Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt om säsongens beautytrend glazed donut skin

08 aug, 2022 
glazed skin beautytrend vår 2022 hudvård smink trend
Nu är det glow som står i fokus – både inom makeup, hår och hud! Och ska vi följa Hailey Bieber får huden gärna ha en glaserad glans. Här är allt om "glazed donut skin" och produkterna som modellen använder för att att få huden att stråla.
Annons

Den hälsosamma lystern är här för att stanna! Nu får håret gärna vara så blankt att det går att spegla sig i, inom makeup ser vi hur läppoljan har gjort en strålande comeback och att stärka huden och maxa lystern genom bland annat slugging är en av de stora hudvårdstrenderna.

Nu ser vi också hur den daggiga lystern, så kallad dewy skin, har uppdaterats till "glazed donut skin" – i alla fall om vi ska lyssna på modellen Hailey Bieber. Här är allt du behöver veta om hur du får till den glammiga glansen!

Glazed donut skin – hudvårdtrend för glow till ansiktet

En stark hudbarriär är A och O när det kommer till din huds välmående. För att få huden att stråla från grunden krävs rätt hudvårdsprodukter för din hudtyp – och en bra och noggrann hudvårdsrutin. Oavsett hudtyp är det viktigt att aldrig slarva med fukten och det är något som Hailey Bieber följer till punkt och pricka. På modellens youtubekanal har hon vid flertalet tillfällen delat med sig av sin hudvårdsrutin. Här är hennes steg för steg-guide till glazed donut skin.

Annons

Rengöringsolja, Total Cleansing Oil – Clarins

Med en dubbelrengöring kan du vara säker på att verkligen få en grundlig rengöring av huden. En rengöringsolja, eller ett cleansing balm löser och lyfter bort bland annat makeup, solskydd och föroreningar. Börja med att massera in en oljebaserad rengöring, skölj bort och fortsätt sedan med en vattenbaserad rengöring i skum-, kräm- eller geléformula.

"Jag började dubbelrengöra ansiktet under karantän och det har gjort den största skillnaden för min hud, så nu skulle jag aldrig göra på något annat sätt", säger hon.

Ansiktsrengöring för glow, Tashmoo Water Lily Nourishing Milky Wash – Holifrog

I Haileys andra rengöringssteg använder hon Tashmoo Water Lily Nourishing Milky Wash från Holifrog. "Jag gillar rengöringar som inte är för skummiga och jag föredrar något som har en mjölkig konsistens och är återfuktande och vårdande. Jag vill aldrig att min hud ska kännas stram eller torr efter att jag rengjort den".

ansiktsrengöring holi frog dubbelrengöring
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Serum med peptider, Buffet + Copper Peptides 1% – The Ordinary

När huden fortfarande är fuktig använder Hailey Bieber ett peptidserum, Plant Stem Cell Peptide Serum från Biba Los Angeles. Ett mer plånboksvänligt alternativ är omtalade och omtyckta Buffet + Copper Peptides 1% från The Ordinary.

Annons
serum med peptider bästa hudvård glow lyster ansikte
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Barriärstärkande ansiktskräm, Cera Repair Barrier Cream – Biotherm

"På kvällen använder jag en tjockare och mer återfuktande ansiktskräm som återfuktar huden hela natten. Min standard är att om huden inte ser ut som en glaserad donut när jag går och lägger mig, har jag gjort något fel."

Cera Repair Barrier Crem från Biotherm är en tjock, barriärstärkande ansiktskräm som fokuserar på att lugna och återfukta huden. Ansiktskrämen innehåller bland annat ceramider och probiotika.

Annons

Ansiktsolja för glow, Renewing Face Oil –Aco

"Jag har väldigt känslig hud som också är torr och därför använder jag alltid ett tunt lager ansiktsolja."

Hailey klappar försiktigt in Due Alberi Biphase Moisturizing Oil Renewing Face Oil från Furtuna Skin. Ett budgetkap i samma kategori är klassikern Face Oil från ACO.

Punktbehandling för finnar, Cloud Patch – Common Clouds

Ett perfekt sätt att punktbehandla blemmor över natten är med små, nätta akneplåster som på bara några timmar reducerar finnar och rodnad kring blemmorna. Svenska Cloud Patch är framtagna i Korea, och gjorda av tunn hydrokolloid (ett material som som absorberar och binder vätska) och innehåller tre olika varianter av cica som lugnar rodnaden kring finnen.

Ögonkräm för fina linjer, Ageless Phyto-Retinol Eye Cream – bareMinerals

Underskatta aldrig en ögonkräm! "Jag är oftast en väldigt flitig användare av ögonkräm för att ögonen är ett väldigt känsligt område och för att jag försöker att förebygga kråkfötter."

Annons

Haileys favorit Ageless Phyto-Retinol Eye Cream från bareMinerals innehåller ett växtbaserat alternativ till retinol, men ska inte orsaka rodnad eller torrhet.

Universalkräm för torra läppar, Aquaphor Soothing Skin Balm – Eucerin

Budgetkapet Aquaphor Soothing Skin Balm från Eucerin har hittat hem även till Haileys badrumsskåp! Modellen använder universalkrämen på läpparna för att återfukta ordentligt under natten.

Annons

Foto: TT

Här är ELLE:s nya profil: BrowfeliciaBrand logo
Här är ELLE:s nya profil: Browfelicia
Annons