Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Tjockt, långt hår nu! 8 smarta sätt som verkligen funkar

tips för tjockare hår

Hur får man håret att växa fortare? Finns det några snabba lösningar för att få tjockare hår? Till dig som drömmer om långt hår och ett voluminöst svall har vår skönhetsredaktion samlat de bästa tipsen.
09 juli, 2021
0:47

Efter reklamen: ELLEs beautyredaktör: 4 smarta tips för bra solskydd

(0:47)

Drömmer du också om långt, tjockt och fylligt hår? Det är möjligt att få tunt hår att både se tjockare ut – och bli tjockare genom rätt vård, produkter och kosttillskott. ELLE listar tipsen som får ditt hår att växa fortare och se tjockare ut.

1. Extensions för tunt hår

För att snabbt fixa långa lockar är extensions, eller löshår (kärt barn har många namn), ett bra alternativ. Vill du ha en permanent hårförlängning görs detta på salong. Enskilda hårslingor fästs i ditt naturliga hår genom att frisören värmer upp löshårets fäste och på detta sätt limmar fast håret. Detta är en riktig lyxbehandling som ofta kostar runt 5 000 kronor och håller upp till tre månader.

Läs också: ELLE recenserar hairtalk – allt du behöver veta

Ett billigare alternativ för dig som också vill kunna välja mellan ett längre och kortare hår är clip-in-extensions. På bara några minuter kan du själv sätta fast löshåret och ta ut det lika lätt.

2. Produkter för tjockare hår snabbt

Testa Nioxin som är ett märke med fokus på att skapa tjockare hår och behandla håravfall. Deras Scalp Renew Dermabrasion Treatment fungerar som en ansiktsmask för hårbotten. Den exfolierar hårbotten och gör att cellförnyelsen påskyndas. Resultatet: ett tjockare och friskare hår som sitter kvar där det ska längre. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk från Adtraction)

nioxin tjockare hår produkt

Nioxin har många produkter för tjockare hår. Klicka på bilden och kom direkt till hårmasken.

3. Olaplex för tjockare hår

Olaplex är superbehandlingen som går in i hårstråt och hjälper till att reparera det inifrån. Olaplex går att göra på salong i samband med färgning eller som en egen behandling. Pris från 300 kronor beroende på behandling. Som komplement kan du sedan hemma själv använda märkets inpackning för att resultatet ska hålla längre, eller som enda produkt om du inte vill göra behandlingen på salong.

I Olaplex-serien finns många olika produkter, här har du startkitet som innehåller schampo, balsam, inpackning och en stärkande bond smoother-kräm. Läs mer om kitet och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

olaplex tjockare hår längre

Olaplex är speciellt framtaget för att reparera håret och göra det tjockare, starkare och längre. Klicka på bilden och kom direkt till kitet.

4. använd hårinpackning

Fuktbomba håret ett par gånger i veckan med en bra inpackning. Perfekt för dig som i vardagen utsätter håret för mycket värme. En bra inpackning ser till att vårda kluvna toppar och ge ett mer välmående hår. Alltid bra för att håret ska hålla sig snyggt medan du låter det växa ut.

Läs också: 8 hårinpackningar för torrt och slitet hår

5. Massera hårbotten

När du masserar hårbotten ökar du blodtillförseln och stimulerar hårsäckarna vilket bidrar till att håret växer snabbare. Sen är det ju dessutom superskönt. Varför inte unna dig en härlig inpackning och lite massage på det medan inpackningen sitter i.

6. Ät bra – och få i dig rätt vitaminer

Skönhet kommer inifrån! Rätt mat kan förse dig med härligt långt hår. Ät mat med mycket c-vitamin eftersom det bidrar till, ja, du gissade rätt, bättre blodcirkulation även i hårbotten. Mat, som innehåller mycket c-vitamin är till exempel apelsin, paprika och broccoli.

Läs också: Kosttillskott för hud och hår – beautyredaktören reder ut sant och falskt och listar bästa produkterna

7. Undvik värme

Inget sliter så mycket på håret som värme. Att locka, platta och föna är alla saker som ditt hår tar skada av. Använd rikligt med värmeskydd varje gång som du utsätter håret för värme.

8. Toppa håret regelbundet

För att ditt framtida hår ska vara friskt och må bra är det regelbundna besök hos frisören som gäller. Runt var åttonde vecka brukar det passa bra att toppa håret. Hellre ett lite kortare välmående hår än ett långt slitet.

9. Sov på sidenörngott

Sidenörngott är suveränt om du vill slita mindre på håret och vårda det för att få ett tjockt och långt svall. Klicka här för att läsa om sidenörngotten som är bäst i test!

Läs också: Dålig hårdag? Här är superknepen som verkligen (!) hjälper

10. Använd bara scrunchies

Scrunchies i siden motverkar frissigt hår och sliter mindre på håret än vanliga hårsnoddar. Klicka här för att hitta beautyredaktörens favoriter bland scrunchies.

Hur får jag tunt hår att verka tjockare?

Fint, tunt (alltså: typiskt skandinaviskt!) hår är väldigt olikt förtunnat och försvagat hår. Det är omkretsen på hårstrået som är skillnaden mellan ett tunt och ett tjockt hår. Om hårstrået är tunnare har du ofta fler hårstrån på huvudet än en person med tjockare hårstrån. För att få fart på ett tunt hår är knepet att addera volym, och det med ny teknologi som kan skapa känslan av fylligare hår. Först och främst kan du själv tänka på att:

  • Tvätta håret två gånger. Varje hårstrå har en hårsäck med tillhörande hårfett, därför blir ett tunt hår fetare i hårbotten snabbare. Att tvätta håret två gånger gör att du får bort det mesta av fettet i hårbotten.
  • Använd sulfatfria produkter för att reducera slitage på ett tunt, och därmed känsligare, hår.

  • Klipp en frisyr som ger mer volym i tunt hår.

Läs också: Sulfatfritt schampo – beautyredaktören listar bäst i test

Missa inte

Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet

ELLEs beautyredaktör reder ut!

Sommarens 7 bästa UV-skydd för håret

Skydda håret mot uttorkning och blekta strån!

Fina kändisfrisyrer som får ditt tunna hår att se tjockare ut

Ta till saxen!