Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa BB- och CC-creams för naturlig täckning

bästa bb cc cream bäst i test cc cream bästa topplista

Årets bästa BB- och CC-cream – stort bäst i test!

Det perfekta basprodukten med trollspöeffekt; en CC- eller BB-cream som naturligt jämnar ut hudtonen, korrigerar rodnad och skyddar huden mot UV-strålning. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman tipsar om årets bästa naturligt färgade dagkrämer – här är favoriterna som får bäst i test!
11 augusti, 2022

BB-, CC- eller färgad dagcrème med UV-skydd? Ja – kärt barn har många namn och denna kategori underlagsprodukter må ha olika beteckningar – men de har alla många gemensamma egenskaper. De jämnar ut hudtonen, korrigerar rodnad, skyddar mot UV-strålning och fria radikaler och maxar hudens fuktbalans och GLOW!

Bäst i test – årets bästa BB- och CC-cream

Scrolla längre ner för att läsa längre recensioner om alla favoriter!

Bäst i test: Årets bästa: CC-creams för naturlig täckning
1:27

Efter reklamen: Bäst i test: Årets bästa: CC-creams för naturlig täckning

(1:27)

Slå på ljud

VAD ÄR BB CREAM?

BB-cream är förkortning av Beauty Balm och dök allra först upp som en trend från Sydkorea och K-beauty-genren. Det blev ett samlingsnamn för en kategori basprodukter som har flera genialiska funktioner i en: hudvårdande ingredienser som i en crème eller serum, utjämnande effekt som en foundation och skydd mot solens strålar med hjälp av UV-skydd.

VAD ÄR CC CREAM?

CC-cream står för Color Correcting och har samma effekter som ovan, men med lite extra mer utjämnande och generellt en mer täckande effekt än en BB. CC fokuserar på att dämpa rodnad och "korrigera" en ojämn hudton.

Missa inte! Årets bästa concealer – här är alla vinnare.

Årets bästa BB- och CC-cream – ELLE listar vinnarna av bäst i test:

ELLE har samlat favoriterna som täcker rodnad, återfuktar skönt och ger ett naturligt resultat.

Bästa CC-cream för lyster och fukt, Oxygen-Glow CC Cream – Filorga

Nya Oxygen-Glow CC Cream är ett härligt (och efterlängtat) tillskott till Oxygen-glow-serien! CC-creamen ger en lätt, lätt täckning (men kamouflerar ändå rodnad och ojämnheter), men desto mer glow. Huden blir minst sagt flawless! Dessutom känns huden otroligt återfuktad hela dagen. Kärlek vid första ögonkastet.

Här hittar du produkten (länk till Lyko).

Årets bästa skin tint, Your Skin But Better CC+ Nude Glow – It Cosmetics

Nya Your Skin But Better CC+ Nude Glow från It Cosmetics ger den perfekta, lätt täckningen men öser på med lyster, utan att ge ett onaturligt resultat. Den hudvårdande CC-creamen har en tunn konsistens och sjunker in otroligt i huden. Extra plus för spf 40! Här får du din hud – fast bättre.

Här hittar du den nya favoriten inom kategori CC-creams (länk till Skincity).

Bästa CC-cream, CC Color Correcting Cream SPF 20 – Lumene

CC color correcting cream från finska Lumene är ett riktigt budgetkap som ger ett strålande resultat! De veganska CC-creamen inehåller spf 20 (och skyddar mot både UVA och UVB), är medeltäckande, men går att bygga upp i flera lager utan att kännas kakig, och skapar verkligen resultatet my skin but better. På några sekunder har rodnad suddats bort och ansiktet har istället fått en lätt och naturlig lyster.

Här kan du läsa mer om plånboksvänliga CC Color Correting Cream från Lumene (länk till Åhléns).

BÄSTA TÄCKANDE CC-CREAM, YOUR SKIN BUT BETTER CC+ SPF50+, IT COSMETICS

Har man aldrig provat denna trolleriprodukt till CC-cream, ja – då bör man göra det. Fantastiskt många goda egenskaper i denna crème som lätt bygger naturlig, men bra täckning, högt spf 50 med både UVA och UVB, samt extremt fukt- och lätt lystergivande! Och kommer i 12 olika nyanser.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Bästa CC-cream för glow, CCC Cream – Cle

En av 2021s stora snackisar som nu har en säker plats i necessärens basgarderob. CCC Cream från K-beautymärket CLE lägger sig fantastiskt över ansiktet, appliceras enkelt med fingrarna, återfuktar fint och ger ett fantastiskt glow. CC-creamen har även spf 50, är vegansk och cruelty free. Fullpott till en lysande stjärna!

Här kan du läsa mer om den stora snackisen (länk till butik)!

Bästa CC-cream för mogen hy, Revitalizing supreme – Estée Lauder

Ljuvlig crème de la crème till CC-cream för en torrare eller mognare hudtyp (men fungerar såklart för alla åldrar). Proppad med hudvårdande anti-age-ingredienser ger den än lätt tint och ett lägre UV-skydd 10.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Nordicfeel).

Bästa CC-cream för torr hud, 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer, Pür Cosmetics

En tonad dagcrème som blivit en snackis och storfavorit i sociala medier – och det är helt förståeligt! Krämigaste och mest återfuktande av formulas och en ton som smälter in i huden på naturligast vis. Dessutom med Spf 20 med både UVA och UVB-skydd och ett generöst nyansutbud.

Här kan du läsa mer och hitta alla nyanser (länk till Kicks).

Bästa BB-cream budget, BB C'est Magic – L'Oréal Paris

Ut ur förpackningen kommer en superlätt och vit kräm som likt magi, smälter ihop med huden och skapar den perfekta, lätt basen. Här är det fingrarna som är trollstaven, för när du jobbar in BB-creamen förvandlas den vita krämen till en lätt täckande färg. Tyvärr minus för snålt nyansutbud.

Här kan du läsa mer om BB-creamen från L'Oréal Paris (länk till Lyko)!

Bästa CC-cream för rodnad, CC Red Correct Automatic Perfector – Erborian

Oavsett om du har problem med rodnad eller inte är den här superhjälten som gör jobbet! Men låt dig inte skrämmas. Direkt vid applicering kan huden kännas något grön, men när CC-creamen jobbats in ordentligt (bäst resultat blir det om du använder fingrarna) har du en perfekt yta som känns återfuktad, sammetslen och jämn. Produkten kan också användas som primer, men tänk på att den är otroligt dryg. En storlek av en ärta räcker långt. Supertips! Produkten finns också i miniformat (länk till butik) om du vill testa dig fram innan du slår till!

Läs mer om den magnifika CC-creamen här (länk till butik)!

Bästa BB-cream, Dramatically different moisturizing BB cream – Clinique

Om man letar fukt, fukt och åter fukt med en liten hint av tint – ja då är denna den mest perfekta BB du kan hitta. Glöm inte addera UV-skydd bara, denna fokuserar mest på hudvårdande ingredienser och mjuk glow och täckning.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Kicks).

Pssst... Längre ner hittar du flera favoriter och recensioner om klassiker som BareMinerals och Laura Mercier!

vad är skillnaden mellan bb-cream och CC-cream?

BB cream är i regel ofta något lättare konsistensen, och ger inte samma täckning som en CC-cream. Ibland går denna kategori helt enkelt även under namnet Tinted moisturizer eller färgad dagcrème.

Med andra ord – den ultimata produkten för dig som vill göra (underlags)jobbet snabbt och snyggt, letar naturlig täckning och maxad lyster samtidigt som du skyddar huden mot solskador och förtida åldrande.

Läs också: Bästa foundation 2022 – stort bäst i test för alla hudtyper

Hur använder man en BB- och CC-cream?

Produkterna kan användas och appliceras på flera sätt. En del föredrar att applicera med hjälp av en borste eller makeupsvamp, och en del använder fingrarna som redskap. Kom bara ihåg att inte slarva med hudvården under. Trots att både BB- och CC-cream har hudvårdande egenskaper, räcker det sällan som enda återfuktning.

Bäst i test BB- och CC-cream – tidigare favoriter som fortfarande presterar på topp

Bästa BB-cream för glow – My Clarins Re-Boost Healthy Glow Tinted Gel-Cream från Clarins

My Clarins Re-Boost Healthy Glow Tinted Gel-Cream från Clarins är en perfekt gel-crème som ger massvis av fukt, lyster och lätt täckning. Den innehåller små kulor pigment som "krossas" och smälter till en mild ton, perfekt för dig under 30 eller som tampas med en fetare hudtyp. Det enda du behöver tänka på är att addera UV-skyddet själv.

Läs mer om Clarins BB-cream här (länk till Ellos).

Bästa gelcream med lätt täckning – Complexion rescue Tinted Hydrating Gel Cream från Bareminerals

Den här mjuka gel-formulan till BB-cream har blivit lite utav en klassiker – förutom att den finns i över 20 olika nyanser är en magisk på att trolla med att jämna till hudytan , samtidigt som den skyddar med SPF 30 och ger maximal fuktboost.

Läs mer om basfavoriten här (länk till Skincity).

Bästa BB-cream budget – Fresh nude från The body shop

Den här mjuka crèmen är en friskt glas vatten i sin formula och ger det bästa mixen av fjäderlätt täckning och högt UV-skydd. Kommer i flera toner och till ett helt rimligt pris av 165 kronor!

Här kan du läsa mer recensioner om budgetfavoriten (länk till Åhléns)!

Bästa BB-cream för torr hy – Skin paradise från L'Oréal Paris

Verkligen som en törstsläckare för huden – med alla goda egenskaper av lätt perfekt täckning och SPF 20 i denna prisvärda tub. Klicka här för att komma direkt till produkten (länk till Kicks).

Bästa färgade dagcrème med solskydd, Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector SPF30 från Laura Mercier

En evig klassiker – som numera reviderats och kommer i fler toner, en mer fuktgivande formula och UV-skydd 30. Osviklig när man vill ha lätt täckning och alla goda ting i en och samma produkt.

Här kan du läsa mer om den kultförklarade klassikern (länk till Åhléns)!

Bästa hudvårdande CC-cream som dämpar rodnad – Niacinamide CC cream från Beautyact by Kicks

Så många goda ting i en och samma produkt – Beautyact by Kicks CC cream är proppad med hudvårdande niaciamid och har en perfekt lätt täckning. Bäst är den på att kamouflera lätt rodnad och skyddar dessutom med ett högt spf 30.

Här hittar du cc-creamen (länk till Kicks).

ANNONSSAMARBETE MED THE ORDINARY
ANNONSSAMARBETE MED THE ORDINARY
Senaste hudvårdssnackisen – så använder du niacinamide

Foto: TT, Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud