Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa rengöringsolja och cleansing balm – och allt du vill veta om dubbelrengöring

bästa cleansing balm bäst i test rengöringsolja ansikte

Årets bästa cleansing balm och rengöringsolja – stort bäst i test!

Det mest effektiva sättet att rengöra ansiktet och blir av med varenda litet spår av makeup, spf och föroreningar. ELLEs Beautyredaktör ger dig de bästa rengöringsoljorna och balm, och svaren på varför de kan revolutionera din rengöringsrutin.
09 juni, 2022

Rengöringsolja eller cleansing balm är första steget i den så kallade dubbelrengörings-ritualen. Rutinen kallas ibland också pre-cleanse och kommer, som mycket annat när det kommer till hudvård, från K-beautyn. Resultatet? En strålande hud!

ELLE har samlat årets bästa cleansing balm och rengöringsolja – perfekt om du vill ha en ren, mjuk och lysande hud!

Årets bästa cleansing balm och rengöringsolja – favoriterna för dubbelrengöring

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Årets bästa ansiktsrengöring – för alla hudtyper
bästa rengöringsbalm bäst i test
Filippo Fortis

Dubbelrengöring – årets bästa cleansing balm och rengöringsolja 2023

Klassiska olja eller mjuk och härligt balm – ELLE har favoriterna som rengör, återfuktar och trollar fram en strålande hud. Längre ner kan du också läsa allt du behöver veta om dubbelrengöring (där cleansing balm och rengöringsolja är de lysande stjärnorna).

Bästa rengöringsolja, Total Cleansing Oil – Clarins

Gyllene droppar och en ultralätt och snäll konsistens – Total Cleansing Oil är en mild och effektiv oljerengöring som även tar bort vattenfast makeup. Rengöringsoljan är enkel att massera in i huden och blir till en lätt mjölk i kontakt med vatten. Huden blir härligt mjuk och återfuktad!

Här kan du läsa mer om den väldoftande rengöringsoljan (länk till Bangerhead).

Bästa cleansing balm, Pro-collagen Cleansing Balm – Elemis

Pro-collagen Cleansing Balm har blivit en klassiker i sammanhanget och levererar både rengöring, massor av fukt och en härlig spa-upplevelse. Det ljuvliga och milda rengörande balmet är otroligt drygt och fördelar sig fint över huden. Dessutom enkel att tvätta av utan att lämna en hinna på huden – och kan användas som ansiktsmask.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Skincity).

Bästa cleansing balm budget, Melting Cleansing Balm – Emma S

Som en del av dubbelrengöringen, eller ensam i din rengöringsrutin – Emma S prisvärda Melting Cleansing Balm löser upp allt! Rengöringsbalmet har en textur som går från fast gel till mjuk och härlig olja på huden. Produkten svider inte i ögonen och blir sedan till en mjuk rengöringsmjölk. Tack vare den suveräna tuben, är det möjligt att dosera precis rätt mängd, vilket gör att ingen droppe går till spillo (och produkten blir då ännu mer plånboksvänlig).

Melting Cleansing Balm finns att köpa här (länk till Lyko).

Årets bästa essence för alla hudtyper – och därför är essence så viktig i din hudvårdsrutin

Bästa återfuktande rengöringsolja, Sweet Almond Micellar Cleansing Oil – Decleor

Söker du fukt i alla steg i din hudvårdsrutin är Sweet Almond Micellar Cleansing Oil ett toppenalternativ! I rengöringsoljan finns mandelolja och squalane som både verkar återfuktande och mjukgörande. Tuffare ögonmakeup behöver en efterföljande rengöring, men vill du se till att solskydd, basmakeup och smuts försvinner snabbt och effektivt är den lätta rengöringen ett toppenalternativ. Plus för generös förpackning!

Här kan du läsa mer om och köpa Sweet Almond Micellar Cleansing Oil (länk till Lyko).

Bästa effektiva cleansing balm, Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser – Sisley

Tre närande och rengörande oljor i detta himmelska balm som är drygt och i ett svep löser upp makeup och föroreningar. Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser osar lyx och höjer rengöringsrutinen rejält. Cleansing balmet lämnar ingen hinna på huden och återfuktar otroligt.

Här kan du läsa mer om och köpa produkten (länk till Hudoteket).

Bästa cleansing balm för känslig hud, Omega+ Complex Cleansing Balm – Paula's Choice

Torr, stram, fet, mogen eller känslig – Paula's Choice suveräna Omega+ Complex Cleansing Balm är rengöringsbalmet som passar alla hudtyper. Förutom att rengöra huden, har cleansing balmet också lugnande och återfuktande ingredienser som jobbar på att stärka hudbarriären. Till exempel omega-fettsyror och jojobaolja.

Omega+ Complex Cleansing Balm finns att läsa mer om och köpa här (länk till Skincity).

Bästa effektiva rengöringsolja, Cleansing Hy-öl – Babor

Klassisk två-fas-oljerengöring som används på torr hy och rengör effektivt på djupet – utan att göra huden torr och stram. Oljan innehåller sojaböns- och sesamolja som behåller fukten i huden.

Här kan du läsa mer recensioner om Cleansing Hy-öl (länk till Bangerhead).

Bästa djupt återfuktande cleansing balm, The Cleansing Balm – Augustinus Bader

Tänk dig rengöring möter ansiktsmask – då får du The Cleansing Balm! Rengöringsbalmet känns som allt annat än en rengöring, tack vare den djupt återfuktande känslan på huden. Men ändå är alla spår av makeup och smuts borta på några sekunder. Cleansing balmet har den perfekta konsistensen och smälter till lent och lätt smör mot huden. Huden känns klar, får ett lätt lyster och blir otroligt mjuk. Här är ett balm för huden och själen – mer "rikt" kan knappast en rengöring bli.

Läs mer om rengöringsbalmet med ett stort R här (länk till Skincity)!

Bästa ekologiska rengöringsolja, Bio Organic Face & Body Cleansing Oil – Nuxe

Len, lätt och riktigt härlig doft – Bio Organic Face & Body Cleansing Oil är ett veganskt och naturligt rengöringsalternativ där 81 procent av innehållet också är ekologiskt odlat. Den eco-cerfifierade rengöringen tar effektivt bort makeup och lämnar en mjuk och följsam hud.

Bio Organic Face & Body Cleansing Oil finns att läsa mer om här (länk till Åhlens).

Bästa rengöringsolja för mogen hud, Silky Purifying Cleansing Oil – Sensai

Sensais lyxiga Silky Purifying Cleansing Oil är en effektiv, mild och återfuktande ansiktsrengöring som snabbt storstädar bort smuts! Precis som alla övriga produkter i Sensais sortiment innehåller rengöringsoljan Koishimaru silke som främjar produktionen av hyaluronsyra och gör huden mjuk och följsam. Rengöringen innehåller också mandel- och arganolja som löser upp smuts och samtidigt återfuktar.

Läs mer recensioner om Silky Purifying Cleansing Oil här (länk till Nordicfeel).

HUR FUNGERAR DUBBELRENGÖRING?

Olja löser fett från talgproduktion, smuts från föroreningar, dagens makeup och solskyddsfilter snabbt och effektivt. Fett löser fett, så det som samlats eller applicerats på huden under dagen blir lätt att lösa upp.

Varför använder man cleansing balm?

Rengöringsolja eller cleansing balm används direkt på torr hy, masseras in över hela ansiktet och kan även användas över ögonen för att få bort de allra flesta mascaratyper. Du sköljer av med vatten och går sedan över till en vattenbaserad rengöring.

Hur fungerar cleansing balm?

Som så många andra smarta hudvårdslösningar är det en teknik från K-beautygenren och Sydkorea. Den innebär att man rengör huden i två steg – först med en oljebaserad fluid eller balm för att sedan gå över till en vattenbaserad rengöring i skum-, crème- eller geléformula.

Med en dubbelrengöring kan du vara säker på att verkligen få en grundlig rengöring av huden – den löser och lyfter bort makeup, talg och föroreningar från till exempel avgaser som en enkel rengöring i ett steg inte alltid gör.

Vad är skillnaden på rengöringsolja och cleansing balm?

Den stora skillnaden mellan en rengöringsolja, eller cleansing oil som det också kallas, och ett cleansing balm är konsistensen. Men resultatmässigt har produkterna många likheter: de används som första produkt i din rengöringsrutin och löser upp fett och smuts.

FÖR VEM PASSAR OLJERENGÖRING?

Oljebaserad rengöring finns i flytande form eller i ett fastare så kallat balm. Vilken du väljer är en smaksak, men balm är generellt toppen för en torrare och/eller mogen hud. Oljerengöring är en snäll typ av rengöring och passar även känslig hy. Att dubbelrengöra ansiktet varje kväll med en rengöringsolja eller balm är toppen om du använder mycket makeup och vill ha extra fukt i din rutin.

Vad innehåller cleansing balm och rengöringolja?

Här är det de bra fetterna i produkterna, ofta olja från oliver, solrosor, druvkärnor och mandel, som löser de ”dåliga” i form av talg och smuts. Använder du solskydd är det toppen med olja som första steg, då det kan vara svårare att avlägsna med en vattenbaserad rengöring.

Foto: Imaxtree

Vårens stora hudvårdstrender
2:02

Efter reklamen: Vårens stora hudvårdstrender

(2:02)

Slå på ljud