Artikeln innehåller reklamlänkar

Applicera contouring – makeupartistens bästa tips

20 okt, 2022 
applicera contouring tips contour
Har du hört talas om brontouring? Här berättar makeupartisten Ash Holms det enkla knepet för att lyckas med krämbronzern.
Annons

Ariana Grande, Jessica Alba, Megan Fox och hela Kardashian/Jenner-klanen – Ash Holm är en av Hollywoods mest efterfrågade makeupartister och har sminkat den ena MET-galalooken efter den andra. Och makeupartisten sitter såklart inne på en hel del superknep för att skapa en felfri sminkning.

I en video visar hon nu hur du skapar den perfekta bronzern à la Megan Fox – och det är så enkelt!

Hur gör man contouring?

Ash Holms video visar att allt som krävs är en krämbronzer och en fuktig beautyblender för att skapa det sömlösa och solkyssta resultatet. Så gör du steg för steg!

Applicera contouring steg för steg

I videon berättar Ash Holms att hon utgår från toppen av öronen som en guide för var krämbronzer ska appliceras på kindbenen. Det andra steget är att applicera krämbronzern med fingertopparna på kindbenen, längs käklinjen, i tinningen, under högsta punkten på ögonbrynen och på sidan av näsbenet.

Annons

Använd sedan en fuktig beautyblender, håll den vågrätt och pressa in produkten. Det gör att den smälter sömlöst in i huden och skapar ett snyggt och naturligt resultat.

Krämbronzer, Cream Bronzer – Anastasia Beverly Hills

Skulptera och ge samtidigt snygg glöd till ansiktet med Cream Bronzer från Anastasia Beverly Hills. Här hittar du favoriten (länk till Kicks)!

cream bronzer krämbronzer anastasia
Klicka på bilden för att komma direkt till krämbronzern från Anastasia Beverly Hills.

Lättapplicerad krämbronzer, Cheeks Out Freestyle Cream Bronzer – Fenty Beauty

Cheeks Out Freestyle Cream Bronzer, som också är en av vinnarna i ELLEs bäst i test, är en lättapplicerad krämbronzer som smälter in som smör i huden och skapar det perfekta, fläckfria resultatet. Här hittar du produkten i Sverige (länk till butik).

Annons

Bronzer stick, Wonder Stick Universal – NYX

NYX prisvärda Wonder Stick Universal har både ett contourstick och ett highlighterstick. Wonder Stick Universal hittar du här (länk till Kicks).

nyx contour stick highlighter
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Makeupsvamp, Original – Beautyblender

Beautyblenders makeupsvamp kan användas till det mesta – för att applicera foundation, BB-eller CC-cream, för att pressa in löspuder och såklart för att ge krämbronzern ett sömlöst resultat. Här hittar du den fantastiska svampen som är ett måste i varje necessär (länk till Lyko).

Annons
beautyblender contouring
Klicka på bilden för att komma till beautyblendern.

Vad är skillnaden mellan contouring och bronzer?

En bronzer och en contour liknar varandra på många sätt, men har två olika användningsområden. En bronzer används för att ge värme och glöd till ansiktet, medan en contour i regel har en kallare underton och appliceras för att skulptera och ge konturer till ansiktet. Vi ser däremot att produkterna och teknikerna möts mer och tillsammans skapar brontouring!

Brontouring – därför älskar vi trenden

Krämprodukter har boomat ordentligt! Bronzer, rouge, highlighter, ögonskugga – ja, allt får nu gärna komma i krämform. Det går också hand i hand med säsongens stora trend "Clean Girl Beauty".

Annons

Brontouring, som precis som namnet tyder, är en kombination mellan bronzer och contour ger alltså den solkyssta looken från en bronzer och skulpterar samtidigt ansiktet – precis som contouring. Snyggt, naturligt – och så enkelt!

Foto: TT

ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers
ELLE Beauty: Allt du vill veta om bronzers
Annons
Innehåller annonslänkar