Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Så lockar du håret utan värme – när du sover (och med strumpor)

24 mar, 2023 
locka håret utan värme tips
Hur lockar man håret när man sover och kan man lockar håret med strumpor? Vi har samlat 5 superbra sätt att få ett snyggt, vågigt svall, utan att använde värme.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med bandet från en badrock, med strumpor hängandes längst huvudet och till och med sugrör... Att locka håret utan att faktiskt använda värmeverktyg är den senaste skönhetstrenden som sprider sig som en löpeld på TikTok och Instagram. Vi kan konstatera att heatless curls är hetare än någonsin!

Locka håret utan värme – så gör du steg för steg

Det finns många olika varianter att locka håret på – utan att faktiskt behöva använda värmeverktyg. Vi ha samlat några enkla knep som bland annat lockar håret snabbt, medan du sover eller med till exempel strumpor som redskap.

Locka håret utan värme: Locka håret med band från badrock

En morgonrock har många bra användningsområden, förutom att vara värmande efter duschen. Bland annat kan du använda bandet från badrocken som en locktång. Fäst mitten av bandet på huvudet och vira in håret i bandet och voilà.

Annons

Locka håret utan värme: Locka håret när man sover

Skönhetssömnen blev precis next level! På TikTok finns över 19 miljoner (!) videos under hashtagen #heatlessovernightcurls, där personer testat trenden att locka håret under natten. Det finns flera olika sätt att locka håret på medan du sover, bland annat med hjälp av en så kallad curler band.

Håret ska vara lätt fuktigt och rullas upp på rullen för att sedan fästas med mjuka scrunchies. De mjuka tofsarna gör att du inte får några skarvar i slutet av längderna. På morgonen har håret fått snygga, större lockar som håller länge! Här kan du läsa mer och köpa en curler band (reklamlänk).

locka håret utan värme över natten
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Locka håret utan värme: Locka håret med strumpor

@mel_dancer_

Reply to @khanjannat28 Pt.1 of overnight heatless sock curls!❤️ #sockcurls #fyp #heatlesscurls #curls #hairstyleswithmel #FeelingGood

♬ Put Your Records On - Ritt Momney

Är du ute efter busiga strandlockar är strumpor din bästa vän! Principen är densamma som med curler band och bandet på din morgonrock, men med strumporna kan du enklare styra hur lösa och stora du vill ha lockarna. Vill du ha stora lockar använder du färre strumpor och tjockare slingor, men vill du istället ha flera mindre lockar, använder du flera strumpor.

Annons

Locka håret utan värme: Locka håret med sugrör

Vill du ha mindre och mer kompakta lockar är det sugrör som gäller! Dela in håret i tunna slingor och vira in i sugrören. Efter att du ha dragit ut sugrören separerar du lockarna försiktigt.

Locka håret utan värme: Locka håret med spolar

Att locka håret med spolar är inget nytt, men väldigt effektivt. Vikbara skumgummispolar finns i flera olika storlekar, vilket gör att spolarna passar många hår och även går att kombinera med varandra för att skapa lekfulla lockar och vågor. Klicka här för att komma direkt till produkten (reklamlänk).

Annons
locka håret utan värme
Klicka här för att komma direkt till produkten.
4 beautyhacks på TikTok du måste provaBrand logo
4 beautyhacks på TikTok du måste prova
Annons

Foto: TT

Annons