Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa ansiktsmask – från budget till lyx

31 aug, 2022 
bäst i test ansiktsmask årets bästa topplista ansiktsmask recensioner
Torr, kombinerad, åldrad eller fet... Oavsett vilken hudtyp du har är en ansiktsmask den perfekta produkten i din hudvårdsrutin när du vill se resultat – snabbt! ELLE har listat de bästa ansiktsmaskerna 2023.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En ansiktsmask är en räddare i nöden och ett underbart komplement till din hudvårdsrutin när huden skriker efter fukt, behöver rengöras på djupet eller är i behov av extra lyster. Men att hitta rätt i en djungel av masker är inte alltid lätt. Vi har listat favoriterna för alla hudtyper och i alla prisklasser.

Bäst i test – årets bästa ansiktsmask – hela topplistan

Scrolla ner för att hitta längre recensioner om ansiktsmaskerna.

Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

Så ofta du vill – beroende på vilken typ av mask du använder! En återfuktande mask eller mjukgörande nattmask kan med fördel användas varje dag om du vill det. Men är det en djuprengörande eller exfolierande mask du använder bör du vara lite mer försiktig för att inte irritera huden. Då är en till två gånger i veckan en bra riktlinje.

LÄS MER: Här hittar du alla ELLEs bäst i test – i alla kategorier.

Hur länge ska en ansiktsmask sitta?

Hur länge en ansiktsmask ska verka på huden beror helt på vilken mask du använder. Var noggrann med att läsa instruktionerna på förpackningen innan du applicerar. Och kom ihåg: Bränner det på ansiktet är det bäst att skölja bort. Du vill inte riskera en reaktion på huden – och masken gör då mer skada än nytta!

Backstage på Victoria Beckham
Backstage används ofta sheet mask som en enkel quick fix.

Hur gör man en egen ansiktsmask?

Vill du ta vara på ditt eget skafferis godisgömmor finns det några produkter som är extra bra när det också kommer till hudvård. Ägg ska till exempel verka porsammandragande medan honung återfuktar och lugnar. Men kom ihåg att det är svårt att uppnå samma effekt som med en riktig ansiktsmask (som jobbar längre ner i huden), därför passar maten bäst till... matlagning!

Annons

Hur vet jag vilken ansiktsmask jag ska använda?

Det beror dels på vilken hudtyp du har och dels på vilken effekt du vill åt. Steg ett är att reda ut din hudtyp och steg två är att leta efter en mask som lovar det resultat du önskar. Kanske skriker huden efter en törstsläckande hjälte eller vill du göra huden redo för fest med hjälp av en sheet mask? Oavsett behov finns det garanterat en mask för dig!

bäst i test ansiktsmask bästa ansiktsmask

Årets bästa ansiktsmask – stort bäst i test

Läcker lyster, lugnar snällt och exfolierar ordentligt... Här finns maskerna för alla! Vilken variant passar dig?

Bästa ansiktsmask för lyster, Oxygen-glow mask – Filorga

Askungemasken tar din hud från trött och tråkig till gala-glammig på bara tio minuter! Oxygen-glow mask har inte bara en urläcker förpackning, utan också lika härligt innehåll. Den pärlemorskimrande krämen gör att huden strålar fint, utan att kännas blank eller fet. I masken finns återfuktande hyaluronsyra och exfolierande enzymer som snällt städar huden.

Här kan du läsa mer om ansiktsmasken från Filorga (reklamlänk).

Bästa ansiktsmask för lyster
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ansiktsmask för exfoliering, Mask 15 – Dermaceutic

Omtalade Mask 15 är en mask med ordentligt krut (och inget för den känsliga huden eftersom att den bränns en del) som ger en döda hudceller och tilltäppta porer en ordentlig match. Masken, som ska verka 1-4 minuter, innehåller 15% glykolsyra och 2% salicylsyra som exfolierar bort döda hudceller, rengör på djupet, reducerar överskott av talg och verkar porsammandragande! En riktig juvel i masksamlingen vill säga! Den direkta effekten är rodnad, men när rodnaden lagt sig har huden blivit otroligt len, klar och mjuk – och en gnutta lyster har också trollats fram.

Här kan du läsa mer recensioner om Mask 15 från Dermaceutic (reklamlänk).

Bästa exfolierande nattmask, Night Mask – Maggie by

Night mask är en exfolierande nattmask med tre olika syror i sann Kakan-anda. BHA, AHA och granatäppleenzym – huden får dig en ordentlig storstädning. Men i masken finns även hyaluronsyra och sockerkomplex som plumpar huden med fukt. Har du väldigt känslig hud kan masken användas som en snabbmask i tio minuter, men har du normal, fet eller kombinerad hud gör masken magi under natten. Direkt vid applicering kittlar huden lätt, men den pirrande känslan lägger sig snabbt. Och efter en natt upplevs stora porer vara betydligt mindre synliga och huden är otroligt mjuk. Efter några användningar har också irriterande knott på kinder minskat markant. Vi spår en framtida storsäljare!

Nya Night Mask från Maggie by Kakan finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

bästa nattmask exfolierande nattmask bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA ÅTERFUKTANDE ANSIKTSMASK, DRINK UP INTENSIVE OVERNIGHT MASK – ORIGINS

Drink Up Intensive Overnight Mask har kommit att bli en klassiker i mask-sammanhang. Den otroligt prisvärda och härliga masken låter huden sippra på ett kallt glas vatten hela natten. Ja, den återfuktande ansiktsmasken är en riktig törstsläckare och passar alla hudtyper.

Drink Up Intensive Overnight Mask finns att köpa här (reklamlänk).

bästa återfuktande ansiktsmask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Årets bästa face mist 2023.

Bästa ansiktsmask för torr hud, Melting moisture mask – Dermalogica

Ur den snygga och riktigt praktiska förpackningen kommer en tjock gelkräm vars konsistens påminner om ett rengöringsbalm. Och precis som ett rengöringsbalm smälter krämen ut till en len olja i kontakt med huden. Olja känns varken rinnig eller kladdig i ansiktet, utan lägger som en återfuktande slöja över huden. Det bästa av allt? Melting moisture mask är både otroligt dryg och behöver inte sköljas av! Överflödig produkt torkas enkelt bort med en handduk, eller ännu bättre en mjuk beauty towel (här hittar du ELLEs favorit (reklamlänk)). Efter användning känns huden otroligt återfuktad, len och fyllig. Som en resorb för ansiktet, helt enkelt!

Melting moisture mask finns att köpa här. (reklamlänk)

Dermalogica
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ansiktsmask för pormaskar, Natural clay mask – Medik8

Konsistensen är tjock, men trots det är masken enkel att fördela jämnt över ansiktet. Natural clay mask innehåller kaolinlera och bentonit som båda rengör på djupet och absorberar talg och efter användning känns huden skinande ren! Och till skillnad från många andra lermasker, gnisslar inte huden av torrhet när masken sköljts av. Fungerar även perfekt som punktbehandlare om du till exempel har en fet t-zon eller knottriga kinder.

Natural clay mask finns att köpa här. (reklamlänk)

Bästa ansiktsmask med anti age-effekt, Extra-firming mask – Clarins

En silkeslen och svalkande mask med ultralätt textur som så elegant glider över ansiktet och knappt känns på huden. Extra-firming mask lovar förbättrad fasthet, fukt i stora lass – och slätare och fylligare hud. Och masken levererar på alla punkter. Huden känns otrolig följsam och torrhetslinjer är nästintill borta, redan efter en användning. Ljuvlig att applicera direkt på morgonen när huden snabbt behöver väckas till liv, men också perfekt inför fest eftersom ansiktet får fin lyster och efterkommande makeup glider på fantastiskt!

Extra-firming mask finns att köpa här. (reklamlänk)

Clarins ansiktsmask bästa ansiktsmask för anti age
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ansiktsmask med peel off, Newskin peel off mask – BeautyAct

Peel off-mask är en riktig vattendelare, men Newskin peel off mask är ansiktsmasken som även får skeptikern på fall! Ur förpackningen kommer en tjock massa som kan vara något klurig att få jämn på huden. Masken är perfekt att använda som punktbehandlare på till exempel knottriga kinder, oren näsa eller skrovlig haka. Den veganska ansiktsmasken torkar snabbt, är enkel att dra av i ett svep (men undvik att använda i hela ansiktet om du inte har väldigt tålig hud – och hög smärttröskel), och gör varken huden stram eller röd.

Här kan du köpa Newskin peel off mask. (reklamlänk)

BeautyAct ansiktsmask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ansiktsmask i budget, Himalayan charcoal purifying glow mask – The body shop

En härlig klassiker som trollar fram fantastisk lyster! Himalayan charcoal purifying glow mask kommer i tung och lyxig glasburk (smutsiga fingrar håller sig borta från burken, okej?) och i förpackningen gömmer sig en mask vars färg inte är så tilltalande, men vars innehåll är chockerande bra – speciellt med tanke på det plånboksvänliga priset! Masken innehåller bland annat kol som rengör och sheasmör som återfuktar. Direkt vid applicering kittlar masken, men den pirrande känslan lägger sig snabbt. Efter tio minuter känns huden klar, fräsch och porer upplevs mindre synliga.

Här kan du köpa Himalayan charcoal purifying glow mask. (reklamlänk)

The body shop ansiktsmask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ansiktsmask att använda på natten, Velvet sleeping mask – Sisley

Det franska lyxmärket Sisley sviker sällan när det kommer till hudvård och Velvet sleeping mask är något utöver det vanliga. Vi pratar hudvårdens Rolls-Royce! Den underbart vispade och sammetslena krämen omfamnar huden lika snällt och varsamt som ett fluffigt duntäcke. Masken sjunker in snabbt, men låter huden gotta sig i bland annat sheasmör, makadamiaolja och bomullsfröolja – hela natten. På morgonen känns huden mjuk, len, klar och slät. Det enda problemet är att masken är beroendeframkallande, vilket gör att det kan bli en väldigt dyr historia.

Här kan du köpa Velvet sleeping mask. (reklamlänk)

Bästa ansiktsmask maskin, Ufo 2 – Foreo

Dagens fantastiska beautygadgets gör många skönhetsnördar knäsvaga. Smarta Ufo 2 är en maskin som kopplas upp mot din telefon och gör att du kan göra en härlig ansiktsmask efter en tydlig guide. Apparaten har LED-ljus, T-Sonic-pulseringar och ändrar temperatur för att maximera effekten av behandlingen. Till maskinen finns mängder av tillhörande masker för alla olika behov och tillfällen. Varje mask har sitt speciellt program som visas i appen. Maskerna är formade som små dukar, är dränkta i serum och som enkelt läggs på apparatens platta.

Annons

Ufo 2 finns att köpa här (reklamlänk).
Psst..! Få 22 % rabatt på Foreo med koden ELLESW22. Gäller ej på redan högre rabatterade varor, Luna 4-sortimentet, Faq-sortimentet och Peach-sortimentet.

Foreo UFO
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa sheet mask, Hydra Filler Mask – Filorga

Filorgas omtyckta Hydra Filler Mask är en sheet mask som snabbt ger huden ordentligt med fukt, ger ett härligt bounce till ansiktet och såklart snygg och klädsam lyster. Den perfekta produkten att använda när huden ska vara flawless innan fest – eller när du vill boosta huden med fukt.

Här hittar du Hydra Filler Mask (reklamlänk).

sheet mask bäst i test bästa ansiktsmask
Klicka på bilden för att komma till Filorgas Hydra-Filler Mask.

Läs också! Årets bästa essence 2023 – stort bäst i test!

Foto: TT

Vinnarna i ELLE beauty awards 2022Brand logo
Vinnarna i ELLE beauty awards 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons