Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Niacinamide i hudvård – allt du borde veta och expertens bästa produkter

24 mar, 2022 
niacinamide mot mindre porer allt om niacinamid hudvård
Niacinamide (eller niacinamid som det skrivs på svenska) förminskar synliga porer, ger sig i kast med pigmenteringar och ojämn hudton, samt främjar elasticiteten. Klart vi vill ha niacinamid i vår hudvårdsrutin! ELLE listar de bästa produkterna för mindre synliga porer och jämnare hudton.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är du på jakt efter en hudvårdsingrediens och produkter som kan lösa flera hudvårdsdilemman samtidigt – och som passar alla hudtyper och inte skapar någon irritation? Som ger resultat på stora porer, glåmighet, ojämn hudton och ger huden lite extra "bounce"?

Då ska du kika efter produkter med niacinamid – en ingrediens det talas allt mer om i hudvårdssamanhang och som dyker upp i allt fler fantastiska produkter. Längre ner hittar du ELLEs favoriter just nu!

Favoriter med niacinamid – hudvården du inte får missa

Scrolla längre ner för att läsa mer om produkterna.

niacinamide bästa produkterna bäst i test
Produkter med niacinamid har positivt effekt på alla hudtyper.

VAD ÄR NIACINAMIDe och vad är niacinamide bra för?

Niacinamid är en form av vitamin B3 som används i hudvårdsprodukter för att öka elasticiteten i huden, förminska porer och ge sig i kast med pigmentförändringar och allmänt ojämn och glåmig hudton. Det är en ingrediens som senare år blivit en verklig hudvårdshype – och det med rätta då den är multifunktionell och hjälper huden på flera plan.

Annons

LÄS MER: Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet – stor guide

VILKEN HY PASSAR niacinamid för?

Niacinamid är nämligen en effektiv ingrediens som har många hudförbättrande egenskaper och som också tolereras av nästan alla hudtyper. Även den mest känsliga brukar se godheten niacinamid bär med sig, utan att på något sätt bli irriterad i huden. Snarare har niacinamid en lugnade effekt på huden och många med till exempel rosacea märker effekt på rodnad. Produkter med niacinamid har positivt effekt på alla hudtyper.

HUR FUNGERAR niacinamid i hudvård?

Niacinamid stöttar och stimulerar viktiga enzymfunktioner i huden – enzymer som ser till att främja en rad positiva effekter i vår hud. Ingrediensen har lite utav en trollspöeffekt och ökar elasticiteten, minskar (drar ihop) synliga porer och bidrar till stabil fuktbalans.

Men allra tydligast effekt brukar man se på pigmenteringar och glåmig, vintertrött hy. Lite som en mild filter-effekt på huden, helt utan instagram!

Annons

NÄR SKA MAN ANVÄNDA niacinamide?

Niaciamid är lätt att introducera in sin hudvårdsrutin – den passar alla åldrar och hudtyper och behöver inte “fasas” in, likt till exempel retinol. Den är också i princip omöjlig att “överdosera” (som till exempel är lätt hänt med en syra-produkt), huden har lätt att tolerera niaciamid. Så det är inte några problem att använda ingrediensen i en produkt både morgon och kväll.

LÄS OCKSÅ: Så använder du retinol – och här är bästa produkterna

niacinamide stora porer
Niacinamid hjälper till att jämna ut hudtonen och minska synliga porer.

VILKA är bästa produkterna med niacinamide?

Du hittar niaciamid i främst crème och serum för ansiktet. Crèmerna innehåller generellt en lägre koncentration niacinamid och är formulerad med fler fuktstimulerande ingredienser.

Annons

Serum kommer i olika höga koncentrationer – vanligen mellan 5-10 %. Nyligen lanserade Paulas Choice ett serum med en 20% niacinamidskoncentration – den allra högsta så här långt.

Bästa produkterna med niacinamid

Här nedan listar beautyredaktör Carin Hellman de allra bästa produkterna med niacinamide – från budget til lyx.

LÄS MER: Den ultimata hudvårdsguiden – så ska du tänka kring dina hudvårdsprodukter.

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary – Bästa serum med niacinamid

Prisvärda och omtalade Niacinamide 10% + Zinc 1%hjälper till att öka elasticiteten i huden samtidigt som serumet trollar bort stora porer. Magiska droppar och ljuvlig konsistens. ANNONS Här kan du läsa flera recensioner och köpa serumet.

serum niacinemide the ordinary
Klicka på bilden för att komma direkt till niacinamidserumet från The Ordinary.

NIACINAMIDE 20% TREATMENT, PAULA'S CHOICE – BÄSTA SERUM LYX

Paula's Choice står för 20 procentig koncentration niacinamid i ett serum –vilket är den högsta någonsin. Serumet gör magi med synligheten av stora porer, ger en jämn hudyta och ger också en klar hudton. ANNONS Läs fler recensioner och köp serumet här!

Annons
NIACINAMIDE 20% TREATMENT, PAULA'S CHOICE recension omdöme betyg bästa serum
Niacinamide 20% Treatment från Paula's Choice är bästa serum med niacinamide. Klicka på bilden och kom direkt till serumet.

Bästa serum för stora porer, Niacinamide Serum – Jorgobé

Ett serum som påminner om en lättare gelkräm. Har du problem med plitor på kinder, rodnad och stora porer är det svalkande serumet definitivt något för dig! Knottror på kinder är ett minne blott efter bara någon vecka och dessutom känns huden härligt återfuktad! ANNONS Niacinamide Serum från Jorgobé finns att läsa mer om och köpa här.

serum för stora porer bästa serum niacinamid jorgobe
Klicka på bilden för att komma direkt till serumet från Jorgobé.

The Dream Mask, Mantle – Bästa ansiktsmask med niacinamid

Ljuvlig nattmask med härligt innehåll! Huvudingrediensen i The Dream Mask är CBD men ansiktsmasken innehåller också hyaluronsyra, niacinamid och bakuchiol. Huden blir mjuk, len och ordentligt återfuktad. ANNONS Här kan du köpa masken.

Annons
ansiktsmask mantle nattmask
Ansiktsmask från Mantle. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hydration Serum – Verso, bästa återfuktande serum

Hydration Serum från svenska Verso är en återfuktande dröm som fokuserar på att stärka, återfukta och balansera huden. Allt som krävs är två droppar av det dryga serumet! ANNONS Hydration Serum hittar du här.

Annons

Age delay night, Aco – bästa Nattcrème med niacinamid

Nattcrème med uppstramande och utjämnande effekt, perfekta åldersförebyggande kuren. Mycket produkt till liten peng! ANNONS Här kan du läsa mer om produkten!

bästa nattkräm niacinamid aco age delay night recension
Age delay night, Aco är bästa nattkräm med niacinamid. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Active+ Niacinamide Serum, Apolosophy, Bästa prisvänliga serum – Spolosophy

Active+ Niacinamide Serum innehåller 10 % niacinamid och 4 % PCA-salter (magnesium, zink, natrium) som tillsammans jobbar långsiktigt på att balansera huden, minska förstorade porer och återfukta. ANNONS Här kan du läsa mer om serumet.

Annons
serum apotek niacinamid
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Niacinamid soft focus primer, Make the Make – bästa primer med niacinamid

Hudvårdande makeupprodukter är hetare än någonsin och Niacinamid soft focus primer hjälper till att skapa det perfekta underlaget till din makeupbas. Den lätta gelprimern absorberas direkt och skapar en airbrush-finish på huden. ANNONS Här kommer du direkt till primern.

primer med niacinamid
Klicka på bilden för att komma direkt till primern med niacinamid.

5% NIACINAMIDE GLASS SERUM, BEAUTYACT BY KICKS – BÄSTA SERUM BUDGET

Serum med utjämnande effekt för alla hudtyper – till väldigt plånboksvänlig prislapp. ANNONS Läs fler recensioner och köp serumet här.

Annons
beautyact by kicks niacinamide bästa serum bäst i test recension omdöme betyg
5% niacinamide glass serum från Beautyact by Kicks är bästa serum med niacinamide i kategorin budget. Klicka på bilden och kom direkt till serumet.

Stress repair face cream, Dr. Dennis Gross – bästa ansiktscrème med niacinamid

Ansiktscrème med niacinamid som lugnar röd och stressad hy. Både förbättrar och förebygger torrhet, fina linjer och djupare rynkor. ANNONS Här kan du läsa mer om produkten från Dr Dennis Gross.

dr dennis gross stress face cream repair betyg omdöme recension bästa ansiktskräm niacinamid
Stress repair face cream från Dr. Dennis Gross är bästa ansiktskräm med niacinamid. Klicka på bilden och kom direkt till krämen.

Treatment niacinamide formula, Emma S – bästa gel med niacinamid

En omtalad bästsäljande niacinamid-produkt – prisvärd och effektiv! ANNONS Läs flera recensioner om hudvårdshjälten här!

Annons
Kakan Hermansson om sin beautyresaBrand logo
Kakan Hermansson om sin beautyresa
Annons