Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Halo hair – det här innebär hårtrenden som alla pratar om

24 mar, 2023 
halo hair trend hårfärg
Halo hair är här för att stanna – men det är inte första gången vi ser favoriten! Här är allt du behöver veta om den trendiga hårfärgen som bland annat Dua Lipa och Miley Cyrus älskar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

Årets stora hårtrender bjuder bland annat på uppklippta längder, gardinlugg och mjuka och naturliga hårfärger. Men vi ser även uppstickare som Tiramisu hair, Butterfly bob och chunky highlights. Med det sagt kan vi konstatera att det idag finns ett namn för allt – och att hårtrender kommer och går i en rasande fart.

Halo hair – säsongens trendiga hårfärg

En annan av säsongens stora snackisar, som med all säkerhet är här för att stanna är "Halo hair", en trend som bland annat Miley Cyrus och Dua Lipa hakat på.

Annons

Men det är inte första gången vi får se den trendiga färgen göra succé! Halo hair var till exempel länge en favorit under 00-talet.

halo hair trend färgat underhår
Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/BEI/Shutterstock (13801971is)Miley CyrusVersace show, Arrivals, Fall Winter 2023, Los Angeles, California, USA - 09 Mar 2023

Vad är Halo hair?

Halo hair innebär kort och gott att färga underhåret och överhåret i olika färger. Vanligast är att kombinera blont och brunt, men vi ser också till exempel vinrött underhår tillsammans med ett blont överhår.

halo hair hårfärg vår sommar 2023.

Vill du inte gå hela vägen kan du också satsa på Halo highlights som istället handlar om att addera bredare slingor i håret. Till exempel blonda, bredare slingor i luggen.

Annons

Vem passar halo hair?

Halo hair passar såklart alla hår, men kom ihåg att färgen kräver en del underhåll. Ett tips är därför att ha en färg som är så naturlig din egen som möjligt på överhåret och sedan lägga kontrastfärgen i underhåret. På så sätt behöver du inte tänka på utväxten.

färgat underhår trend hårfärg

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023Brand logo
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
Annons