Så tar du bäst hand om ditt lockiga hår

Så tar du bäst hand om ditt lockiga hår

Det kan vara svårt att veta hur man ska ta hand om sitt lockiga hår för att motverka friss, tovor och slitage. Men med dessa 7 superhacks kommer ditt hår hålla sig intakt och frissfritt hela dagen!
15 juni, 2020

1. T-shirt tricket

Materialet en handduk är gjord av är framtaget för att torka håret så snabbt som möjligt. Problemet med detta är att handduken tar upp mycket av den naturliga fukten i ditt hår, vilket kan göra ett lockigt hår frissigt. Byt därför ut handduken mot exempelvis en t-shirt så att håret torkar långsammare – och mer skonsamt.

2. Borsten spelar roll

En vanlig borste kan göra att ett lockigt hår går av, vilket leder till ett frissigare resultat. Använd istället en stor kam eller en tangel teezer som är anpassade till tovigare hår.

Testa en borste anpassad till lockigare hår. Borste från Tangle Teezer. Finns att köpa här!

3. Tvätta skonsamt

Använd ett mildare schampo – ett tips är att blanda ett sulfatfritt schampo med balsam nästa gång du ska tvätta håret. Detta gör att själva schamponeringen inte torkar ut håret lika mycket, vilket är bra för att dina lockar ska hålla ihop när de sen torkar.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om sulfatfritt schampo (+ produkterna som är bäst i test!)

Dina lockar kommer älska detta återfuktande schampo och balsam från Moroccanoil. Finns att köpa här!

4. Återfukta

Ledordet när det kommer till lockigt hår är FUKT! För att ge dina lockar ännu mer fukt: skölj inte ur allt balsam. Låt lite balsam sitta kvar i håret för att lockarna lättare ska kunna hålla sin form.

5. Torka håret

Om du vill föna ditt lockiga hår torrt är det viktigt att använda ett diffusermunstycke för att lockarna ska behålla sin form. Lägg så mycket av håret som får plats i diffusern och håll hårfönen sedan stilla. Upprepa tills hela håret är torrt.

6. Styla rätt!

För att få dina lockar att hålla formen kan du behöva någon form av gel eller mousse. Men för att motverka att ditt hår blir hårt och stelt använd en hårolja efteråt!

Maria Nilas hårolja ger fukt och glans till torrt hår. Finns att köpa här!

7. Sov snällt!

För att motverka att dina lockar blir trassliga under natten byt ut ditt vanliga örngott mot ett i siden. Sidenmaterialet kommer också att slita betydligt mycket mindre på håret. Tips!

Ge håret en riktigt skönhetssömn med ett sidenörngott från SidenSelma. Finns att köpa här!

LÄS MER:

Här är sommarens finaste håruppsättningar

Därför blir du snyggare av att sova på sidenörngott

ELLEs beautyredaktör svarar på 7 vanliga frågor om hårvård