Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Årets bästa nattmask – produkterna som gör jobbet medan du sover

01 jul, 2022 
bäst i test nattmask
En ansiktsmask medan du sover, det blir inte smidigare än så. I ELLEs stora bäst i test hittar du de bästa nattmaskerna som återfuktar och exfolierar. Här är favoriterna som jobbar nattskift – och ger dig en riktig skönhetssömn!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nattmask, denna härliga (och genialiska) produkt som jobbar heltid medan du sover, är en härlig booster när huden behöver extra fukt eller en lättare exfoliering. Mjuk och återfuktad hud med läcker glow – har du inte redan en nattmask i din rutin är det dags att testa nu!

ELLE listar nattmask-favoriterna i alla kategorier!

Bäst i test – årets bästa nattmask 2023

Scrolla vidare för att läsa längre recensioner om produkterna – och lär dig knepen som maxar resultatet.

årets bästa nattmask – ELLE stora bäst i test

Här är 9 favoriter för alla hudtyper – och från budget till lyx! Vilken variant passar dig?

Läs mer: Årets bästa ansiktsmask – ELLE har favoriterna för alla hudtyper!

Bästa återfuktande nattmask, Instant Hydrating Mask – Beauté Pacifique

Härliga Instant Hydrating Mask är fuktmaskernas fuktmask. Nattmasken fokuserar på att stärka hudbarriären och plumpa huden med fukt – och ja, redan efter en användning är huden som ny! Masken innehåller bland annat squalene och glycerin som binder fukt, mjukgör och återfukta. Resultatet är jämn, klar, och återfuktad hud. Mums! Det bästa är dessutom att masken passar alla hudtyper – även den mest känsliga.

ANNONS Instant Hydrating Mask finns att läsa mer om och köpa här.

bäst i test bästa nattmask återfuktande nattmask beaute pacifique
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa exfolierande nattmask, Night Mask – Maggie by Kakan

Sheasmör, hyaluronsyra, mjölksyra, salicylsyra, glykolsyra och enzymer från granatäpple – i Night Mask från Maggie by Kakan gömmer sig en mängd härliga ingredienser som både dammar av döda hudceller, men också plockar fram fukt i stora lass. Den krämiga nattmasken pirrar lätt på huden precis vid applicering och efter en natt är huden betydligt lenare, mjukare och slätare. Har du något känsligare hud kan du också använda masken som en snabbmask i tio minuter. Du kommer inte att bli besviken!

ANNONS Night Mask finns att köpa här.

maggie by kakan nattmask bästa nattmask bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattmask budget, Drink Up Intensive Overnight Mask – Origins

Origins prisvänliga Drink Up Intensive Overnight Mask har verkligen blivit en klassiker i mask-sammanhang! Den krämiga masken sjunker in väldigt bra i huden och återfuktar fantastiskt. Hyaluronsyra tillsammans avokado- och aprikoskräneolja trollar bort torra fläckar över en natt och huden känns otroligt len. Resterna av masken torkas enkelt bort med en fuktad handduk morgonen efter!

ANNONS Här kan du köpa den prisvärda nattmasken.

bästa nattmask budget bäst i test origins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattmask för mogen hud, NCEF Night Mask – Filorga

Filorgas omtalade NCEF Night Mask innehåller hyaluronsyra och kollagen samt märkets egna NCEF som är en härlig ingredienscocktail med bland annat vitaminer, aminosyror och antioxidanter. Masken riktar sig speciellt till en mogen hud, men kan såklart användas av alla! Nattmasken har en lättare gelkonsistens som sjunker in som en dröm, men även resultatet är drömliknande. Här pratar vi plumpad hud och lyster i massor.

ANNONS Här kommer du direkt till nattmasken.

filorga nattmask bäst i test bästa nattmask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattmask för glow, The Dream Mask – Mantle

Få har nog missat hypen kring The Dream Mask från Mantle, och ja, nattmasken förtjänar all uppmärksamhet. Den lena och härliga konsistensen, som går från känslan av lätt vispad grädde till mjukt smör (utan att för den delen gör huden flottig) sjunker in direkt i huden. På morgonen efter har huden ett otroligt glow och stora porer upplevs också mindre synliga. Det tackar vi niacinamid, hyaluronsyra, bakuchiol och CBD-olja för.

ANNONS The Dream Mask finns att köpa här.

bästa nattmask bäst i test lyster mantle the dream mask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa djupt återfuktande nattmaskt, Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask with 10.5% Squalane – Kiehl's

Kiehl's nyhet Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask with 10.5% Squalane har inte bara världens längsta namn, den har också världens längsta effekt på ansiktet. I burken är nattmasken som den tjockaste av krämer, tänk dig ett hårt balm, men i kontakt med huden smälter nattmasken ut och lägger sig som ett lent och tunt (men väldigt mysigt) täcke över huden. På morgonen finns inte en tillstymmelse till torrhet. Inte ens på en hud som i vanliga fall flagnar för att huden är så torr.

ANNONS Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask with 10.5% Squalane hittar du här.

bästa återfuktande nattmask kiehls bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lugnande nattmask, Repairing Overnight Mask – Emma S

Repairing Overnight Mask är en härlig, prisvärd och riktigt dryg fuktmask som med fördel kan användas flera gånger i veckan. Ansiktet känns väldigt fuktfyllt och lent morgonen efter! Bland innehållslistan hittar vi bland annat sheafruktsolja, havreolja och peptider som tillsammans återfuktar, lugnar och ökar fastheten i huden. Har du väldigt torr hud kan masken kännas något tunn, men till den yttorra huden är

ANNONS Här kan du läsa mer recensioner om och köpa Repairing Overnight Mask.

bästa lugnande nattmask Emma S bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattmask lyx, Velvet Sleeping Mask – Sisley

Velvet Sleeping Mask är nattmaskernas Rolls-Royce och kostar också därefter, men resultatet är outstanding (och produkten är tack och lov väldigt dryg), vilket gör det lite mer okej att blunda och dra kortet. Den underbart vispade och sammetslena krämen omfamnar huden lika snällt och varsamt som ett fluffigt duntäcke. Masken sjunker in snabbt, men låter huden gotta sig i bland annat sheasmör, makadamiaolja och bomullsfröolja – hela natten.

ANNONS Velvet Sleeping Mask från Sisley finns att köpa här.

bästa nattmask ansiktskmask natt sisley
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska nattmask, Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème – Ole Henriksen

Bakuchiol (som har liknande egenskaper som retinol), AHA-syra och extrakt från edelweissblomma – mästaren av glow, Ole Henriksen, vet verkligen hur man trollar fram en hud med stjärnglans. Den veganska nattmasken Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème är exfolierar lätt, ger ordentligt med fukt och jobbar också långsiktigt med att minska synligheten av fina linjer, samt stramar åt huden. Fullpott!

ANNONS Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème finns att köpa här.

Vad är nattmask för ansiktet?

En nattmask är precis vad det låter som, en ansiktsmask som verkar medan du sover. Skönhetssömn på burk, med andra ord! Det finns mängder av olika varianter av nattmasker – fukt, glow eller exfoliera, utbudet är enormt!

Annons

Vad är skillnaden mellan nattmask och nattkräm?

Den stora skillnaden mellan en nattkräm och nattmask är i stora drag innehållet och konsistens. En nattmask ersätter din nattkräm, och är det sista steget i din rutin på kvällen.

backstage hudvård

Hur applicerar man nattmask?

Nattmasken, eller sovmask som den även kallas, är det sista steget i din hudvårdsrutin och kan, beroende på vad den innehåller, ofta kombineras med din andra produkter i din hudvårdsrutin. Applicera ett tjockt lager en stund innan du ska kryper ner i sängen och voilà – huden kommer att vara som ny när du vaknar!

Hur ofta ska man använda en nattmask?

En nattmask är den perfekta boostern när huden behöver extra fukt. Hur ofta du ska använda en nattmask beror på vilken variant du använder, men rekommendationerna säger två till tre gånger i veckan. Har du däremot en nattmask som bara fokuserar på att ge huden fukt, kan du använda den så ofta du känner att huden behöver.

Årets bästa nattmask bäst i test

Kan man sova med alla ansiktsmasker?

Nej, många aktiva och exfolierande ansiktsmasker ska användas efter anvisningarna på förpackningen och ska inte sovas med.

Måste man tvätta av en nattmask?

Ja, det är lätt att det blir en tunn hinna på huden efter att du använt en nattmask, vilket gör att dina produkter i din hudvårdsrutin på morgonen tenderar att rulla, det vill säga, bli som små fjäll på huden. Vill du inte tvätta ansiktet med en rengöring, räcker det att dra en rondell med micellärvatten.

Foto: Imaxtree

Kakan Hermansson om sina beautyrutinerBrand logo
Kakan Hermansson om sina beautyrutiner
Annons