Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa Ansiktsmasker som passar dig med fet hy

bäst i test bästa ansiktsmask för fet hud

ELLE listar årets bästa ansiktsmask för fet hud.

Torr fet, känslig eller kombineras – oavsett hudtyp är en ansiktsmask den perfekta produkten i din hudvårdsrutin när du vill ge huden det lilla extra. ELLE listar de perfekta ansiktsmaskerna för dig med fet hud!
23 november, 2021

Torr, kombinerad, fet eller känslig... Alla har vi olika hudtyper, som kräver olika typer av produkter. Men att identifiera sin hudtyp är inte alltid helt lätt! Har du problem med stora porer, tilltäpptheter och en oljig yta på huden? Ja, då har du antagligen en kombinerad eller fet hud. Har du däremot hud som lätt hettar, blir röd och lätt reagerar, då har du antagligen en torr och känslig hud.

Vill du veta mer om fet hud? ELLE går igenom allt du behöver veta – och listar årets bästa ansiktsmasker för fet hud.

ELLE har plockat fram de bästa ansiktsmaskerna för dig som har en lite fetare hudtyp (men många av maskerna passar såklart alla hudtyper). Fet hud behandlar du med fördel med en lermask, med BHA-syra eller med en djupt återfuktande mask som samtidigt rengör porerna.

Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

Många ansiktsmasker specifikt avsedda för fet hud innehåller ofta exfolierande ingredienser. Därför är det viktigt att läsa noga läsa rekommendationerna för den ansiktsmask du använder så att du inte överexfolierar din hud. En ansiktsmask som fokuserar på att ge fukt kan du med fördel använda hur ofta du vill.

Hemmagjord ansiktsmask för fet hud – fungerar det?

DIY har blivit väldigt populärt – även när det kommer till hudvård. Ditt skafferi innehåller många fina råvaror som redan finns i många hudvårdsprodukter. Kiehl's storsäljande produkt Avocado Eye Treatment (länk till Åhléns) bygger till exempel på avokado och i Skinfoods ansiktsskrubb Black Sugar Perfect Essential Scrub (länk till Lyko) finns socker som polerar snällt.

En hemmagjorda ansiktsmask ger däremot inte samma fina effekt, som en ansiktsmask som faktiskt är framtagen av kemister, eftersom att masken du kokar i hop själv inte har tillräckligt små molekyler.

Läs mer: Allt om aha, bha och pha-syra – stor guide för din hudtyp

Bästa ansiktsmasken mot fet hy – ELLE listar favoriterna

Läs också: Bästa punktbehandlingen för att bli av med finnar snabbt

Bästa DJUPRENGÖRANDE LERMASK MOT ORENHETER, 10 min bha anti-blemish face mask – skin treat

En vegansk lermask som innehåller tea tree-olja, zink och BHA-syra som rengör på djupet. Trots att masken är en lermask, känns den inte uttorkande. Direkt efter användning är ansiktet något varmt och lite rött, men efter några minuter känns huden skinande ren. Ger också fin effekt på stora porer. 10 Min BHA Anti-Blemish Face Mask finns att köpa här (länk till Kicks).

Bästa PORRENGÖRANDE LERMASK, Cold plunge pore mask – ole henriksen

En kylande lermask som hjälper till att rengöra porerna på djupet. Perfekt för dig som har en högre talgproduktion i huden! Den blåa ansiktsmasken innehåller AHA- och BHA-syra. Från Ole Henriksen. Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (länk till Lyko).

Bästa ekologiska ansitksmask, turmeric brightening & exfoliating mask – Kora Organics

En ekologisk ansiktsmask som jobbar både rengörande och utjämnande. Innehåller exfolierande ingredienser som papaya-enzymer. Men också gurkmeja och nyponfröros som garanterat kommer ge glow utan en oljig känsla. Från Kora Organics. Här kan du läsa mer recensioner om produkten (länk till Kicks).

Läs mer: Bäst i test – årets bästa ansiktsmask för alla hudtyper! ELLE listar alla favoriter.

BÄSTA ANSIKTSMASK FÖR PORMASKAR, NATURAL CLAY MASK – MEDIK8

Natural clay mask innehåller kaolinlera och bentonit som båda rengör på djupet och absorberar talg och efter användning känns huden skinande ren! Och till skillnad från många andra lermasker, gnisslar inte huden av torrhet när masken sköljts av. Fungerar även perfekt som punktbehandlare om du till exempel har en fet t-zon eller knottriga kinder. Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (länk till Lyko).

Bästa EXFOLIERANDE ANSIKTSMASK MOT oönskad GLANS, RiseDetox Mud Mask – exuviance

Ansiktsmask med kol och lera som skonsamt exfolierar huden. På tio minuter har masken reducerat oönskad glans utan att huden känns torr och stram. Den djuprengörande kolen suger ut smuts från huden och skapar ett strålande resultat. Från Exuviance. Här hittar du ansiktsmasken (länk till Lyko).

Bästa ansiktsmask mot oljig hy, pore clarifying charcoal gel mask – paula's choice

En ansiktsmask som har samma fina egenskaper som en lermask, men kommer i en unik gel-form för betydligt mindre kladdig applicering. Ansiktmasken innehåller bland annat kol som löser upp tilltäpptheter (farväl envisa finnar) men också lera som absorberar överskottstalg. Här kan du läsa mer om alla fördelar med ansiktsmasken från Paula's Choice (länk till Apprl).

Bästa exfolierande ansiktsmask, Scrub & Detox – Filorga

Filorga har en rad olika innovativa hudvårdsprodukter. En av favoriterna är Scrub & Detox, som är en kombinerad ansiktsskrubb och ansiktsmask. Den svarta, urläckra masken har en härlig, fluffig moussekonsistens som innehåller vulkanisk svart sand och papaya enzym. Ansiktsmasken kan användas enbart som en skrubb eller lämnas på ansiktet för en mer djuprengörande effekt. Ansiktsmasken innehåller också niacinamid, kol och vitamin E.

Klicka här för att läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Missa inte

Allt om fet hud – och årets bästa ansiktskräm för oljig hud och stora porer

Vet du vilken hudtyp du har?

Allt om torr hud – och årets bästa ansiktskrämer 2021

Ett MÅSTE när kylan är här!

Årets bästa ansiktsmask 2021 – från budget till lyx

Trollar fram glow – på bara tio minuter!