lockigt hår är en trendsäker frisyr vi aldrig får nog av och det korta klippet ger snygg studs till lockarna. Kombinera klippet med en snygg lugg och plötsligt har du prickat in flera av årets hårtrender!

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons