Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Så gör du en naturlig sminkning – steg för steg för att lyckas med basen

21 sep, 2022 
naturlig sminkning bästa tips clean girl makeup produkter
No-makeup makeup-trenden är en evig klassiker, men nu ser vi den tidlösa looken i ny tappning. Vi pratar såklart om "Clean Girl Beauty" som är den stora snackisen på TikTok. Här är allt du behöver veta om den naturliga sminkningen och tipsen som gör att du lyckas hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trender kommer och trender går, men den naturliga sminkningen kommer garanterat aldrig att gå ur tiden! Och den här säsongen ser vi den enkla looken i större utsträckning än någonsin. Rosiga kinder, lätt ögonskugga, brun eyeliner, och en hud som fullkomligt strålar – nu är den minimalistiska makeupen det självklara valet. En anledning till det är såklart den virala TikTok-trenden "Clean Girl beauty".

Naturlig sminkning – så gör du steg för steg

ELLE har den ultimata steg för steg-guiden och bästa produkterna som gör att du lyckas med den enkla, men ack så eleganta looken hemma. Här är allt du behöver veta i fem enkla steg!

  • Fokusera på återfuktande hudvård för lyster
  • Använd återfuktande primer
  • Applicera en lätt bas med concealer
  • Applicera krämrouge och krämbronzer
  • Borsta brynen med ögonbrynsgel

Så får du en NATURLIG SMINKNING – bästa produkterna för en bra basmakeup

@daniellemarcan

no makeup makeup. should I post part 2? Ib @xolizahbeauty #makeup #beauty #makeuproutine

♬ XOLIZAHBEAUTY - xolizahbeauty

1. Bra hudvård för naturlig sminkning

En bra makeup börjar alltid med bra hudvård och är det no makeup-makeup-looken du vill åt ska du fokusera på att ge huden fin lyster. En del av den enkla makeupen är nämligen att din naturliga hud ska få lysa igenom!

Annons

Serum för lyster, The Glow Serum – Mantle

Ge huden ordentligt med fukt för ett strålande resultat! The Glow Serum ger långvarig fukt och fin lyster utan att kännas fet i ansiktet. Här hittar du produkten (reklamlänk).

serum glow naturlig sminkning tips
Serum för lyster från Mantle. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande ansiktskräm för lyster, Oxygen-Glow Cream – Filorga

Att ha en ordentligt återfuktad hud innan du applicerar din makeup hjälper sminket att hålla bättre, får huden att se daggig och frisk ut och håller huden mjuk hela dagen. Oxygen-Glow Cream återfuktar otroligt samtidigt som den ljusrosa ansiktskrämen ger en lätt lyster. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Annons
naturligt smink glow steg för steg ansiktskräm
Återfuktande ansiktskräm för glow från Filorga. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ögonkräm för mörka ringar, +C Vit Under Eye Brightener – Pixi

Har du problem med mörka ringar och vill ljusa upp ögonpartiet är en lätt tonad ögonkräm perfekt! +C Vit Under Eye Brightener hittar du här (reklamlänk).

2. Applicera primer för att få basen att hålla

Primer appliceras som första steg i din makeuprutin. Förutom att få makeupen att hålla bättre, hjälper en primer också till att skapa en jämn yta och återfuktar fint. Det finns mängder av olika primers beroende på vilket resultat du vill åt och vilken hudtyp du har. Lyster, matt finish, megaglow, fukt eller mindre synliga porer – vilken variant passar dig?

Återfuktande primer för jämnare hud, Photo Finish Primerizer+ Hydrating Primer – Smashbox

Photo Finish Primerizer+ Hydrating Primer är inte bara en av vinnarna i ELLEs Bäst i test, det är också en primer som ger samma fukt som en lättare dagkräm. Här hittar du produkten (reklamlänk).

Annons

3. Applicera en lätt bas med concealer

Har du ojämnheter du vill täcka är en concealer produkten som gör jobbet! Ett superknep är att jobba in concealern uppåt för att ge ansiktet ett lättare lyft.

Täckande och lystergivande concealer, Radiant Creamy Concealer – Nars

Radiant Creamy Concealer är en multiconcealer som räcker rodnad och blemmor men som även går att använda under ögonen utan att fastna i fina linjer. Den krämiga concealern sjunker in fint och ger också en lätt lyster – perfekt för ögonområdet. Se hela nyansutbudet av Radiant Creamy Concealer här (reklamlänk).

Annons
concealer naturlig sminkning täckande concealer
Lättapplicerad och täckande concealer från Nars. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Applicera krämrouge och cream bronzer för naturligt resultat

Nyckeln till att skapa den daggiga och friska looken är att undvika puder och istället satsa på krämprodukter. Krämrouget, som är en av säsongens måsten i necessären, tillsammans med en krämbronzer, ger ett lätt och naturligt resultat utan att göra ansiktet matt.

Lättapplicerad cream bronzer, Cream Bronzer – Anastasia Beverly Hills

Cream Bronzer är en mjuk och härlig krämbronzer som glider på som en dröm över huden. Bronzern är lätt att tona ut och smälter in sömlöst. Cream Bronzer hittar du här (reklamlänk)!

Annons

Naturlig krämrouge, Liquid Blush Orgasm – Nars

Liquid Blush Orgasm är en av de stora snackisarna på TikTok och trots att det flytande rouget funnits i många år är den nu mer populär än någonsin. Lättapplicerad, supernaturlig och ger en daggig finish – produkten är ett måste i necessären. Supertips! Applicera lite rouge på näsan för att få en lätt, solkysst look.

Liquid Blush Orgasm finns att köpa här (reklamlänk).

naturlig sminkning rouge krämrouge flytande rouge
Flytande rouge från Nars. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hitta din perfekta rouge – ELLE har samlat årets favoriter och vinnarna av bäst i test.

Annons

5. Måla naturliga ögonbryn med brow gel

Nya tidens brynperfektion stavas buskiga och busiga bryn – och det rimmar perfekt med den naturliga makeup-trenden! Har du glesa partier i brynen kan du försiktigt gå in med en brynpenna och sedan avluta med en ögonbrynsmascara för att lägga brynen på plats.

BROW GEL MED FIBRER, EYE BROWS BIG BOOST FIBRE GEL – MAC

Eye Brows Big Boost Fibre Gel formar, färgar och fyller ut – perfekt när du vill ha snygga bryn snabbt och enkelt!

Här kan du läsa mer om och köpa Eye Brows Big Boost Fibre Gel (reklamlänk).

Hur sminkar man sig naturligt?

Viktigt är att komma ihåg är att en bra makeup börjar med bra hudvård. Lägg gärna lite extra tid på bra produkter anpassade för din hudtyp och glöm inte att låta hudvårdsprodukterna sjunka in innan du går vidare till din makeup.

Psst! En bra brun mascara är ett måste i necessären för att uppnå en naturlig sminkning.

Hur sminkar man sig utan foundation?

Foundation är ett av necessärens guldkorn, men finns i så många olika varianter! En del föredrar full täckning, andra vill ha en lätt utjämnande effekt. Önskar du att täcka ojämnheter, men vill skippa foundation räcker en concealer utmärkt! Och vill du samtidigt jobba vårdande kan du sträcka dig efter en CC-cream.

naturlig sminkning makeup enkel sminkning bästa tips

Vilka är de bästa tipsen för lätta sminkningar?

En makeup behöver inte vara avancerad för att vara snygg! Vill du att din makeup ska gå snabbt och enkelt? Satsa på multiprodukter! En krämrouge kan till exempel användas på läppar och ögonlock, en puderbronzer fungerar utmärkt som ögonskugga och en tunn concealer kan jobbas in i ansiktet om du vill jämna ut.

Annons

Naturlig makeup – vilka är produkterna jag inte får missa?

Med en concealer, krämrouge och en lätt bronzer kommer du väldigt långt! En brun eyeliner eller kajal ramar in ögonen snyggt och ger ett mjukt intryck och en mascara öppnar upp ögonen fint.

Foto: TT, Imaxtree

Bäst i test: Årets bästa: CC-creams för naturlig täckningBrand logo
Bäst i test: Årets bästa: CC-creams för naturlig täckning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons