Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa frisyrerna och produkterna för tunt hår

tunt platt hår frisyrer tips knep

Vilken är egentligen den bästa frisyren för tunt hår och hur får man volym till tunna och fina strån? ELLE har samlat den ultimata guiden på frisyrer och produkter för dig som vill ge illusionen av tjockare längder och va-va-voom volym!
09 augusti, 2022

STunt hår, fina strån – och volym som lyser med sin frånvaro. Ja, håret är minst sagt en historia för sig och trots gediget jobb ligger längderna platt efter bara några timmar. Känner du igen dig? Ingen fara! ELLE ger dig bästa tipsen på frisyrer som får stråna att nå högre höjder (och får längderna att se betydligt tjockare ut).

Vilken frisyr passar tunt hår?

Bob, lob, lugg – eller en trendig mullet. Det finns många frisyrer som är extra tacksamma om du har tunt hår, men önskar ge illusionen av att det är betydligt tjockare! Att satsa på en kortare frisyr med uppklippta längder och trubbigt klippta toppar ger en extra skjuts till volymen och få håret att se fylligare ut.

Med hjälp av rätt produkter kan du också göra stor skillnad på ditt hår. Längre ner listar vi bästa produkttipsen som gör underverk, oavsett längd på håret!

Läs mer: Allt om hårvitaminer – och vitaminerna som verkligen gör skillnad!

Inspiration kort och tunt hår 2022

ELLE har samlat snygga frisyrer och enkla stylings som passar extra bra till kort och tunt hår. Här hittar du bästa inspirationen.

Korta frisyrer för tunt hår

bästa frisyrer tunt hår volym

Snyggaste inspirationen för kort och tunt hår!

Korta klipp är suveräna för tunt hår eftersom att det främst är längderna som ofta upplevs tunna. En kort bob eller slarvig pixie cut, där håret klippts i etapper, är inte bara två av årets hetaste trender, utan också en enkel frisyr att hålla efter – och skapar såklart även känslan av mer volym och tjockare längder. Skapa den busiga känslan med hjälp av en saltvattenspray, trolla fram självfall genom att addera en curl cream och få volymen att hålla med hjälp av en volymmousse.

Bob och korta frisyrer för tunt hår

kort bob tunt hår

Bob passar bra för kort och tunt hår!

Saltvattenspray, Salt Water Spray – Björn Axén

Väldoftande och lätt saltvattenspray som ger stadga och textur till håret! Innehåller samtidigt UV-skydd och vårdande innehåll som Vitamin B5 och örtextrakt. Supertips! Saltvattensprayen är också perfekt att använda innan du lockar håret med en locktång. Testa! Dina lockar kommer att hålla så fint under dagen.

Salt Water Spray finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Missa inte! Årets bästa saltvattenspray – ELLE listar favoriterna som får bäst i test

Curl cream, Curl Defining Cream – Moroccanoil

Curl Defining Cream ger lockarna och självfallet ordentligt studs och ger samtidigt håret fin glans. Krämen reducerar också friss med bravur!

Här kommer du direkt till produkten (länk till Kicks).

Volymmousse, Pure Volume Mousse – Maria Nila

Pure Volume Mousse är ett lätt mousse som ger fantastisk volym, utan att tynga ner håret eller göra håret stela och krispiga. Den veganska moussen ger bäst effekt genom att borsta i håret i handdukstorkat hår (med hjälp av en utredningsborste) och när den fönas in.

Pure Volume Mousse hittar du här (länk till Hudoteket).

Årets bästa volymschampo – favoriterna från budget till lyx

Halvkorta frisyrer för tunt hår

bästa frisyr tunt hår mellanlång frisyr lob

Mellanlång och tunt hår!

Låt längderna vila elegant på axlarna med en lob som frisyr. Loben (som fått sitt namn eftersom att det är en längre bob) kapar längderna precis där stråna ofta börjar tunna ur. Det finns också oändliga sätt att styla loben! Genom att göra lätta lockar i håret skapar du genast känslan av ett tjockare svall.

Lob för tunt hår

lockig lob för kort hår bästa frisyren

Lob för tunt hår.

Locktång, Curve Soft Curl Tong – ghd

Curve Soft Curl Tong är locktängernas Rolls-Royce och lekande lätt att använda! Med locktången kan du skapa lätta vågor, busiga strandlockar eller riktigt eleganta lockar. En sann favorit som håller i många, många år framöver.

Curve Soft Curl Tong (som också är en av vinnarna i ELLEs bäst i test), hittar du här (länk till Lyko).

Missa inte! Stort bäst i test – ELLE har testat marknadens bästa locktänger. Här är alla favoriter (för alla hår).

Volymspray, Full Dry Volume Blast – Living Proof

Full Dry Volume Blast är en härlig hybrid mellan textur- och volymspray. Längderna känns inte torra, volymen håller länge och trots att sprayen även appliceras i hårbotten, känns hårbotten inte fet.

Här hittar du produkten (länk till Lyko).

Läs mer: Långt, tjockt hår nu! 8 smarta sätt som verkligen fungerar!

Långa frisyrer för tunt hår

långa frisyrer tunt hår

Långa frisyrer för tunt hår – bästa inspirationen.

Vincenzo Grillo

Vill du satsa på längre längder är ett superknep är att inte klippa topparna rakt av, utan välja en trubbigare klippning och uppklippta längder. Supertrendiga mullet är också en tacksam frisyr om du har långt, tunt hår. Här kan du läsa allt om hårtrender – där mullets har en självklar plats.

Uppklippt hår för axellång och tunt hår

trendig mullet kort hår självfall

Uppklippt frisyr för tunt hår!

Valentina Valdinoci

VÄRMEBORSTE FÖR volym,One-Step Style Booster Round Brush Dryer & Styler – Revlon

Satsa på att ge volym till hårbotten för att håret inte ska ligga platt! One-Step Style Booster Round Brush Dryer & Styler är en prisvärd värmeborsten med många möjligheter! Den lättanvända borsten kan skapa volym i hårbotten och ge stråna ett ordentligt lyft, borsten kan också skapa mer definierade lockar. Här kommer du direkt till borsten (länk till Apohem).

Hur får man volym till tunt hår?

Att ge volym till håret gör du redan i duschen med hjälp av bland annat ett volymschampo. ELLE listar de bästa produkterna som höjer volymen rejält – och samtidigt vårdar håret!

Volymschampo, JoiFull Volumizing Shampoo – Joico

Joico sviker sällan (eller aldrig) när det kommer till hårvård, men JoiFull Volumizing Shampoo är något utöver det vanliga! Schampot löddrar ordentligt, men är lätt att skölja ur och ger en riktigt fin volymeffekt och ger samtidigt fin glans till håret.

Här kan du läsa mer om JoiFull Volumizing Shampoo (länk till Lyko).

Läs mer: Årets bästa volymspray – favoriterna du inte får missa

Varmluftsborste, ONE-STEP HAIRDRYER AND VOLUMISER – REVLON

Revlons omtalade varmluftsborste ger fin volym och glans och har en bra blandning av nylonpiggar och svinborststrån. Topparna får en fin böj, vacker volym (ända från botten) och håret känns också luftigt och lätt!

Här hittar du produkten (länk till Lyko).

Missa inte! ELLE listar årets bästa varmluftsborste – här är allt om stylingverktyget alla pratar om.

Superkur för tunt hår, Loyalty Kit System 3 – Nioxin

Loyalty Kit System 3 är ett av många kit från Nioxin som fokuserar på att stärka tunt hår och fina strån. I kitet som är anpassat för färgat hår finns ett schampo, balsam och serum för hårbotten. Resultatet är häpnadsväckande!

Loyalty Kit System 3 hittar du här (länk till Lyko)! Vill du utforska hela Nioxins sortiment och hitta det perfekta kitet för ditt hår kan du klicka här (länk till Lyko).

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud