Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa volymschampo – favoriterna som ger volym till håret

20 feb, 2024 
volymschampo bäst i test 2024
Ge håret ett ordentligt lyft! ELLE har samlat årets bästa volymschampo och balsam som trollar fram snygg volym som håller. Här är årets volymgivande vinnare 2024!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #8 - Emma UnckelBrand logo
Min look #8 - Emma Unckel

Tunt och platt hår utan tillstymmelse till volym, känner du igen dig? Det är inte allt för ovanligt att det typiska skandinaviska håret gärna lägger sig platt längst huvudet. Längtan efter ett voluminöst och fylligt hår är total – och med rätt produkter kan du ge liv till håret och skapa tjockare och fylligare längder med ett snyggt lyft!

I ELLEs stora bäst i test har vi samlat de volymgivande favoriterna inom schampo och balsam. Längre ner hittar du också bästa tipsen för att få en hållbar volym!

Annons

Bästa volymschampo 2024 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Volymschampo bäst i test – årets bästa volymgivande schampon

Säg farväl till tunt och platt hår! ELLE har samlat årets bästa schampo som ger vacker volym till håret. Här är favoriterna från budget till lyx – och för alla hår!

bästa volymschampo för volym till håret
ELLE guidar till dig det bästa volymschampot och berättar hur du får volym som håller.

Bästa volymschampo och balsam, JoiFull Volumizing Shampoo och conditioner– Joico

Grunden till volymen börjar i duschen och där är JoiFull Volumizing Shampoo och Conditioner en riktig superduo! Schampot är lätt i texturen vilket gör att håret inte tyngs ner. Håret blir inte heller torrt, utan känns lätt och luftigt. Dessutom håller volymen riktigt snyggt och bra!
Läs mer om och köp JoiFull Volumizing Shampoo här (reklamlänk).
Här kommer du till balsamet i samma serie (reklamlänk)!

Annons
joico bästa volymschampo och volymbalsam
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa volymschampo för tunt hår, Densifique Bain Densité Shampoo – Kérastase

Densifique Bain Densité Shampoo är inte ett typiskt volymschampo, men fokuserar på att fylla ut stråna vilket även det ger en lättare volym och ett snyggt lyft till håret. Produkten är också otroligt dryg och håret håller sig rent länge! Och precis som alla Kérastase hårvårdsprodukter har också schampot en härlig doft som andas frisörlyx.
Densifique Bain Densité Shampoo finns att köpa här (reklamlänk).

Bästa sulfatfria schampo och balsam, Pure Volume Shampoo – Maria Nila

En av Maria Nilas storsäljande serie är Pure Volume-serien. Och vi förstår verkligen varför! Den volymgivande duon gör magi för tunt och platt, skandinaviskt hår. Schampot lyfter verkligen hårrötterna och ger stadga, samtidigt som det tillhörandet balsamet återfuktar fint utan att göra håret tungt.
Sulfatfria och veganska duon Pure Volume Shampoo och Conditioner finns att läsa mer om här (reklamlänk).

bästa sulfatfria schampo och balsam för volym till håret från Maria Nila
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa volymschampo och balsam budget, Aussome Volume Shampoo – Aussie

Prisvärda Aussie har många fina produkter i sitt sortiment. Favoriten Aussome Volume Shampoo verkar återfuktande och ger en lättare volym och fyllig känsla till håret. Extra stort plus för att förpackningarna finns i så mycket som 750 milliliter, vilket är extra tacksamt för miljön. Längderna blir något torra efter schamponeringen, därför är det extra viktigt att gå in med ett återfuktande balsam.

Annons

Aussome Volume Shampoo kan du köpa här (reklamlänk).

Bästa glansgivande volymschampo, High Rise Volume Shampoo – Redken

Reducerar friss, ger glans och trollar fram en fin volym utan att torka ut håret – det finns ingenting som High Rise Volume Shampoo inte klarar av! Det krämiga schampot är en lätt och fräsch doft, löddrar fint och är riktigt drygt. Håret får såklart också vacker volym som håller länge!
Redkens High Rise Volume Shampoo kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

bästa volymschampo för att reducera friss från Redken
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande volymschampo, Volumizing Shampoo – Björn Axén

Risprotein och vitamin B5 är superingredienserna i Volumizing Shampoo! Håret får inte bara fin volym utan känns också fylligare och framförallt otroligt återfuktat. En superhit för tunna strån som behöver hjälp på traven för att få volymen att hålla.
Volumizing Shampoo finns att läsa mer om och köpa här. (reklamlänk)

Annons
bästa volymschampo och balsam för att återfukta håret från Björn Axén
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Hur får man volym till håret?

Allting börjar i duschen! Rätt hårvård för din hårtyp är A och O och det fiffiga är att du kan kombinera serier med varandra. Använd till exempel ett volymschampo för att tvätta rent och ge volym från hårrötterna och känner du att du behöver maxa fukten i håret kan du kombinera med ett återfuktande balsam för att ge glans till längderna.Tänk också på att schamponera håret två gånger för att göra håret ordentligt rent.

Efter du tvättat håret kan du med fördel också använda stylingprodukter för att höja volymen ordentligt. Addera en volymmousse, volymspray eller ett volympuder i hårbotten och blås håret torrt med en hårfön. Tänk på att föna i motsatt riktning. Vill du kan du också avsluta med varmluftsborste för att föna upp en stor och pampig volym från hårbotten.

Annons
Kort tunt hår volym schampo produkter
Gregory Scaffidi

Vad innehåller volymschampo?

Några vanliga ingredienser i volymschampon är bland annat provitamin B5 (mer känd som Panthenol), risprotein och veteprotein. Panthenolet i schampot hjälper håret att svälla, samtidigt som vilket gör ger den fylligare effekten. Både provitamin B5 och veteprotein har också återfuktande egenskaper och gör att stråna kan hålla fukten i håret längre.

Hur fungerar volymschampo?

Volymschampo innehåller ingredienser som fokuserar på att ge håret ett lyft och ge illusionen av tjockare strån, samtidigt som det rengör och ger fukt.

Annons

Vilket schampo passar tunt hår?

Har du tunt och fint hår är ett volymschampo extra bra! Tunna strån tenderar nämligen ofta att ligga platt längst huvudet. Glöm inte att du kan kombinera med ett återfuktande balsam om du önskar!

Hur får man volymen i håret att hålla?

Det finns en mängd olika produkter med fokus på att ge volym: spray, mousse, krämer. Det gäller att hitta produkten för ditt hår! Leta efter produkter som ger stadga – där är en mousse toppen. Det är extra viktigt att inte ta för tunga och för mycket produkt om du har tunt hår för att inte riskera att tynga ner. Oavsett vilken produkt du väljer är det viktigt att jobba in produkten ordentligt i hela hårbotten. Applicera stylingprodukterna i handdukstorkat hår och föna sedan i motsatt riktning.

Min rutin #22 – Molly HammarBrand logo
Min rutin #22 – Molly Hammar

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons