Artikeln innehåller reklamlänkar

Beautyredaktören utser årets bästa serum 2023 – stort bäst i test

11 apr, 2023 
serum bäst i test bästa serum niacinamid retinol hyaluronsyra serum
Serum för ansiktet – det mest effektiva sättet att boosta din hudvårdsrutin! ELLEs Beautyredaktörer Carin Hellman och Veronica Henriksson listar årets bästa serum för ansiktet. Här är favoriterna i alla kategorier!
Annons

Serum – det där absolut extra allt för din hudvårdsrutin och produkten som verkligen kan göra skillnad och hjälpa till att lösa specifika hudproblem. En hudvårdsprodukt inget badrumsskåp borde stå utan och även produkten som kan användas till att lösa specifika hudvårdsdilemman.

Bästa serum för ansiktet – stort bäst i test

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna. Längst ner i artikeln hittar du dessutom årets bästa serum med hyaluronsyra.

Bäst i test serum – årets bästa serum 2023

Glow, fukt eller mindre synliga porer – oavsett vilket behov du har finns det ett serum som gör jobbet. Här hittar du nya favoriter och gamla klassiker som får A+. Pssst... Längre ner finns också flera favoriter i alla kategorier.

Bästa multiserum, Double Serum Light Texture – Clarins

Clarins Double Serum finns nu i en ny variant, Light Texture. Double Serum Light Texture, är precis som orginalet, ett serum som passar alla hudtyper och verkar på många områden. Återfuktar, reducerar fina linjer och ger en jämn och klart hud är bara några av alla fördelar med serumet. Den nyam, lätta konsistensen gör också att serumet sjunker in som en dröm och du kan direkt gå vidare i din hudvårdsrutin.

serum bäst i test clarins double serum
Klicka på bilden för att komma till serumet från Clarins.

Bästa Vitamin C serum för glow, The WOW Serum – Mantle

Mantles nya fenomenala serum The WOW Serum är lika härligt som namnet tyder. Det lätt skimrande serumet har en något tjockare konsistens och innehåller bland annat CBD, C-vitamin och hyaluronsyra. Mums! Resultatet blir glowig glass skin. Ja, det är nästan svårt att inte applicera mer och mer och mer. Serumet återfuktar fantastiskt och ger också en fin och naturlig lyster som lyser igenom makeup.

serum bäst i test glow serum mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA ÅTERFUKTANDE SERUM, ADVANCE GÉNIFIQUE SERUM – LANCÔME

Ikoniska Advance Génifique Serum sviker aldrig! Multiserumet verkar otroligt fuktgivande, stärker också hudens mikrobiom tack vare pre- och probiotika. Men i serumet finns även Vitamin C och hyaluronsyra. Resultatet är en mjuk, klar och len hud som känns plumpad och spänstig. Produkten hör till den dyrare prisklassen, men är otroligt (!) dryg. Konsistensen är något tjockare men smidig och absorberas snabbt i huden, utan en kladdig känsla.

återfuktande serum hyaluronsyra bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till det ikoniska superserumet!

Bästa serum med spf, Correct & Protect Serum SPF30 – Murad

Murads Correct & Protect Serum SPF30 är ett perfekt exempel på att nya tidens solskydd kombinerar spf och hudvård på ett ljuvligt sätt. Superviktigt är att tänka på att applicera rätt mängd produkt för att skyddet ska vara optimalt. Är du osäker på om du tagit tillräckligt? Addera då en spf i lotion eller mist ovanpå!

serum med solskydd spf hudvård
Klicka på bilden för att komma till favoriten från Murad.

Bästa serum budget, Miracle Pure Skin-Illuminating Serum – Max Factor

Nya Miracle Pure Skin-Illuminating Serum från Max Factor lever upp till sitt namn. Här får du nämligen magiska droppar som ger fin lyster och gör att huden känns klar och pigg. Dessutom innehåller det prisvärda budgetserumet niacinamid som har fin effekt på förstorade porer. Ett riktigt kap för dig som vill ha effektiv hudvård – utan att betala en förmögenhet.

bäst i test serum budget
Klicka på bilden för att komma till serumet från Max Factor.

Bästa serum mot stora porer, Clinical Niacinamide 20% Treatment – Paula's Choice

Omtalade och prisvinnande Clinical Niacinamide 20% Treatment från Paula's Choice är en superhjälte i hudvårdsrutinen. Serumet, som innehåller 20 procent niacinamid, trollar bort stora porer, jobbar långsiktigt med att reducera rodnad och gör också hudens textur jämn och klar. Hejdå knottriga kinder och ojämnheter!

utjämnande serum niacinamid bäst i test
Superserumet Clinical Niacinamide 20% Treatment från Paula's Choice. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa serum för mogen hud, Time-Filler Intensive – Filorga

Filorgas hyllade Time-Filler-serie innehåller en rad härliga produkter som passar extra bra för en mogen hud. I serien finns bland annat Time-Filler Intensive som är ett serum som återfuktar fantastiskt, får huden att kännas "plumpad" och spänstig. Den återfuktande känslan håller även i sig länge!

serum mogen hud bäst i test filorga
Klicka på bilden för att komma till Time-Filler Intensive från Filorga.

BÄSTA RETINOLSERUM, A+ HIGH-DOSE RETINOL SERUM – SUNDAY RILEY

Ett riktigt lyxtreat som levererar på högsta nivå – Sunday Riley A+ high-dose retinol serum är ett retinolbaserat (A-vitamin) serum som verkligen ser resultat på fina linjer och allmän glåmighet. Serumet är av den tjockare varianten i konsistensen och verkar samtidigt lätt återfuktande. Ett superköp värt varenda krona!

bästa serum med retinol bäst i test
A+ high-dose retinol serum. Bästa serum med retinol. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa serum med hyaluronsyra, Symphonique Hyaluronic Serum – Beauté Pacifique

Åh, nya Symphonique Hyaluronic Serum från Beauté Pacifique är ett ljuvligt återfuktande serum maxat med hyaluronsyra och peptider som plumpar huden ordentligt med fukt. Serumet har en tjockare gelkonsistens men sjunker in otroligt i huden vid applicering. Ja, fuktfattig hud suger år sig varenda liten molekyl i serumet och blir genast återfuktad och följsam. Extra härlig är serumet att använda tillsammans med mer aktiva serum.

bästa återfuktande serum hyaluronsyra serum bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa exfolierande serum, Empower Radiance Serum – Exuviance

Empower Radiance Serum är ett superserum på många sätt. Återfuktar, ger fin lyster, lugnar, exfolierar – det finns inte en punkt som serumet inte prickar av. I Empower Radiance Serum finns bland annat snällt exfolierande PHA och något mer effektiv AHA (som har mindre molekyner än PHA) som kickar igång cellförnyelsen och trollar fram läcker lyster.

Annons

Empower Radiance Serum finns här (länk till Åhlens). Psst... Passa också på att läsa alla recensioner och försök att stå emot ett köp efter det!

bästa exfolierande serum bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa multiserum, Vital Skin-Strengthening Super Serum – Kiehl's

Fyller ut fina linjer, tar huden från glåmig till glammig, återfuktar ordentligt och lugnar och stärker huden – Kiehl's Vital Skin-Strengthening Serum är serumet för dig som vill ha allt i ett och inte vill krångla med flera olika serum i samma rutin. Serumet sjunker in med detsamma och gör genast huden mjuk. Långsiktigt märks också en stor skillnad på rodnad och ojämnheter.

bästa multiserum bäst i test serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa glowserum budget, Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence – Lumene

Har du aldrig testat Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence är det dags nu! Serumet (som också fungerar som essence) är, precis som namnet tyder, en riktig glow boost för huden tack vare bland annat vitamin C! Vill du ha något mer fukt kan du med fördel kombinera serumet med ett hyaluronsyra-serum, eller applicera två lager av det plånboksvänliga serumet!

Annons
lumene serum bästa budget serum glow
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande serum budget, Hydrators and Oils Hyaluronic Acid 2% + B5 – The Ordinary

Internets mest omtalade serum just nu är ett riktigt budgetkap som kostar under hundralappen. Det är såklart The Ordinarys storsäljare Hydrators and Oils Hyaluronic Acid 2% + B5 vi pratar om! Serumet fokuserar på att plumpa huden med fukt (men har också gått viral eftersom att den kan användas i håret), men innehåller också vitamin B5 som bland annat lugnar och verkar fuktbevarande i huden.

the ordinary serum hyaluronsyra bästa serum budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa serum för natten, Dewtopia 20% Acid Night Treatment – Ole Henriksen

Har du känslig hud är Dewtopia 20% Acid Night Treatment inget för dig, men är du ett fan av aktiva produkter är det här serumet något som kommer att passa dig som handen i handsken (tänk bara på att vänja in produkten). I serumet finna AHA- och PHA-syra som får det att pirra lätt vid applicering. Men i serumet finns också aloejuice och björksav som lugnar huden. Pigmenteringar, glåmig och ojämn hud och småknott – det är inget problem när den danska glow-gurun Ole är i farten.

serum för natten bäst i test exfolierande serum ole henriksen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa serum mot pigmentfläckar, Discoloration Defense Serum – Skinceuticals

Bästa skyddet mot pigmenteringar och solfläckar är såklart solskyddsfaktor, men om skadan är skedd kommer Discoloration Defense Serum in som en riddare i rutinen. Det lätta serumet är otroligt tunt och sjunker in snabbt. Det viktiga med serumet är att ha tålamod! Du kommer inte att se en förändring den första, andra eller tredje veckan (oavsett vilket serum du väljer), men efter en-två månader har hyperpigmentering och rodnad minskat markant. Men det första tydliga tecknet på att serumet börjat göra jobbet är minskad rodnad kring akneärr.

bästa serum för pigmenteringar bäst i test serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

VAD ÄR SERUM OCH HUR FUNGERAR DET?

Serum är en högeffektiv hudvårdsprodukt, generellt i lättare textur än en kräm. De har större andel effektiva ingredienser och högre andel aktiva ingredienser än någon annan typ av hudvårdsprodukt. Molekylerna är mindre än till exempel i en ansiktsolja eller återfuktande kräm. Konsistensen är också lättare och formulan späckad med aktiva ingredienser som penetrerar längre ned i hudlagren (dermis) där de ger allra största effekt.

Annons

Hur använder man serum?

Serum används efter rengöring och toner och/eller essence och INNAN kräm. Kom ihåg att många serum går att kombinera med varandra. Hyaluron och retinol är till exempel en härlig matchning.

så använder du serum

Varför ska man använda serum?

Se serumet som ansiktskrämens bästa vän – serumet kompletterar den återfuktande och eftersom serumets uppsättning av ingredienser och formula har tagits fram för att kunna penetrera längre ned i hudlagren så har ett serum allra mest effekt på specifika hudproblem och främjar hudhälsan.

Hur applicerar man serum?

För att få bäst effekt av ditt serum är det en bra idé att applicera en essence innan. Produkten fungerar som en transportör till serumet. Massera gärna in ditt serum så att det har allra bästa effekt och verkan. Vill du bli en riktig beautyexpert? Här kan du läsa ELLEs stora beautylexikon – från A till Ö.

Annons

Vilket serum passar mig?

Välj serum utefter "hudvårdsdilemma", det vill säga vilken typ av problem du vill lösa. Just serum är den allra enklaste produkten att skräddarsy in i din hudvårdsrutin. Välj till exempel ett C-vitamin-baserat serum om du letar lyster för huden, eller ett retinol-baserat serum om du vill ge dig i kast med glåmighet och fina linjer.

Vitamin C serum, varför är det bra?

Vitamin C är en suverän ingrediens som är mest känd för att ge lyster till huden. Men Vitamin C har mer fördelar än så. Ge en jämnare och klarare hudton och tona ner pigmenteringar och ärr är några av dem.

Serum med retinol, varför ska man använda det?

Retinol är hudvårdens superhjälte! Retinol har den fina förmågan att få gamla hudceller att bete sig som nya och gör också ett fantastiska jobb på fina linjer och rynkor. Retinol kan med fördel användas av alla. Tänk bara på att vänja in produkten och var noggrann med solskydd. Är du känslig mot retinol kan bakuchiol annars vara ett alternativ.

Annons

I artikeln hittar du årets bästa serum för alla hudtyper och längst ner finns ett urval fuktserum som Carin Hellman har listat som bäst i test!

Årets bästa serum – favoriterna för alla hudtyper och behov

Här är tidigare vinnare av ELLEs bäst i test – som är högaktuella än idag!

Bästa serum för lätt lyster, Banana Bright Serum – Ole Henriksen

Så mycket lystergivande effekt i en och samma pumpflaska – Ole Henriksens Truth Banana Bright Vitamin C Serum är lyster deluxe för att oss som vill ha glow. En sann dunderkur med både C-vitamin och PHA-syra som båda arbetar på att ge huden en klar lysterboost. Läs fler recensioner och köp serumet här (länk till Lyko).

BANANA BRIGHT SERUM FRÅN OLE HENRIKSEN – BÄSTA SERUM FÖR LYSTER
Ole Henriksen Banana Bright Serum är bästa serum för lyster. Klicka på bilden för att komma direkt till serumet.

BÄSTA SERUM FÖR MOGEN HUD, DOUBLE SERUM – CLARINS

Double Serum har länge varit ett av världens mest sålda serum och trots att serumet har några år på nacken är det en klassiker som aldrig slutar att imponera. Med innehåll av bland annat nyponolja, hyaluronsyra, gurkmeja och grönt te är serumet anpassat för alla hudtyper. Serumet fokuserar på att göra huden fastare och slätare, minska synligheten av stora porer och ge liv till trött hud. En helt suverän produkt som fungerar dag som natt!

serum anti age bäst i test clarins serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Submersive Serum Paradoxe, Beauté pacifique – Bästa återfuktande serum

Redan en kulklassiker och bästsäljare – Beaute Pacifiques Submersive Serum Paradoxe är inte bara ett fenomenalt serum för att fylla på fuktdepåerna. Fyllig formula som verkligen bäddar in huden i mjukhet – men också fantastisk för en känslig hudtyp med rodnad eller en hud i allmänt uppror. Har du en gång provat – ja, du vill du förmodligen aldrig vara utan det. Läs fler recensioner och köp serumet här (länk till Hudoteket).

SUBMERSIVE SERUM PARADOXE, BEAUTÉ PACIFIQUE – BÄSTA SERUM SOM GER FUKT
Submersive Serum Paradoxe från Beauté Pacifiqué är bästa fuktserum. Klicka på bilden för att komma direkt till serumet.

Smart Response Serum, Dermalogica – BÄSTA SERUM MOT PIGMENTFLÄCKAR

Pigmentfläckar är trixigt att ge sig i kast med, men smarta serumet Smart Response Serum – arbetar både på befintliga fläckar för att jämna ut dem och arbetar även för att fler inte ska uppkomma. Serumet känner av vad just din hud behöver och anpassar sig därefter. Genialiskt! Läs fler recensioner och köp serumet här. (länk till Lyko)

serum mot pigmentfläckar
Klicka på bilden för att komma till serumet från Dermalogica.

Pore control, Clarins – Bästa serum mot stora porer

Lite av ett trollspö i serum-form – här får man verkligen så många goda egenskaper i ett och samma serum. Clarins Pore control kombinerar nämligen en mild syra som "rensar" i porerna och verkar lätt porsammandragande. Det i kombination med optiska filter, som även har mattgörande effekt blir detta en dröm för den fetare hudtypen. Läs fler recensioner och köp serumet här (länk till NK).

PORE CONTROL, CLARINS – BÄSTA SERUM MOT STORA PORER
Pore Control från Clarins är bästa serum mot stora porer. Klicka på bilden för att komma direkt till serumet.

Plump filler från Dior – Bästa serum med anti-age-effekt

När man behöver fylla på depåerna av hyaluronsyra, som fungerar som hudens kroppsegna "filler" – då är Dior Capture Youth Plump Filler en sann vän. Ger så oerhört mjuk och boostad hy, både direkt men även på sikt. Läs fler recensioner och köp serumet här. (länk till Kicks)

PLUMP FILLER FRÅN DIOR – BÄSTA SERUM MED ANTI-AGE-EFFEKT
Capture Youth Plump Filler från Dior är bästa serum med anti-age-effekt. Klicka på bilden för att komma direkt till serumet.

