Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Det här är London girl hair – korta frisyren från 90-talet

13 apr, 2023 
kort frisyr london girl
Nu inspireras vi av Kate Moss och Keira Knightley! Här är allt du behöver veta om trendfrisyren "London girl hair" (och ja, du känner garanterat igen favoriten).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Y2K-fenomenet fortsätter att vara starkt, även inom beauty och under året har vi sett tydliga trender direkt tagna från 90- och 00-talet. Halo hair (eller kort och gott färgat underhår), blå kajal – och nu senast den nygamla frisyren London girl hair, är bara några av många favoriter från förr.

Men vad betyder egentligen det något diffusa hårtrenden? ELLE reder ut – och har samlat snyggaste inspirationen från några riktiga stilikoner!

Vad är London girl hair?

Det korta håret är tillbaka, så är även Brit-chic! Bli därför inte förvånad om du snart börjar se frisyren London girl hair överallt. Inspirationen till frisyren kommer bland annat från 90- och 00-talets stilikoner Kate Moss, Posh Spice och Keira Knightley, som alla bar det något punkiga klippet.

Annons
london girl hair trend frisyr

Den omtyckta frisyren går emot de senaste årens stora hårtrend där frisörfönat hår med snygga lockar stått i fokus. London girl hair handlar istället om att låta det naturliga (och något messy) ta plats. Lägg till exempel undan hårfönen och låt håret självtorka. Lägg mittbenan åt sidan och klipp upp håret i lager för att få till en snygg och lekfull textur. Punkig grunge är målbilden!

Vem passar London girl hair?

keira knightley frisyr

Det okomplicerade klippet passar såklart alla hår, men är extra tacksam om du upplever att du har svårt att få liv till håret – eller om du inte vill lägga tid på stylingen. Här är det nämligen det naturliga som ska ta plats!

Annons

hårInspiration: frisyr från 90-talet

london girl hair frisyr 90 tal victoria beckham

Frisyren London girl hair är direkt plockad från 90- och 00-talet. Victoria Beckham (och hela Spice girls-ligan), Keira Knightley, Halle Berry och supermodellerna Naomi Campbell och Kate Moss är bara några som satte klippet på kartan!

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Artikelinspiration: Glamour UK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons