Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa ansiktsmask – favoriterna som passar dig med fet hy

10 mar, 2022 
ansitksmask bäst i test fet hud stora porer finnar akne
Torr fet, känslig eller kombineras – oavsett hudtyp är en ansiktsmask den perfekta produkten i din hudvårdsrutin när du vill ge huden det lilla extra. ELLE listar de perfekta ansiktsmaskerna för dig med fet hud!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Torr, kombinerad, fet eller känslig... Alla har vi olika hudtyper, som kräver olika typer av produkter. Men att identifiera sin hudtyp är inte alltid helt lätt! Har du problem med stora porer, tilltäpptheter och en oljig yta på huden? Ja, då har du antagligen en kombinerad eller fet hud. Har du däremot hud som lätt hettar, blir röd och lätt reagerar, då har du antagligen en torr och känslig hud.

Vill du veta mer om fet hud? ELLE går igenom allt du behöver veta – och listar årets bästa ansiktsmasker för fet hud.

ELLE har plockat fram de bästa ansiktsmaskerna för dig som har en lite fetare hudtyp (men många av maskerna passar såklart alla hudtyper). Fet hud behandlar du med fördel med en lermask, med BHA-syra eller med en djupt återfuktande mask som samtidigt rengör porerna.

Bästa ansiktsmasken mot fet hy – ELLE listar favoriterna 2023

Scrolla ner för att läsa mer om produkterna.

Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

Många ansiktsmasker specifikt avsedda för fet hud innehåller ofta exfolierande ingredienser. Därför är det viktigt att läsa noga läsa rekommendationerna för den ansiktsmask du använder så att du inte överexfolierar din hud. En ansiktsmask som fokuserar på att ge fukt kan du med fördel använda hur ofta du vill.

Annons

BÄSTA ANSIKTSMASK MOT TILLTÄPPTHETER, RARE EARTH DEEP PORE CLEANSING MASQUE – KIEHL'S

Har du problem med tilltäppta porer är Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque masken du ska leta efter. Likt en magnet suger lermasken ut varje liten pormask utan att kännas minska uttorkande. Oönskad glans minskar markant och efter några användningar har även småknott i panna och på kinder minskat markant. I den generösa burken gömmer sig dessutom hela 142 gram vilket räcker i evigheter, vilket också gör ansiktsmasken otroligt prisvärd.

Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (reklamlänk).

Ansiktsmask mot tilltäppheter från Kiehls
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa DJUPRENGÖRANDE LERMASK MOT ORENHETER, 10 min bha anti-blemish face mask – skin treat

En vegansk lermask som innehåller tea tree-olja, zink och BHA-syra som rengör på djupet. Trots att masken är en lermask, känns den inte uttorkande. Direkt efter användning är ansiktet något varmt och lite rött, men efter några minuter känns huden skinande ren. Ger också fin effekt på stora porer.

10 Min BHA Anti-Blemish Face Mask finns att köpa här (reklamlänk).

budget ansiktsmask fet hud
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa PORRENGÖRANDE LERMASK, Cold plunge pore mask – ole henriksen

En kylande lermask som hjälper till att rengöra porerna på djupet. Perfekt för dig som har en högre talgproduktion i huden! Den blåa ansiktsmasken innehåller AHA- och BHA-syra.

Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (reklamlänk).

ansiktsmask med aha och bha syra
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska ansitksmask, turmeric brightening & exfoliating mask – Kora Organics

En ekologisk ansiktsmask som jobbar både rengörande och utjämnande. Innehåller exfolierande ingredienser som papaya-enzymer. Men också gurkmeja och nyponfröros som garanterat kommer ge glow utan en oljig känsla. Från Kora Organics. Här kan du läsa mer recensioner om produkten (reklamlänk).

ekologisk ansiktsmask från kora organic
Klicka på bilden för att komma direkt till den ekologiska ansiktsmasken.

Läs mer: Bäst i test – årets bästa ansiktsmask för alla hudtyper! ELLE listar alla favoriter.

BÄSTA ANSIKTSMASK FÖR PORMASKAR, NATURAL CLAY MASK – MEDIK8

Natural clay mask innehåller kaolinlera och bentonit som båda rengör på djupet och absorberar talg och efter användning känns huden skinande ren! Och till skillnad från många andra lermasker, gnisslar inte huden av torrhet när masken sköljts av. Fungerar även perfekt som punktbehandlare om du till exempel har en fet t-zon eller knottriga kinder. Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (reklamlänk).

Bästa EXFOLIERANDE ANSIKTSMASK MOT oönskad GLANS, RiseDetox Mud Mask – exuviance

Ansiktsmask med kol och lera som skonsamt exfolierar huden. På tio minuter har masken reducerat oönskad glans utan att huden känns torr och stram. Den djuprengörande kolen suger ut smuts från huden och skapar ett strålande resultat. Från Exuviance. Här hittar du ansiktsmasken (reklamlänk).

ansiktsmask från exuviance
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsmasken från Exuviance.

Bästa ansiktsmask mot oljig hy, pore clarifying charcoal gel mask – paula's choice

En ansiktsmask som har samma fina egenskaper som en lermask, men kommer i en unik gel-form för betydligt mindre kladdig applicering. Ansiktmasken innehåller bland annat kol som löser upp tilltäpptheter (farväl envisa finnar) men också lera som absorberar överskottstalg. Här kan du läsa mer om alla fördelar med ansiktsmasken från Paula's Choice (reklamlänk).

ansiktsmask från paulas choice
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa exfolierande ansiktsmask, Scrub & Detox – Filorga

Filorga har en rad olika innovativa hudvårdsprodukter. En av favoriterna är Scrub & Detox, som är en kombinerad ansiktsskrubb och ansiktsmask. Den svarta, urläckra masken har en härlig, fluffig moussekonsistens som innehåller vulkanisk svart sand och papaya enzym. Ansiktsmasken kan användas enbart som en skrubb eller lämnas på ansiktet för en mer djuprengörande effekt. Ansiktsmasken innehåller också niacinamid, kol och vitamin E.

Här kan du läsa mer om masken (reklamlänk).

ansiktsmask och skrubb från filorga
Klicka på bilden för att komma till den multiprodukten från Filorga.

HEMMAGJORD ANSIKTSMASK FÖR FET HUD – FUNGERAR DET?

DIY har blivit väldigt populärt – även när det kommer till hudvård. Ditt skafferi innehåller många fina råvaror som redan finns i många hudvårdsprodukter. Kiehl's storsäljande produkt Avocado Eye Treatment (reklamlänk) bygger till exempel på avokado och i Skinfoods ansiktsskrubb Black Sugar Perfect Essential Scrub (reklamlänk) finns socker som polerar snällt.

En hemmagjorda ansiktsmask ger däremot inte samma fina effekt, som en ansiktsmask som faktiskt är framtagen av kemister, eftersom att masken du kokar i hop själv inte har tillräckligt små molekyler (och till och med kan göra större skada än nytta för huden).

ELLE Beauty: Min rutin – med Gizem Kling ErdoganBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Gizem Kling Erdogan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons