Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Sleepy eye look – sminktrenden från TikTok

29 aug, 2022 
sleepy eye trend tiktok eyeliner trend
Trots namnet är den senaste sminktrenden är allt annat än trött och tråkig. Här är allt du behöver veta om "Sleepy eye", den senaste looken att gå viral på TikTok! ELLE har samlat tipsen och produkterna som gör att du lyckas med den ursnygga makeupen.
Annons

Sunburn blush, Kate Moss contour och såklart Hailey Biebers glazed donut nails – TikTok har kommit att bli den nya trendbibeln inom beauty. Inte bara är det där vi upptäcker nya (och gamla) favoriter, det är också där vi får ta det av fantastiska makeuptekniker och spännande beautylooks.

Den senaste, stora sminktrenden "Sleepy eye look" går att beskriva som en blandning mellan den naturliga Clean girl beauty och den klassiska, ursnygga vingen – men med en twist.

Här är allt du behöver veta om den ursnygga looken som såklart går att anamma – såklart även om du är utvilad!

Sleepy eye – sminktrenden från TikTok

Billie Eilish, Lily-Rose Depp och Kaia Gerber är bara några som hakade på (eller möjligen satte) trenden för många år sedan. Och för stjärnorna har sminkningen blivit lite av ett signum.

En klassisk eyeliner handlar ofta om att ge ett lyft till ögat, oavsett om du väljer att göra en full on cat eye, eller en mjukare markering med kajal. Det gör man genom att följa den nedre fransradens riktning och då ge ett lyft och en förlängning uppåt mot tinningen.

Annons

Men med Sleepy eye handlar det istället om motsatsen. Du ska då följa den övre fransradens vinkel och skapa en linje som är svagt lutad neråt. Det ger ett något "tyngre" (men ack så snyggt) uttryck till ögonlocket.

Det bästa med Sleepy eye är att looken är så enkel att få till– och kräver inte alls samma precision som en klassisk eyelinervinge. Så här får du till looken steg för steg.

Sminktrend Sleepy eye – steg för steg

Här är produkterna du behöver för att lyckas med looken.

Steg ett: Ögonskugga i yttre ögonvrån

Börja med att applicera en ljus basskugga över hela locket. Välj sedan en mörkare skugga och applicera i yttre ögonvrån och under nedre fransraden. Låt skuggorna möta varandra för att binda ihop ögat. Tänk på att använda en mjuk och något större borste för att ögonskuggorna ska blenda fint.

Ögonskuggspalett, Backstage Eye Palette – Dior

Backstage Eye Palette i nyansen 003 Amber Neutrals har allt du behöver i en palett – inklusive ögonskuggsprimer. Den lättanvända palettens färger passar alla och bjuder på en fin blandning av matta och skimrande skuggor.

ögonskuggspalett dior
Klicka på bilden för att komma till ögonskuggspaletten från Dior.

Ögonskuggsborste, 303 Small Crease Blending Brush – Flaer

Prisvärd och perfekt ögonskuggborste med många användningsområden från svenska Flaer.

Steg två: Markera globlinjen

Använd en mindre borste och markera sedan globlinjen med samma mörka ögonskugga som du använda i yttre ögonvrån.

Annons

Ögonskuggaborste, Brushes 231 Small Shader – MAC

MACs sminkborstar kostar en del, men håller också lika fina år efter år. Förutom vinnaren i ELLEs bäst i test, 217 Synthetic Blending Brush, är också 231 Small Shader ett måste i verktygslådan. Borsten är perfekt att använda när du vill komma år nära fransraden, inre ögonvrån eller markera globlinjen.

Steg tre: Applicera eyeliner

Applicera eyeliner eller kajal (kajal ger ett något mjukare resultat) från mitten av övre fransraden. Måla en rak linje i önskad längd rakt ut från fransraden. Måla sedan en tunn linje av eyelinern eller kajalen tillbaka och under nedre fransraden. Stanna vid mitten av ögat. Är du skakig på handen är det toppen att använda en tunn eyelinerborste för att du ska ha full kontroll över appliceringen.

Annons

Eyeliner, Lash Idôle Liner – Lancôme

Lash Idôle Liner är en vattenfast eyeliner med en ultratunn spets som gör att appliceringen går i ett drag. Eyelinern sitter som berget hela dagen och passar även känsliga ögon som lätt rinner.

vattenfast eyeliner
Klicka på bilden för att komma till eyelinern från Lancôme.

Kajal, Quickliner For Eyes – Clinique

Vill du ha en mjukare look är det en eyeliner du ska sträcka dig efter. Quickliner For Eyes är krämig och glider lätt längst fransraden. Kajalen är också enkel att sudda och ger en sotig look.

kajal från clinique
Klicka på bilden för att komma direkt till kajalen från Clinique.

Steg 4: Sudda med en mörkare ögonskugga

För att skapa den intensiva looken går du sedan in med en steget mörkare ögonskugga och suddar precis där du applicerat din eyeliner. Tänk på att använda en liten och kompakt borste för att minska risken för fall out. Avsluta sedan med mascara!

@katereynoldsmua

Tried the sleepy eyes trend and I actually really like it, I’d angle my eyeliner slightly straighter next time but feeling it ✌🏼#sleepyeyes #eyelinertutorial #sleepyeyesmakeup #makeuptutorial #makeupartist

♬ Lonely Day - System Of A Down

Mörk ögonskugga, Satin Eye Shadow – MAC

MACs klassiska Satin Eye Shadow kommer finns i mängder av nyanser. Färgen Print är det perfekta, mörka skuggan som blendar enkelt, har fina pigment och inte blir för grå på locket.

Ögonskugga MAC
Klicka på bilden för att komma direkt till ögonskuggan och se alla färger från MAC.

Foto: Instagram

Bäst i test: Primer från SmashboxBrand logo
Bäst i test: Primer från Smashbox
Annons