Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Curve cut – trendiga frisyren med face framing layers

18 apr, 2023 
curve cut hår trend frisyr 2023
Inspireras av Hailey Biber och Camila Cabello och satsa på den trendiga frisyren "The Curve cut". Här är allt om klippet där det mjuka, uppklippta håret står i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Bland årets hårtrender har vi hittills sett allt från en mjuk och modern Butterfly bob till statement-klipp inspirerade av 90-talets Kate Moss. Luggen är hetare än någonsin och vi ser både den korta mikroluggen och den uppklippta varianten ta plats.

Nu har också den nya trendfrisyren The Curve cut (eller C shape cut som den också kallas) snabbt klättrat upp på topplistorna och blivit ett av årets mest efterfrågade klipp – och det tackar vi bland annat Hailey Bieber för.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat snyggaste inspirationen på klippet som kändisarna älskar! Här hittar du allt du behöver veta om trendiga The Curve cut.

The Curve cut – hårtrenden kändisarna älskar

curve cut hår frisyr inspiration

I dag ser vi hårtrender växa fram i en rasande fart, men många av trenderna är faktiskt favoriter från förr. Se bara på gardinluggen som är tagen från 70-talet, eller det punkiga klippet London girl hair, som är inspirerat av 90-talets stilikoner Victoria Beckham och Kate Moss.

Annons

Det är inte helt omöjligt att du också känner igen The curve cut. Frisyren påminner nämligen om 00-talets ikoniska Rachel haircut, där håret mottot var "ju fler uppklippta lager, desto bättre".

Vad är curve cut?

Mjuka lager och en lätt face framing, trendfrisyren The Curve cut är en perfekt frisyr om du vill behålla längden till håret, men ändå önskar ett fint fall och snyggt liv till längderna. Klippet skapar en mjuk, C-formad inramning (därav namnet) tack vare de långa uppklippningarna.

Frisyren går såklart att kombinera med flera längder på håret. Nedan har vi samlat tre olika varianter av Curve cut.

Hårinspiration: Axellångt hår med layers

Hailey Bieber är en av personerna som åter satte Curve cut på trendkartan. Hollywoodkändisen har också kombinerat det snygga klippet med en tidlös money piece fram i luggen, vilket ger ytterligare en snygg och mjuk inramning till ansiktet.

Hårinspiration: Lång Curve cut

Sångerskan Camila Cabello visar istället att uppklippta längder framtill även klär längre hår perfekt! Stjärnan kombinerar också klippet med en snygg snedlugg.

Hårinspiration: Uppklippt curve cut

Pretty little liars-stjärnan Lucy Hale satsar på en kortare, och mer uppklippt variant av frisyren, men klippet ramar fortfarande in ansiktet snyggt.

Foto: Imaxtree, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons