Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Tjockt, långt hår nu! 10 smarta sätt som verkligen funkar

03 okt, 2022 
långt tjockt hår tips bra hår hårtips
Hur får man håret att växa fortare? Finns det några snabba lösningar för att få tjockare hår? Till dig som drömmer om långt hår och ett voluminöst svall har vår skönhetsredaktion samlat de bästa tipsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Drömmer du också om långt, tjockt och fylligt hår? Det är möjligt att få tunt hår att både se tjockare ut – och bli tjockare genom rätt vård, produkter och kosttillskott.

Få långt och tjockt hår – bästa tipsen

Produkter med fokus på att stärka håret, massage för hårbotten och värmeskydd när du använder värmeverktyg – det är bara några tips som hjälper hårets kvalité. Här är alla tips som får ditt hår att växa fortare och se tjockare ut.

Missa inte: Bästa frisyrerna och produkterna för tunt hår – ELLE har samlat allt du behöver veta!

1. Extensions för tunt hår

För att snabbt fixa långa lockar är extensions, eller löshår (kärt barn har många namn), ett bra alternativ. Vill du ha en permanent hårförlängning görs detta på salong. Enskilda hårslingor fästs i ditt naturliga hår genom att frisören värmer upp löshårets fäste och på detta sätt limmar fast håret. Detta är en riktig lyxbehandling som ofta kostar runt 5 000 kronor och håller upp till tre månader.

Annons

Läs också: ELLE recenserar hairtalk – allt du behöver veta

Ett billigare alternativ för dig som också vill kunna välja mellan ett längre och kortare hår är clip-in-extensions (reklamlänk). På bara några minuter kan du själv sätta fast löshåret och ta ut det lika lätt.

2. Produkter för tjockare hår snabbt

Testa Nioxin som är ett märke med fokus på att skapa tjockare hår och behandla håravfall. Deras Scalp Renew Dermabrasion Treatment fungerar som en ansiktsmask för hårbotten. Den exfolierar hårbotten och gör att cellförnyelsen påskyndas. Resultatet: ett tjockare och friskare hår som sitter kvar där det ska längre. Läs mer om produkten och köp den här (reklamlänk).

Nioxin har blivit ett väldigt omtyckt märke. Här hittar du alla produkter (och färdiga kit) som fokuserar på att få ditt hår att bli längre, tjockare och starkare (reklamlänk)!

3. Schampo och balsam för ett tjockare hår

Nästa gång du är hos frisören, be om en Olaplexbehandling. Olaplex är superbehandlingen som går in i hårstråt och hjälper till att reparera det inifrån. Olaplex går att göra på salong i samband med färgning eller som en egen behandling. Pris från 300 kronor beroende på behandling.

Annons

Olaplex produkter jobbar på att stärka och reparera håret och som komplement till behandlingen kan du sedan hemma själv använda märkets inpackning för att resultatet ska hålla längre, eller som enda produkt om du inte vill göra behandlingen på salong.

I Olaplex-serien finns många olika produkter, här har du startkitet som innehåller schampo, balsam och inpackning. Här hittar du kitet (reklamlänk).

olaplex kit schampo balsam inpackning för tjockare hår
Klicka på bilden för att komma direkt till startkitet.

4. använd hårinpackning för att stärka håret

Fuktbomba håret ett par gånger i veckan med en bra inpackning. Perfekt för dig som i vardagen utsätter håret för mycket värme. En bra hårinpackning ser till att vårda kluvna toppar och ge ett mer välmående hår. Alltid bra för att håret ska hålla sig snyggt medan du låter det växa ut.

Annons

Hårinpackning för tunt och poröst hår, Chroma Absolu Masque Chroma Filler – Kérastase

Kérastase nya Chroma Absolu Masque Chroma Filler är en hårinpackning vars jobb är att återfukta och stärka tunt, skadat och poröst hår. Hårinpackningen innehåller aminosyror och centella asiatica, eller cica som det också kallas, som hjälper till att stärka stråna, ge ordentligt med fukt och maxa glansen.

Här kan du läsa mer om hårinpackningen (reklamlänk).

5. Massera hårbotten

När du masserar hårbotten ökar du blodtillförseln och stimulerar hårsäckarna vilket bidrar till att håret växer snabbare och på sikt också blir tjockare. Sen är det ju dessutom superskönt. Varför inte unna dig en härlig inpackning och lite massage på det medan inpackningen sitter i. Idag finns det många olika varianter av scalp brush, men en ny favorit är Scalp masajeador från Ceremonia.

Här kommer du till (reklamlänk)Scalp masajea (reklamlänk)dor.

Scalp masajeador från Ceremonia
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Ät bra – och få i dig rätt vitaminer

Skönhet kommer inifrån! Rätt mat kan förse dig med härligt långt hår. Ät mat med mycket c-vitamin eftersom det bidrar till, ja, du gissade rätt, bättre blodcirkulation även i hårbotten. Mat, som innehåller mycket c-vitamin är till exempel apelsin, paprika och broccoli.

Annons

VEGANSKT HÅRVITAMIN, BEAUTIFUL HAIR – GREAT EARTH

Beautiful Hair är ett hårvitamin som innehåller bland annat biotin, zink, aloe vera och cystein. Cystein är en aminosyra och en viktig del i keratin håret är uppbyggt av.

Här kan du läsa mer och hårvitaminet (reklamlänk).

hårvitaminer tjockare hår bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. använd värmeskydd för ett starkare hår

Inget sliter så mycket på håret som värme. Att locka, platta och föna är alla saker som ditt hår tar skada av. Använd rikligt med värmeskydd varje gång som du utsätter håret för värme.

Missa inte! Här hittar du årets bästa värmeskydd!

Värmeskydd, Heat Styling Protection – Björn Axén

Heat Styling Protection är ett suveränt värmeskydd som inte känns i håret. Värmeskyddet sprider som en lätt moln och ger en fin glans tack vare bland annat plantbaserat (veganskt) keratin, algextrakt och panthenol.

Heat Styling Protection finns att köpa här (reklamlänk).

värmeskydd björn axen bäst i test stärka håret
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Toppa håret regelbundet

För att ditt framtida hår ska vara friskt och må bra är det regelbundna besök hos frisören som gäller. Runt var åttonde vecka brukar det passa bra att toppa håret. Hellre ett lite kortare välmående hår än ett långt slitet.

Annons

9. Sov på sidenörngott

Sidenörngott är suveränt om du vill slita mindre på håret och vårda det för att få ett tjockt och långt svall. Klicka här för att läsa om sidenörngotten som är bäst i test!

Sidenörngott, Mulberry Silk Pillowcase – Lenoites

Mulberry Silk Pillowcase från Lenoites hjälper till att hålla hud och hår återfuktat och gör också att håret inte trasslar sig under natten.

Här kommer du direkt till sidenörngottet (reklamlänk).

sidenörngott tjockt hår
Klicka på bilden för att komma till örngottet från Lenoites.

10. Använd bara scrunchies

Scrunchies i siden motverkar frissigt hår och sliter mindre på håret än vanliga hårsnoddar. Svenska Amelie Soie har många fina varianter av scrunchies i 100 procent mulberry silk (reklamlänk).

scrunchie bra för håret bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur får jag tunt hår att verka tjockare?

Fint, tunt (alltså: typiskt skandinaviskt!) hår är väldigt olikt förtunnat och försvagat hår. Det är omkretsen på hårstrået som är skillnaden mellan ett tunt och ett tjockt hår. Om hårstrået är tunnare har du ofta fler hårstrån på huvudet än en person med tjockare hårstrån. För att få fart på ett tunt hår är knepet att addera volym, och det med ny teknologi som kan skapa känslan av fylligare hår. Först och främst kan du själv tänka på att:

Annons
  • Tvätta håret två gånger. Varje hårstrå har en hårsäck med tillhörande hårfett, därför blir ett tunt hår fetare i hårbotten snabbare. Att tvätta håret två gånger gör att du får bort det mesta av fettet i hårbotten.
  • Använd sulfatfria produkter för att reducera slitage på ett tunt, och därmed känsligare, hår.

  • Klipp en frisyr som ger mer volym i tunt hår.

Hur får man långt hår?

Tänk att det går så snabbt att kapa håret kort, men tar så lång tid för att få håret att växa ut. Genom att ta hand om håret med till exempel rätt schampo och balsam, rätt kost och ett sidenörngott kan du hjälpa håret att blir längre. Eller snarare, hjälpa håret att inte gå av.

Kan alla få långt hår?

Alla har vi olika kvalité på håret, en del tjockt och lockigt, medan andra har tunt och poröst. Tillhör du den sistnämnda kan det vara svårt att få ett väldigt långt och tjockt hår (om du inte väljer extensions vill säga). En del upplever att håret blir tunt och går av vid axellängd och då kanske en snygg och tjockare page är att rekommendera istället för ett långt och tjockt hår.

Foto: Imaxtree

Fixa håret som Sara BidermanBrand logo
Fixa håret som Sara Biderman
Annons