Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa BB- och CC-creams för naturlig täckning

bb-cream cc-cream bäst i test 2021

Bästa bb- och cc-creams med naturlig täckning och UV-skydd!

Det perfekta basprodukten med trollspöeffekt; en CC- eller BB-cream som naturligt jämnar ut hudtonen, korrigerar rodnad och skyddar huden mot UV-strålning. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman tipsar om årets bästa naturligt färgade dagcrèmer – här är bäst i test 2021!
08 oktober, 2021
2:41

Efter reklamen: Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 1

(2:41)

BB-, CC- eller färgad dagcrème med UV-skydd? Ja – kärt barn har många namn och denna kategori underlagsprodukter må ha olika beteckningar – men de har alla många gemensamma egenskaper. De jämnar ut hudtonen, korrigerar rodnad, skyddar mot UV-strålning och fria radikaler och maxar hudens fuktbalans och GLOW!

Så vad är skillnaden mellan bb-cream och CC-cream?

BB-cream är förkortning av Beauty Balm och dök allra först upp som en trend från Sydkorea och K-beauty-genren. Det blev ett samlingsnamn för en kategori basprodukter som har flera genialiska funktioner i en: hudvårdande ingredienser som i en crème eller serum, utjämnande effekt som en foundation och skydd mot solens strålar med hjälp av UV-skydd.

CC-cream står för Color Correcting och har samma effekter som ovan, men med lite extra mer utjämnande och generellt en mer täckande effekt än en BB. CC fokuserar på att dämpa rodnad och "korrigera" en ojämn hudton.

Ibland går denna kategori helt enkelt även under namnet Tinted moisturizer eller färgad dagcrème. Men dess egenskaper är i stort sett detsamma som BB- och CC-creams.

Läs också: Bästa foundation 2021 – stort bäst i test för alla hudtyper

Med andra ord – den ultimata produkten för dig som vill göra (underlags)jobbet snabbt och snyggt, letar naturlig täckning och maxad lyster samtidigt som du skyddar huden mot solskador och förtida åldrande.

Hur använder man en BB- och CC-cream?

Produkterna kan användas och appliceras på flera sätt. En del föredrar att applicera med hjälp av en borste eller makeupsvamp, och en del använder fingrarna som redskap. Kom bara ihåg att inte slarva med hudvården under. Trots att både BB- och CC-cream har hudvårdande egenskaper, räcker det sällan som enda återfuktning.

Så vilka är beautyredaktör Carin Hellmans favoriter? Dem hittar du här:

ELLE listar årets bästa BB- och CC-cream:

Bästa BB-cream för glow – My Clarins Re-Boost Healthy Glow Tinted Gel-Cream från Clarins

My Clarins Re-Boost Healthy Glow Tinted Gel-Cream från Clarins är en perfekt gel-crème som ger massvis av fukt, lyster och lätt täckning. Den innehåller små kulor pigment som "krossas" och smälter till en mild ton, perfekt för dig under 30 eller som tampas med en fetare hudtyp. Det enda du behöver tänka på är att addera UV-skyddet själv. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa gelcream med lätt täckning – Complexion rescue Tinted Hydrating Gel Cream från Bareminerals

Den här mjuka gel-formulan till BB-cream har blivit lite utav en klassiker – förutom att den finns i över 20 olika nyanser är en magisk på att trolla med att jämna till hudytan , samtidigt som den skyddar med SPF 30 och ger maximal fuktboost. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa BB-cream budget – Fresh nude från The body shop

Den här mjuka crèmen är en friskt glas vatten i sin formula och ger det bästa mixen av fjäderlätt täckning och högt UV-skydd. Kommer i flera toner och till ett helt rimligt pris av 165 kronor! Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa BB-cream för torr hy – Skin paradise från L'Oréal Paris

Verkligen som en törstsläckare för huden – med alla goda egenskaper av lätt perfekt täckning och SPF 20 i denna prisvärda tub. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa täckande CC-cream – Your Skin But Better CC+ Illumination SPF50+ från It cosmetics

Har man aldrig provat denna trolleriprodukt till CC-cream, ja – då bör man göra det. Fantastiskt många goda egenskaper i denna crème som lätt bygger naturlig, men bra täckning, högt spf 50 med både UVA och UVB, samt extremt fukt- och lystergivande! Och kommer i över tio olika nyanser och finns också i olika varianter så som lyster, matt och naturlig finish. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa färgade dagcrème med solskydd – Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector SPF30från Laura Mercier

En evig klassiker – som numera reviderats och kommer i fler toner, en mer fuktgivande formula och UV-skydd 30. Osviklig när man vill ha lätt täckning och alla goda ting i en och samma produkt. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa CC-cream för mogen hy – Revitalizing supreme från Estèe Lauder

Ljuvlig crème de la Créme till CC-cream för en torrare eller mognare hudtyp. Prooppad med hudvårdande anti-age-ingredienser ger den än lätt tint och ett lägre UV-skydd 10. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa BB-cream med lätt täckning – Dramatically different moisturizing BB cream från Clinique

Om man letar fukt, fukt och åter fukt med en liten hint av tint – ja då är denna den mest perfekta BB du kan hitta. Glöm inte addera UV-skydd bara, denna fokuserar mest på hudvårdande ingredienser och mjuk glow och täckning . Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hudvårdande CC-cream som dämpar rodnad – Niacinamide CC cream från Beautyact by Kicks

Så många goda ting i en och samma produkt – Beautyact by Kicks CC cream är proppad med hudvårdande niaciamid och har en perfekt lätt täckning. Bäst är den på att kamouflera lätt rodnad och skyddar dessutom med ett högt spf 30. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa fuktgivande 4-i-1 tonade dagcrème – Pür 4-in-1 tinted moisturizer

En tonad dagcrème som blivit en snackis och storfavorit i sociala medier – och det är helt förståeligt! Krämigaste och mest återfuktande av formulas och en ton som smälter in i huden på naturligast vis. Dessutom med Spf 20 med både UVA och UVB-skydd och ett generöst nyansutbud. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT

Missa inte

Årets bästa rouge 2021 – favoriterna från budget till lyx

Rouge har aldrig varit trendigare!

Årets bästa highlighter 2021 – favoriterna som får bäst i test

Favoriterna som klär kinderna i lyxig lyster!

Årets bästa ögonfransserum – favoriterna som får fransarna att växa

ELLE listar favoriterna – från budget till lyx!