Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Rosmarinvatten i håret – oväntade hårtrenden som ger tjockare hår

16 mar, 2023 
rosmarinvatten i håret fördelar tjockare hår
TikTok-trenden med närmare 450 miljoner visningar lovar mindre håravfall och tjockare hår. Men hur fungerar det egentligen? Här är allt du behöver veta om rosmarinvatten – som sägs vara superknepet för ett vackrare och starkare hår.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Tjockare hår, mer strån och mindre håravfall... Det låter som en dröm, eller hur? Och ska vi följa den senaste, stora snackisen på TikTok är målbilden inte helt omöjlig att nå – med hjälp av en något otippad ingrediens. Vi pratar såklart om trenden där rosmarin används i håret. Ett superknep som engagerat ordentligt och fått närmare 450 miljoner visningar på TikTok.

Här är allt du behöver veta om trenden! Men den stora frågan är: fungerar den verkligen?

Annons

Rosmarinvatten i håret

Rosmarin är inte bara en tacksam krydda i matlagning, den har också många fina fördelar för din hälsa. Och sägs också göra underverk för ditt hår! Den senaste trenden att gå viral visar nämligen otroliga hårtransformationer och svall som minst sagt imponerar.

@gjuanita

starting my rosemary water journey for hair growth! #hairtok #hairgrowthtips #rosemarywater

♬ original sound - giorginajuanita

Rosmarinvatten, eller rosmarinolja i håret sägs bland annat lugna hårbotten och samtidigt öka blodcirkulationen, vilket i sin tur gör stråna starkare och får håret att upplevas tjockare. Men att hitta studier om att det faktiskt fungerar för håret är svårt.

rosmarinolja i håret fördelar

VILKA FÖRDELAR HAR ROSMARIN?

Men det sägs också finnas en hel del andra fördelar med rosmarin. Rosmarin ska bland annat ha en lugnande effekt på huden, verka återfuktande och öka cirkulationen. Och att äta rosmarin ska också boosta immunförsvaret, öka blodcirkulationen och minska magbesvär.

Annons

Rosmarinolja i håret

Innan du applicerar rosmarinolja eller rosmarinvatten i håret är det viktigt att tänka på att testa produkten på din hud för att se hur din hud reagerar. Spraya en liten yta i bakom örat eller i nacken och avvakta. Märker du att din hårbotten börjar klia, svida eller får utslag ska du genast sluta.

Rosmarin för håret – produkter för tjockare hår

Här är tre härliga hårprodukter som innehåller rosmarin.

Rosmarinvatten, Scalp Treatment Rosemary – Maria Åkerberg

Scalp Treatment Rosemary från svenska Maria Åkerberg är en spray för håret som bland annat innehåller rosmarin och märket själva beskriver produkten som en dagkräm för håret.

Scalp Treatment Rosemary kan du läsa mer om här (reklamlänk).

rosmarinvatten i håret tjockare hår

Schampo med rosmarinolja, Scalp Shampoo – Sachajuan

I Sachajuans Scalp Shampoo, som är speciellt framtagen för en känslig hårbotten, finns bland annat rosmarin, ingefärsextrakt och BHA-syra.

Annons

Scalp Shampoo kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

schampo med rosmarin för tjockare hår

Hårolja med rosmarin, Shine Elixir – REF Stockholm

Nyan Shine Elixir från REF Stockholm är ett glansgivande serum där rosmarin också finns med på INCI. Serumet innehåller också UV-skydd för håret.

Shine Elixir finns att läsa mer om här (reklamlänk).

rosmarinolja för håret

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons