Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt du borde veta om Centella asiatica – och bästa produkterna

26 jan, 2022 
allt du om cica bästa produkter centella asiatica bäst i test
Vad är egentligen cica och varför är ingrediensen så omtalad? Här är allt du behöver veta om centella asiatica – och varför det är ett måste i din hudvårdsrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vårdande, lugnande och rik på antioxidanter – centella asiatcia är hudvårdens superhjälte av många anledningar. Ingrediensen har de senaste åren fått ett ordentligt uppsving, men faktum är att den varit en del av läkekonsten i tusentals år.

Här är allt du behöver veta om cica – och bästa produkterna som fungerar för alla hudtyper!

Bästa produkterna med cica – ELLE har samlat favoriterna:

Scrolla längre ner för att läsa mer om produkterna!

Vad är centella asiatica?

Tigergräs, centella asiatica, sallatsspikblad eller cica – du har säkert hört talats om den omtalade ingrediensen som stått i rampljuset de senaste åren. Centella asiatica, eller cica som den också kan kallas, är en växt med många fördelar och är extra uppskattad eftersom att den kan användas av alla hudtyper och har fina, läkande egenskaper.

Vad gör cica i hudvård?

Cica har mängder av fördelar! Förutom att ingrediensen är läkande och vårdande, innehåller den också antioxidanten madecassoside, som har antiinflammatoriska egenskaper och ger en fin effekt på ärr.

Annons
allt om cica

För vem passar cica?

Det fina med cica är att den passar alla hudtyper, fungerar med alla andra ingredienser och kan användas dagligen! Cica reducerar rodnad, matar huden med massor av fukt, vårdar och verkar lugnande på huden. Dessa egenskaper gör den extra bra för känslig hud, hud som lätt blir irriterad och rosacea.

Funkar centella asiatica för acne?

Cican innehåller bland annat antioxidanten madecassoside som har fina egenskaper på områden där du har eller har haft akne, just eftersom att antioxidanten hjälper huden att läka och kan minska synligheten av ärr.

Annons

Bästa produkterna med cica – 5 favoriter som gör jobbet

cica i hudvård – därför ska du använda ingrediensen

Läs mer: Problem med torr hud? Här är allt du behöver veta!

Ansiktskräm, Aquasource Cica Nutri Cream – Lancôme

Yttorrhet, rodnad och en hud som skriker efter fukt – det är inga problem för Aquasource Cica Nutri Cream! Den tjocka krämen får torr hud att jubla av glädje och den återfuktade känslan håller hela dagen. Effekt som mindre rodnad och färre småknottror på kinder, märks redan efter några dagars användande.

Aquasource Cica Nutri Cream finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
ansiktskräm med cica biotherm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

SOS-kräm, Cicaplast Balm B5 – La Roche-Posay

En av internets kanske mest omtalade SOS-krämer är Cicaplast Balm B5. Och med all rätt! Här är SOS-krämen som fixar allt – torra läppar, eksem och torra fläckar, vintertorr hud – allt (och kan också användas på små bebisrumpor)! Alla borde ha en Cicaplast Balm B5 i badrumsskåpet. Dessutom kostar den under hundringen.

Här kan du köpa Cicaplast Balm B5 (reklamlänk).

la roche posay Cicaplast Balm B5
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Serum, Centella aqua soothing ampoule – Cosrx

Centella aqua soothing ampoule är en ampull (som enklast beskrivs som ett extra koncentrerat serum). Det tjockare, gel-liknande serumet innehåller panthenol som bland annat har fuktbevarande egenskaper och verkar antiinflammatoriskt. Centella asiatica ligger som andra ingrediens på innehållslistan och hjälper till att dämpa rodnad och återfuktar.

Annons

Centella aqua soothing ampoule finns att köpa här (reklamlänk).

Centella aqua soothing ampoule
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solskyddsfaktor, Cica Regen Vegan Sun Gel – Dr.Ceuracle

Äntligen, Cica Regen Vegan Sun Gel från Koreanska Dr-Ceuracle är tillbaka (med nytt namn och ny förpackning). Krämen går knappt att beskriva med ord! Den otroligt lätta, gelkrämen återfuktar precis som en dagkräm, men är faktiskt ett solskydd – och fungerar utmärkt att använda under makeup. Krämen passar alla hudtyper, även den mest kändliga, såklart.

Här kan du läsa mer och köpa produkten (reklamlänk).

Annons
dr ceurcle cica vegan sun solskydd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Universalkräm, Cica Recovery Balm – Dior

Torra armbågar, nariga läppar eller fuktfattig hud... Den lyxiga universalkrämen Cica recovery balm går att använda i både ansikte och på kroppen och trollar bort torra fläckar över en natt. Krämen innehåller både kamomillextrakt och centella asiatica som båda verkar lugnande för huden. Ett lyxigt måste när klimatet blir kallare!

Cica recovery balm finns att köpa här. (reklamlänk)

cica recovery balm från dior universalkräm cica
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

CC cream, CC red correct automatic perfector – Erborian

Den hyllade storsäljaren CC red correct automatic perfector (och en av vinnarna i ELLEs stora bäst i test BB-/CC-cream) är en multifunktionell hero-produkt som, likt namnet avslöjar, trollar bort minsta tecken på rodnad. Direkt ur tuben är krämen ljusgrön, men i kontakt med huden ändrar cc-creamen färg och anpassar sig efter din hudton. Huden får fin lyster, rodnad försvinner och huden känns samtidigt återfuktad tack bland annat glycerin – och såklart cica!

Annons

CC red correct a (reklamlänk)utomatic perfector finns att köpa här (reklamlänk).

CC red correct automatic perfector från erborin bästa cc cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Årets bästa BB- och CC-cream – ELLE har listat alla favoriter!

Lugnande ansiktskräm, Cica regen 70 cream – Dr. Ceuracle

I Cica regen 70 cream finns hela 70 procent centella asiatica! Den lätta och silkeslen krämen gör inte bara underverk mot torra fläckar och torrhetslinjer, utan är också en mardröm för förstorade porer och blemmor.

Cica regen 70 cream finns att köpa här (reklamlänk).

Cica regen 70 cream bäst i test cica dr ceuracle
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ansiktsrengöring, Mild Whipped Cleanser – SKINRx LAB

Mild Whipped Cleanser är ett suveränt budgetkap när du vill rengöra huden, men inte vill att den ska gnissla av torrhet. Den snälla rengöringen tar bort smuts och lättare makeup och får huden att stråla – och framförallt kännas återfuktad.

Annons

Här kan du köpa Mild Whipped Cleanser från SKINRx LAB (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT

Allt du vill veta om: SPFBrand logo
Allt du vill veta om: SPF

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons