Artikeln innehåller reklamlänkar

7 fuktgivande ansiktsmasker som boostar din hud

ELLEs beautyredaktör listar bästa återfuktande ansitkmaskerna.

Hemma framför datorn, osminkad och med en hud som känns allt torrare? Perfekt läge att lägga en fuktgivande mask som fuktboostar och ger ansiktet lite nytt glow. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar sju fuktgivande favoriter.
29 november, 2021
1:45

Efter reklamen: Härlig massage för ansiktet – The Skin Coach tipsar

(1:45)

Många timmar framför datorn blir det snabbt i dessa tider – och med kvittot att huden känns torr och trött snabbt. Receptet heter fuktmask – låt den verka medan du jobbar, eller ta dig en lång stund för lite self care innan du ska gå och lägga dig.

Gelé- och crèmebaserade masker proppade med fuktgivande hylauronsyra, lystergivande mikoralger och sheasmör råder bot på yttorrhet och allmänt glåmig hy. Är du istället på jakt efter en ansiktsmask för fet hy? Här hittar du beautyredaktörens favoriter.

Läs också: Allt du måste veta om serum – och så väljer du rätt för din hy

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar sina fuktboostande favoriter!

Bästa återfuktande ansiktsmasker

1. PEPTIDE4 PLUMPING PILLOW FACIAL, ELEMIS – ÅTERFUKTANDE nattmask

Plump, plump – lägg huvudet på kudden eller sitt en dag utan smink med Elemis Peptide 4 plumping pillow facial och puts väck är minsta torra fläck. Här kan du läsa mer om ansiktsmasken som återfuktar på djupet (länk till Lyko).

2. OXYGEN RECOVERY 72H HYDRA GEL MASK, LUMENE – ÅTERFUKTAR I 72 TIMMAR

Lumenes fuktgivande gelémask Nordic hydra 72 h hydra gel mask är en sann dröm för alla torrisar. Snabbabsorberad och späckad med bland annat bärvatten från våra nordiska superbär ger den sig snabbt i kast med torraste hy. Läs mer om masken och klicka hem den här. (länk till Åhléns)

3. BIOTREAT INTENSE MOISTURE MASK, ESTELLE & THILD – EKOLOGISK ANSIKTSMASK

Estelle & Thilds ekocertifierade och naturligt framtagna crèmemask Intense moisture mask är en dröm för alla torrisar. Här hittar du bland annat naturligt framställd hyauronsyra – lovar att det bara säger slurp! Här kan du läsa mer om ansiktsmasken (länk till Meds).

LÄS MER: Bäst i test – årets bästa ansiktsmask för alla hudtyper! ELLE listar vinnarna.

4. Life plankton Essence Sheet Mask, Biotherm – djupt återfuktande sheet mask

Biotherms Life plankton Essence Sheet Mask är späckad med Biotherms eget utvunna Life plankton-alg som har fantastisk förmåga att verkligen återfukta huden på djupet. Anskungemasken ger snabb och fin effekt och det återfuktande resultatet håller i länge. Här hittar du masken (länk till Lyko).

5. Aqua bomb sleeping mask, belif – återfuktande nattmask

Så nära ett svalkande och ljuvligt läskande glas vatten man kan komma – Belifs Aqua bomb är verkligen ”the bomb” för hud som är torr. Sov med den, eller låt den sitta över dagen om du inte bär makeup. Läs mer om masken och klicka hem den här. (länk till Apprl)

6. Water sleeping mask, Laneige – återfuktande gelmask

Som azurblått hav, lika svalkande och uppfriskande är Laneiges Water sleeping mask. Absorberas snabbt och lugnar huden, använd över dagen eller som nattmask. Läs mer om ansiktsmasken och klicka hem den här. (länk till Apprl)

7. Mellow moisture mask, skincity – hejdå, torr hy!

Yum yum – Skincitys nya Mellow moisture mask är späckad med så mycket fuktgivande för huden – sheasmör och sojabönsolja är delar av succéreceptet för att bota datatrött hy och glåmighet. Läs mer om masken och köp den här. (länk till Apprl)

LÄS MER:

Torr hud? Bästa ansiktskrämerna som återfuktar på djupet

Bäst i test – året bästa handkrämer för torra händer

Årets bästa serum – beautyredaktören listar favoriterna

Uppdaterad från: 31 mars 2020

TV: Härlig massage för ansiktet – The Skin Coach tipsar
1:45

Efter reklamen: TV: Härlig massage för ansiktet – The Skin Coach tipsar

(1:45)