Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa rengöringsolja och cleansing balm – och allt du vill veta om dubbelrengöring

04 jan, 2024 
bästa cleansing balm bäst i test rengöringsolja ansikte
Det mest effektiva sättet att rengöra ansiktet och blir av med varenda litet spår av makeup, spf och föroreningar. ELLEs Beautyredaktör ger dig de bästa rengöringsoljorna och balm, och svaren på varför de kan revolutionera din rengöringsrutin.
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

Rengöringsolja eller cleansing balm är första steget i den så kallade dubbelrengörings-ritualen. Rutinen kallas ibland också pre-cleanse och kommer, som mycket annat när det kommer till hudvård, från K-beautyn. Resultatet? En strålande hud!

ELLE har samlat årets bästa cleansing balm och rengöringsolja – perfekt om du vill ha en ren, mjuk och lysande hud!

Årets bästa cleansing balm och rengöringsolja – favoriterna för dubbelrengöring

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Dubbelrengöring – årets bästa cleansing balm och rengöringsolja 2024

Klassiska olja eller mjuk och härligt balm – ELLE har favoriterna som rengör, återfuktar och trollar fram en strålande hud. Längre ner kan du också läsa allt du behöver veta om dubbelrengöring (där cleansing balm och rengöringsolja är de lysande stjärnorna).

Annons

Bästa rengöringsolja, Total Cleansing Oil – Clarins

Gyllene droppar och en ultralätt och snäll konsistens – Total Cleansing Oil är en mild och effektiv oljerengöring som även tar bort vattenfast makeup. Rengöringsoljan är enkel att massera in i huden och blir till en lätt mjölk i kontakt med vatten. Huden blir härligt mjuk och återfuktad!

bästa rengöringsolja ansikte bäst i test dubbelrengöring
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cleansing balm, Pro-collagen Cleansing Balm – Elemis

Pro-collagen Cleansing Balm har blivit en klassiker i sammanhanget och levererar både rengöring, massor av fukt och en härlig spa-upplevelse. Det ljuvliga och milda rengörande balmet är otroligt drygt och fördelar sig fint över huden. Dessutom enkel att tvätta av utan att lämna en hinna på huden – och kan användas som ansiktsmask.

Annons
bästa cleansing balm bäst i test elemis cleansing balm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cleansing balm budget, Melting Cleansing Balm – Emma S

Som en del av dubbelrengöringen, eller ensam i din rengöringsrutin – Emma S prisvärda Melting Cleansing Balm löser upp allt! Rengöringsbalmet har en textur som går från fast gel till mjuk och härlig olja på huden. Produkten svider inte i ögonen och blir sedan till en mjuk rengöringsmjölk. Tack vare den suveräna tuben, är det möjligt att dosera precis rätt mängd, vilket gör att ingen droppe går till spillo (och produkten blir då ännu mer plånboksvänlig).

Annons

Bästa effektiva cleansing balm, Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser – Sisley

Tre närande och rengörande oljor i detta himmelska balm som är drygt och i ett svep löser upp makeup och föroreningar. Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser osar lyx och höjer rengöringsrutinen rejält. Cleansing balmet lämnar ingen hinna på huden och återfuktar otroligt.

cleansing balm effektivt makeup smut rengöring
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa cleansing balm för känslig hud, Omega+ Complex Cleansing Balm – Paula's Choice

Torr, stram, fet, mogen eller känslig – Paula's Choice suveräna Omega+ Complex Cleansing Balm är rengöringsbalmet som passar alla hudtyper. Förutom att rengöra huden, har cleansing balmet också lugnande och återfuktande ingredienser som jobbar på att stärka hudbarriären. Till exempel omega-fettsyror och jojobaolja.

Annons
paulas choice cleansing balm bäst i test rengöring ansiktet
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa effektiva rengöringsolja, Cleansing Hy-öl – Babor

Klassisk två-fas-oljerengöring som används på torr hy och rengör effektivt på djupet – utan att göra huden torr och stram. Oljan innehåller sojaböns- och sesamolja som behåller fukten i huden.

Bästa djupt återfuktande cleansing balm, The Cleansing Balm – Augustinus Bader

Tänk dig rengöring möter ansiktsmask – då får du The Cleansing Balm! Rengöringsbalmet känns som allt annat än en rengöring, tack vare den djupt återfuktande känslan på huden. Men ändå är alla spår av makeup och smuts borta på några sekunder. Cleansing balmet har den perfekta konsistensen och smälter till lent och lätt smör mot huden. Huden känns klar, får ett lätt lyster och blir otroligt mjuk. Här är ett balm för huden och själen – mer "rikt" kan knappast en rengöring bli.

återfuktande cleansing balm bäst i test bästa cleansing balm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska rengöringsolja, Bio Organic Face & Body Cleansing Oil – Nuxe

Len, lätt och riktigt härlig doft – Bio Organic Face & Body Cleansing Oil är ett veganskt och naturligt rengöringsalternativ där 81 procent av innehållet också är ekologiskt odlat. Den eco-cerfifierade rengöringen tar effektivt bort makeup och lämnar en mjuk och följsam hud.

Annons
bästa ekologisk rengöringsolja ansikte bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rengöringsolja för mogen hud, Silky Purifying Cleansing Oil – Sensai

Sensais lyxiga Silky Purifying Cleansing Oil är en effektiv, mild och återfuktande ansiktsrengöring som snabbt storstädar bort smuts! Precis som alla övriga produkter i Sensais sortiment innehåller rengöringsoljan Koishimaru silke som främjar produktionen av hyaluronsyra och gör huden mjuk och följsam. Rengöringen innehåller också mandel- och arganolja som löser upp smuts och samtidigt återfuktar.

Annons
återfuktande rengöringsolja anti age
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HUR FUNGERAR DUBBELRENGÖRING?

Olja löser fett från talgproduktion, smuts från föroreningar, dagens makeup och solskyddsfilter snabbt och effektivt. Fett löser fett, så det som samlats eller applicerats på huden under dagen blir lätt att lösa upp.

cleansing balm bäst i test ansikte

Varför använder man cleansing balm?

Rengöringsolja eller cleansing balm används direkt på torr hy, masseras in över hela ansiktet och kan även användas över ögonen för att få bort de allra flesta mascaratyper. Du sköljer av med vatten och går sedan över till en vattenbaserad rengöring.

Annons

Hur fungerar cleansing balm?

Som så många andra smarta hudvårdslösningar är det en teknik från K-beautygenren och Sydkorea. Den innebär att man rengör huden i två steg – först med en oljebaserad fluid eller balm för att sedan gå över till en vattenbaserad rengöring i skum-, crème- eller geléformula.

Med en dubbelrengöring kan du vara säker på att verkligen få en grundlig rengöring av huden – den löser och lyfter bort makeup, talg och föroreningar från till exempel avgaser som en enkel rengöring i ett steg inte alltid gör.

Vad är skillnaden på rengöringsolja och cleansing balm?

Den stora skillnaden mellan en rengöringsolja, eller cleansing oil som det också kallas, och ett cleansing balm är konsistensen. Men resultatmässigt har produkterna många likheter: de används som första produkt i din rengöringsrutin och löser upp fett och smuts.

cleansing oil och rengöringsolja toplista favoriter

FÖR VEM PASSAR OLJERENGÖRING?

Oljebaserad rengöring finns i flytande form eller i ett fastare så kallat balm. Vilken du väljer är en smaksak, men balm är generellt toppen för en torrare och/eller mogen hud. Oljerengöring är en snäll typ av rengöring och passar även känslig hy. Att dubbelrengöra ansiktet varje kväll med en rengöringsolja eller balm är toppen om du använder mycket makeup och vill ha extra fukt i din rutin.

Vad innehåller cleansing balm och rengöringolja?

Här är det de bra fetterna i produkterna, ofta olja från oliver, solrosor, druvkärnor och mandel, som löser de ”dåliga” i form av talg och smuts. Använder du solskydd är det toppen med olja som första steg, då det kan vara svårare att avlägsna med en vattenbaserad rengöring.

Foto: Imaxtree

bästa rengöringsbalm bäst i test
Filippo Fortis
Vårens stora hudvårdstrenderBrand logo
Vårens stora hudvårdstrender
Annons