Artikeln innehåller reklamlänkar

Skönhetsverktygen alla behöver i sin rutin – och dessa kan du vara utan

bästa skönhetsapparater bäst i test

Vilken foreo är bäst och vad är en gua sha-sten? ELLE har listat skönhetsverktygen som lyfter skönhetsrutinen och är värda en investering – men också verktygen som gör mer skada än nytta...
23 februari, 2022

Rengöringsborste som storstädar ansiktet eller en penna med mikroström... Med dagens avancerade skönhetsverktyg går det att leka hudterapeut i ditt eget badrum. Här är de makalösa manickerna som höjer din hudvårdsrutin – och som verkligen gör stor skillnad på din hud!

Bästa beautyverktygen – här är skönhetsapparaterna värda ett köp

Hur bra är egentligen Foreos rengöringsborste och fungerar mikroström? ELLE ger dig svaren på dina frågor och listar bästa beautyverktygen i din rutin.

Bästa rengöringsborste, Luna 3 – Foreo

En bra hudvårdsrutin börjar alltid med en ordentlig rengöring. Och då är Foreos rengöringborste Luna 3 din bästa vän! Den vibrerande rengöringsborsten, som är gjord av silikon, hjälper till att rengöra huden på djupet och ger samtidigt en skön massage till ansiktet. Kliniska tester visar också att borsten tar bort 99, 5 procent av orenheterna på huden. Ja, din hud fullkomligt strålar! Rengöringsborsten (som också är vattentät och kan användas i duschen) kommer i tre varianter – för normal, känslig och kombinerad hud.

Luna 3 finns att köpa här (länk till Åhléns).

Vilken Foreo är bäst?

Foreo har blivit ett märke med många uppskattade apparater. I sortimentet finns allt från rengöringsborstar och apparater med mikroström till tandborstar och LED-verktyg som ska behandla akne. Vilken Foreo du ska välja beror på vad du vill åt i din skönhetsrutin – och hur avancerad du vill att den ska vara. Klassiker Luna har till exempel kommit i många varianter, storlekar och för olika hudtyper. Vill du testa om en rengöringsborste är något för dig finns Luna play plus 2 (länk till Lyko). En minivariant av den klassiska borsten som inte svider i plånboken.

Mikroström, Fix line smoothing device – NuFace Fix

Mikroström kan låta lite... läskigt! Men faktum är att apparater med mikroström gör det möjligt att leka hudterapeut i ditt egna badrum. Fine line smoothing device är en smidig penna som hjälper till att minimera fina linjer och rynkor kring ögon och mun. Snacka om superboost!

Fix line smoothing device finns att köpa här (länk till Lyko).

Smart ansiktsmask, Ufo 2 – Foreo

Älskar du ansiktsmasker är det här maskinen som ska stå högst upp på din önskelista! Ufo 2 kommer med en mängder engångsmasker, maskinen kopplas till din telefon och i appen får du då ett komplett maskprogram. Inte nog med det! Apparaten har också speciella LED-ljusprogram och kan också ändra temperatur, från 5 grader till 45 grader, för att få ut max av din mask.

Ufo 2 finns att köpa här (länk till Åhléns).

SVALKANDE SKÖNHETSAPPARAT, CRYO COOLING TOOL – DR. CEURACLE

Cryo Cooling Tool är en okomplicerad, men ack så genialisk manick som har en svalkande effekt på huden och verkar porsammandragande, samtidigt som den dämpar svullnad. Ljuvlig att dra över huden direkt på morgonen eller över en sheet mask!

Här kan du läsa mer om och köpa den prisvärda produkten (länk till butik).

Gua sha sten, White Jade Gua Sha – Cloud & Glow

En gua sha-sten är en riktig game changer! Den lilla stenen dras över ansiktet och hjälper bland annat till att minska svullnad, reducera överskottsvätska och öka blodcirkulationen i ansiktet, vilket i sin tur leder till en fastare hur med härlig glow. På köpet får du en skön ansiktsmassage!

White Jade Gua Sha finns att köpa här (länk till Åhléns).

Allt du behöver veta om hypade gua sha – och hur du använder den

Vad är Gua sha?

Du har säkert sett och hört talats om gua sha som fått ett ordentligt uppsving på senaste. Men faktum är att Gua sha ha använts i tusentals år och är en vanlig inom den kinesiska medicinen. Gua sha-verktyget finns i flera olika varianter, men den rosa rosenkvartsen är en av de vanligaste. Ökar blodcirkulationen, ger ett lätt lyft till ansiktet och ger ansiktet en snygg lyster – det är bara några av många fördelar med gua sha.

Beautyroller, Premium collection diamond beauty roller – Amelie Soie

Minskad svullnad, ökad blodcirkulation och fastare hud– det är bara några av många fördelar som verktyget Premium collection diamond beauty roller, har. Beauty rollern kan (och ska med fördel) användas varje dag och rullas enkelt över ansiktet.

Premium collection diamond beauty roller finns att köpa här (länk till Lyko).

Skönhetsverktygen att undvika i din hudvårdsrutin

Hur härligt det än är med ett badrumsskåp fyllt med makalösa manicker, finns det också en del verktyg som gör mer skada än nytta. Dermaplaner är ett rakverktyg som används för att få bort döda hudceller och fjun från ansiktet. Men faktum är att verktyget kan skada hudytan och skapa inflammationer, som i sin tur leder till mer rodnad och flera blemmor.

Ett annat verktyg som också kan skada huden (om den inte använda väldigt noga, och väldigt försiktigt) är en så kallad skinroller. En skinroller sägs vara bra för cellförnyelsen och ska minimera hudskador. Men faktum är att de små nålarna skapar hudskador och skadar hudbarriären.

Foto: TT, Imaxtree

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
1:04

Efter reklamen: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

(1:04)

Slå på ljud