Sensitive facial oil serum, Emma S – bästa budgetserum för känslig hy

Ett ljuvligt oljebaserat och parfymfritt serum som är en sann räddare i nöden när huden känns torr, kliig och allmän obalans är Sensitive Facial Oil Serum från Emma S. Det är baserat på olja från bland annat ängkrasse och raps, känt för att ge huden lugn och dämpa rodnad. Läs fler recensioner och köp serumet här. (länk till Lyko)

SENSITIVE FACIAL OIL SERUM, EMMA S – BÄSTA SERUM FÖR KÄNSLIG HY
Sensitive Facial Oil Serum är bästa serum för rodnad och känslig hy. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Årets bästa serum med hyaluronsyra

Hyaluronsyra – alla hudtypers bästa vän när det kommer till att fuktboosta. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne, som egentligen inte är en syra utan en slags sockerart och fungerar som en riktig törstsläckare i huden. I våra kroppar binder hyaluron vatten och hjälper till att ”smörja” mellan fibrer, kollagen och elastin. På så sätt hjälper den till att hålla huden elastisk och ”fyllig”.

Annons

Med åren minskar produktionen av hyaluronsyra, därav kan huden upplevas torrare ju äldre man blir. Hyaluronmolekylen är även känslig för UV-ljus och fria radikaler och bryts snabbt ner av UV-ljus som bidrar till solskador.

BÄSTA REPARERANDE FUKTSERUM – MOIST BOOST SERUM, LERNBERGER STAFSING

Pepprad med så mycket gott för att fylla på varenda fuktdepå är Lernberger Stafsings Moisture Boost Serum. Toppen även på en känslig hy, späckad med hyaluron och polysackarider som både lugnar och reparerar huden under kalla vintertider. Läs fler recensioner och köp serumet här (länk till Kicks).

lernberger stafsing serum fukt boost torr hud
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA ÅTERFUKTANDE SERUM FÖR MOGEN HY – EXTRA FIRMING PHYTO SERUM, CLARINS

Å, denna mumma för en 40+ hy som känner sig stram, men ändå vill bli uppstramad. För i Clarins Extra Firming Phyto Serum hittar man en rad lätt ”lyftande” ingredienser som quinoa-extrakt och extrakt av vit lupin, tillsammans med underbart fuktgivande hyaluron. Här hittar du serumet (länk till Kicks).

Clarins Extra Firming Phyto Serum bästa serum anti age
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA FUKTGIVANDE SERUM FÖR BOOST – HYDR8 B5 INTENSE, MEDIK8

Den midnattsblå Hydr8 B5 Intense från Medik8 är en riktig skjuts till fuktdepåerna. Det är ett fylligt och garanterat fuktboostande serum där bara några droppar under dag- eller nattcrème snabbt ger effekt på torr och trött vinterhy. Läs mer om serumet och köp det här. (länk till Lyko)

medik8 hydr8 b5 intense serum omdöme betyg recension
Medik8 Hydr8 B5 Intense Serum Hyaluronic Acid Boost & Replenish. Klicka på bilden och kom till serumet.

BÄSTA FUKTSERUM FÖR KÄNSLIG HY – PHOTO CORRECTIVE, SKINCEAUTICALS

Här har ni lite grön magi på flaska, en sann livräddare när huden helt slagit bakut. För Skinceuticals Phyto Corrective är som ett läkande plåster på röd, torr och irriterad hy och även läkande om man tampas med blemmor och fet hy (som faktiskt också behöver fukt!). Läs fler recensioner och köp här. (länk till Lyko)

Skinceuticals serum Phyto corrective
Skinceuticals Phyto Corrective serum. Klicka på bilden och kom till serumet.

BÄSTA EKOLOGISKA FUKTSERUM – AGE CONTROL SERUM, ESTELLE & THILD

Vill man välja naturligt och certifierat ekologiskt är Estelle & Thilds Age Control Serum en absolut favorit! Här har man komponerat en underbar brygd av anti age-ingredienser som mikroalger och hyaluronsyra i ett och samma serum. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Lyko)

bästa ekologiska serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA SERUM MOT STORA PORER OCH YTTORR HY – HYAL REYOUTH AMPOULE, DR.CEURACLE

Hyal Reyouth Ampoule från Dr.Ceuracle ser ut som ett litet glas vatten och är just, en verklig törstsläckare för huden. Pepprad med hyaluron är dess geléaktiga och underbart återfuktande formula även bostad med stärkande B-vitamin. Läs fler recensioner och köp serumet här. (länk till butik)

Hyal reyouth ampoule serum, Dr.Ceuracle
Hyal Reyouth Ampoule från Dr Ceuracle. Klicka på bilden och kom till serumet.

BÄSTA FUKTSERUM BUDGET– FIRST CONCENTRATE SERUM, SKINCITY

Skincity lanserade nyligen sin egen hudvårdslinje och i den hittar vi First Concentrate –ett serum späckat med hudmumma som porförminskade niacinamide i kombination med hyaluronsyra. Läs fler recensioner och köp serumet här. (länk till Skincity)

Skin city First concentrate Serum
First Concentrate Serum, Skincity – bästa fuktserum budget. Klicka på bilden och kom direkt till serumet.

VAD ÄR HYALURONSYRA OCH VAD ÄR DET BRA FÖR?

Hyaluronsyra, också förkortat HA (hyaluronic acid) , är dock inte alls någon syra – det är i själva verket en sockerart vi har naturligt i kroppen. I kroppen fungerar hyaluron som ett smörjmedel för leder och muskler, och är även en stöttepelare och ett fyllnadsmaterial i hudens raffinerade nätverk av elastin och kollagen.

Annons

ÄR HYALURONSYRA FARLIGT?

Absolut inte! Det fina med hyaluronsyra är att det passar alla hudtyper. Hyaluronsyra framställs i dag syntetiskt i laboratorium eller utvinns naturligt från till exempel potatis (om man använder sig av en naturligt baserad, kosmetisk produkt) och återfinns i en rad kosmetiska produkter – toners, crème, rengöring och serum. Som kroppseget ämne är det en ”snäll” ingrediens som sällan ger reaktioner och fungerar för alla hudtyper – tålig som känslig.

HUR HJÄLPER HYALURONSYRA MOT TORR HY?

Av allt hyaluron vi har naturligt i kroppen återfinns drygt femtio procent just i huden. Där skapar hyaluron en geléliknande konsistens och fungerar som en form av utfyllnadsmedel – det ger huden en mer fyllig, slät och mjuk struktur. Är depåerna med hyaluronsyra i huden låga blir den lätta stram, torr och allmänt glåmig – molekylen ser nämligen till att hålla fuktbalansen på en jämn nivå och främjar även cellförnyelsen.

Annons

FUNGERAR VERKLIGEN HYALURONSYRA?

Som med mycket annat i vår hud avtar den naturliga produktionen av hylauron med åldern, redan från 25 års ålder börjar produktionen gå ner. Men tack vare sin fuktbindande effekt är den också en av våra mest populära ingredienser i hudvårdssammanhang och går enkelt att addera genom sin hudvårdstutin, oavsett vilken ålder man har.

Det finns ett stort vetenskapligt stöd för att hyaluronsyra i kosmetik verkligen har effekt. Eftersom det är ett kroppseget ämne kan i princip alla hudtyper tolerera ingrediensen och den framställs både syntetiskt och naturligt och återfinns därför även i många ekologiska och naturligt framställda produkter.

I VILKA PRODUKTER HITTAR MAN HYALURONSYRA?

Man skiljer på stormolekylär och småmolekylär hyaluron – den förstnämnda återfinns ofta i kosmetika som läppglans och lägger sig som en återfuktande ”film” på huden, medan de mindre molekylerna återfinns i hudvården, som serum, mister och crème, där den kan ta sig ner i utrymmen mellan hudcellerna och återfukta, med härligt fyllig persikoeffekt.

Sex steg till en perfekt bas
Sex steg till en perfekt bas
Annons