Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Årets bästa schampo och balsam under 179 kronor – stort bäst i test av budgetschampo

01 jul, 2024 
bästa schampo balsam budget budgetschampo bäst i test 2024
ELLE har samlat årets bästa schampo och balsam för alla hårtyper – och alla plånböcker. Här är budgetfavoriterna under 179 kronor. Vi svarar också på allt du behöver veta om schampo och balsam i budgetkategorin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #25 – Elin WiighBrand logo
Min rutin #25 – Elin Wiigh

Är det något vi lärt oss vi det här laget, är det att dyrt inte alltid är bäst. Och att lägga pengar på ett schampo och balsam är inte alltid det roligaste. Men ingen fara! ELLE har testat sig fram i djungeln av plånboksvänliga schampon och balsam i kategori budget och samlat favoriterna för alla hår.

Längst ner i artikeln hittar du också allt du behöver veta om plånboksvänlig hårvård och den stora skillnaden mellan billig och dyr hårvård.

Bästa budgetschampo och balsam – under 149 kronor

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test – årets bästa schampo och balsam budget 2024

Bra hårvård behöver inte alltid kosta skjortan – det finns även några riktiga budgetkap. Här är favoriterna för alla hårtyper! Längst ner hittar du också allt du behöver veta om budgetschampo och balsam.

Annons

Bästa vårdande schampo och balsam budget, Hydrating Shampoo For Dry Hair och Conditioner – Antonio Axu

Hydrating Shampoo & Conditioner For Dry Hair är ett imponerande bra duo som återfuktar ordentligt och gör längderna härligt mjuka. Schampot löddrar ordentligt, har en lätt, blommig doft och upplevs också som drygt. Schampot och balsamet är speciellt anpassat för torrt till väldigt torrt hår, men passar alla hår, utan att kännas tungt i håret.
ANNONS Klicka här för att komma till Hydrating Shampoo For Dry Hair.
ANNONS Klicka här för att komma till Hydrating Conditioner For Dry Hair.

bästa schampo budget vårdande schampo balsam bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa schampo och balsam budget för torrt hår, Repair Shampoo – Björn Axén

Med Björn Axéns Repair- serie kan du direkt säga hej då till torra längder och friss! Repair Shampoo och Conditioner innehåller bland annat ekologisk arganolja som ger fukt och glans samt extrakt röda alger som stärker håret. Trots den rika konsistensen tynger produkterna inte ner längderna. Håret känns rent, glansigt och härligt mjukt! Här pratar vi salongskänsla till ett riktigt pangpris.
ANNONS Här kan du köpa produkterna till superpris!

vårdande schampo torrt hår budget bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa silverschampo budget, No Yellow Shampoo – Fanola

No Yellow Shampoo är ett effektivt silverschampo som ger kalla toner till håret på bara en minut. Väljer du att istället ha schampo i, i fyra minuter får håret en riktigt askig känsla, utan att dra åt lila! Många silverschampon gör att längderna upplevs gnisslande torra, men inte No Yellow Shampoo. Resultatet blir jämnt och håret känns inte heller gnisslande torrt efter användning. Priset är otroligt plånboksvänligt (under hundra kronor) och i flaskan gömmer sig hela 350 milliliter.
ANNONS Här kan du läsa mer recensioner om No Yellow Shampoo.

Bästa volymschampo budget, Aussome Volume Shampoo – Aussie Aussome Volume Shampoo

Aussie har länge varit ett budgetmärke att lita på. Hårinpackningen ANNONS Deep Treatment 3 Minute Miracle Moist är en favorit och nu har även Aussome Volume-duon kvalat in på topplistan. Produkterna har en härlig doft, verkar återfuktande och ger en lättare volym och fyllig känsla till håret. Extra stort plus för att förpackningarna finns i så mycket som 750 milliliter, vilket är extra tacksamt för miljön.
ANNONS Aussome Volume Shampoo finns att köpa här.

bästa volymschampo budget bäst i test 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa schampo och balsam budget för glans, The Cure Repair & Shine Shampoo – Löwengrip

Algextrakt, veteproteiner och ricinolja – i The Cure Repair & Shine Shampoo & Conditioner finns innehåll som jobbar på att stärka och återfukta håret, samtidigt som längderna får en fin glans. Duon har en underbar doft, snygga förpackningar som också är enkla att dosera, och är även drygt. Håret blir mjukt, lätt och luftigt och enkelt att styla.
ANNONS Prisvänliga The Cure Repair & Shine Shampoo finns att köpa här till superpris.
ANNONS Här hittar du balsamet i samma serie.

bäst i test budget schampo glansigt hår för glans bästa budgetschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa schampo och balsam för lockigt hår budget, Frizz Ease Dream Curls Shampoo – John Freida

Lockigt hår blir lättare torrt och frissigt, men det är inga problem för Frizz Ease Dream Curls Shampoo & Conditioner. Duon gör självfall mer framträdande och håller ihop lockarna snyggt. Frissen minskar men har du riktigt torrt hår kan håret behöva något mer fukt för en mer långvarig effekt.
ANNONS Läs mer recensioner om Frizz Ease Dream Curls Shampoo.
ANNONS Här hittar du också det tillhörande Frizz Ease Dream Curls Conditioner.

budgetschampo lockigt hår bäst i test budget schampo balsam
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa naturliga schampo och balsam budget, Tune In Soothing Lavender Maximum Shine Shampoo – Urtekram

Budgetkapet Tune In Soothing Lavender Maximum Shine Shampoo & Conditioner ett toppenalternativ om du föredrar ekologiska och natrliga alternativ till din hårvård. Urtekrams ljuvligt lavendeldoftande duo är Ecocert-certifierad, veganskt och naturligt baserad. Schampot och balsamet återfuktar håret, broccolifröolja ger glans och lavendel lugnar hårbotten.
ANNONS Tune In Soothing Lavender Maximum Shine Shampoo finns att köpa här.

Vårdar ett budgetschampo håret?

Ja, absolut! Men däremot ger ett billigare schampo ofta inte samma långvarigt återfuktande och vårdande effekt som ett dyrare salongsschampo. Billigare varianter av hårvård innehåller i regel en något högre mängd sulfater och silikoner. Viktigt att komma ihåg är att varken sulfater eller silikoner är farligt för håret. Anledningen till att en del väljer bort sulfater och silikoner är för att sulfater (det som bland annat får schampot att löddra) kan vara något uttorkande för hårbotten och silikoner jobbar mer på ytan av håret.

Bäst i test budget schampo billigt schampo
Paolo Lanzi

Vad är skillnaden på dyrt schampo och billigare schampo?

I korta drag kan man säga innehållet. Eller snarare koncentrationen av innehållet. Dyrare salongsschampon som till exempel Kérastase, Shu Uemura och Maria Nila innehåller ofta mindre molekyler, vilket gör att produkterna jobbar längre in i hårstrået. På sikt ger det ett starkare och mer välmående hår.

Annons

Billigare schampon och balsam har inte lika hög koncentration av de vårdande ingredienserna vilket också leder till att effekten av produkterna blir direkt, men inte alltid speciellt hållbar.

Är dyrt schampo bättre än billigt?

Tyvärr, ofta ja! Det svider i plånboken, vi vet, men är målet att ha ett starkt och välmående hår är det viktigt att investera i din hårvård. Om det är till någon tröst så är ofta dyrare schampon och balsam betydligt drygare än de billigare varianterna, eftersom att de har en högre koncentration av de näringsrika ingredienserna.

budgetschampo bästa bäst i test
Filippo Fortis/imaxtree.com

Blir håret rent av billigare schampon?

Absolut blir det rent. Ett schampos uppgift är att rengöra håret och ska gärna användas två gånger (dubbelschamponering). Däremot kanske håret inte blir lika mjukt och följsamt som om du har investerat i ett dyrare schampo.

Vilka ingredienser är bra i budgetschampo och balsam?

Arganolja, biotin, macadamiaolja och rödalger är några av många ingredienser som är bra att ha i din hårvård. Det viktigaste är att leta efter produkter anpassade efter din hårtyp.

Läs mer: Årets bästa volymschampo – favoriterna från budget till lyx.

Foto: Imaxtree

Annons