Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa eye patches – bäst i test ögonmask 2023

eye patches bäst i test bästa ögonmask under ögonen mörka ringar

Bäst i test eye patches – ELLE listar årets favoriter du inte får missa!

Trollar bort torrhetsrynkor och kamouflerar mörka ringar – eye patches är den smarta (och effektiva) produkten som gör underverk för ögonområdet. Här har vi samlat årets favoriter 2023!
17 mars, 2023
ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1
5:16

Efter reklamen: ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1

(5:16)

Slå på ljud

Ögonen sägs vara själens spegel och visar ofta hur vi mår. Och i dagens hektiskt samhälle är åtta timmars sömn inte alltid en självklarhet, vilket har gjort mörka ringar, påsar under ögonen och torrhetslinjer till ett faktum för många (även gener spelar såklart stor roll). Men tack och lov finns den smarta produkter som råder bot på problemet. Concealer, ögonkräm – och såklart eye patches är tre favoriter du inte får missa!

Här är allt du behöver veta om den suveräna produkten som snabbt ger härlig fukt till ögonområdet!

Årets bästa eye patches – hela topplistan med årets favoriter 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om alla favoriter inom ögonmask!

5 sätt att bli av med mörka ringar

Bäst i test eye patches – bästa ögonmaskerna 2023

ELLE har samlat årets bästa ögonmasker i alla kategorier. Här är vinnarna du inte får missa!

Bästa eye patches för mörka ringar, BeautifEYE Eye Patches – Pixi

BeautifEYE Eye Patches har kommit att bli en klassiker i sammanhanget och den prisvärda masken förtjänar verkligen uppmärksamheten! Masken (som också kommer i flera olika varianter beroende på behov) sitter på plats perfekt och har en uppljusande effekt. Det tackar vi bland annat ginseng, lakritsrot och vitamin C för. Synligheten av mörka ringar minskar markant! I förpackningen finns 30 par masker.

BeautifEYE Eye Patches hittar du här (länk till Lyko).

Bästa eye patches, Rejuvenating Eye Gels – Xlash

Generösa Rejuvenating Eye Gels från Xlash är masken du ska använda om du vill ha allt i ett! Här får du fukt tack vare hyaluronsyra och en lugnande effekt tack vare lavendel. Svullnad minskar markant och mörka ringar blir betydligt mindre synliga! Trots mycket serum, sitter de stora maskerna på plats under ögonen under verkningstiden (som tacksamt nog bara är 15 minuter).

Rejuvenating Eye Gels från Xlash finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

En perfekt start på morgonen – precis som en kopp kaffe!

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Bästa eye patches för fukt, Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask – Dr Ceuracle

Fukt, fukt, fukt – favoriten Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask bjuder verkligen på en härlig fuktboost! Den direkta effekten är att torrhetslinjer försvinner, men huden känns också fast, klar och återfuktad länge. En perfekt start på morgonen – precis som en kopp kaffe (fast för ögonområdet)!

Den återfuktande favoriten Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask finns att läsa mer om här (länk till Skincity).

Bästa eye patches för lyster, Potent-C Eye Patches – Peter Thomas Roth

Härliga Potent-C Eye Patches från Peter Thomas Roth är eye patches som fokuserar på att reducera mörka ringar, dämpa svullnad och minska synligheten av fina linjer – och oj vad masken levererar! Här får du flera timmars sömn på några minuter. Ögonområdet känns klart och får tacksam lyster!

Här hittar du Potent-C Eye Patches (länk till Skincity).

Bästa eye patches som sitter, Bye Bye Sleepy Eye Patches – Caia

Bye Bye Sleepy Eye Patches från Caia Cosmetics blev snabbt en favorit och har nu en säker plats på skrivbordet (eller i kylskåpet). Maskerna, som är av den större modellen, täcker ett stort område. På ingredienslistan finns lugnande och svalkande aloe vera, återfuktande och fuktbindande hyaluronsyra och utjämnande niacinamid. Här är masken som lever upp till sitt namn!

Caias Bye Bye Sleepy Eye Patches finns att köpa här.

Glow i ett svep – allt du vill veta om peeling pads

Bästa eye patches mot linjer, Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch – Benton

I Bentons Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch finns en guldgruva av härliga ingredienser! Snigelsekret som verkar antiinflammatoriskt, ger fukt och dämpar svullnad samt niacinamid som har effekt på mörka ringar. Dessutom bigift som har fin effekt på fina linjer. Ögonmaskerna är verkligen dränkta i härligt serum, vilket gör att maskerna till en början kan glida något innan serumet sjunkit in ordentligt, men det är helt klart värt det. För resultatet är otroligt!

Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Bästa eye patches med retinol, Reviving Eye Mask – Verso

Versos härliga Reviving Eye Mask är kanske inte masken du använder varje dag (om du inte har en plånbok som tillåter det vill säga), men är helt klart masken du ska använda innan du ska på fest eller vill känna dig extra fräsch. Hydrogelmasken har, precis som alla andra av Versos produkter, Retinol 8, men ögonmasken innehåller också hyaluronsyra, rapsolja och grapefrukt. Resultatet? Adjö till torrhetsrynkor och fina linjer! Masken har också effekt på svullnad och mörka ringar. Glöm bara inte solskyddet efter om du använder den dagtid!

Versos omtalade Reviving Eye Mask hittar du här (länk till Verso).

Bäst i test! Årets bästa hudvårdsprodukter – under 250 kronor

Vad är eye patches?

Eye patches, ögonmasker eller eye pads som det också kallas, är en SOS-mask för ögonområdet som fokuserar på att återfukta och minska svullnad. Tänk dig 10 timmars sömn – på 10 minuter! Ofta är maskerna gjorda av hydrogel-material och dränkta i härligt serum.

eye patches bäst i test
Pressbild Caia Cosmetics

Vad gör eye patches?

Det finns mängder av olika varianter av eye patches som alla fokuserar på olika områden. I regel kan man säga att alla eye patches ger fukt, men det finns också varianter som fokuserar på att dämpa svullnad och reducera påsar under ögonen. Många ögonmasker har också en lystergivande effekt vilket reducerar synligheten av mörka ringar.

Hur ska eye patches sitta?

Evighetsfrågan, men faktum är att det faktiskt inte finns något rätt eller fel! Vill du komma åt långt inne i ögonvrån lägger du ögonmaskerna med den smala delen inåt.

Hur använder man eye patches?

Det fina med eye patches är att produkten är så enkel att använda. Ögonmaskerna appliceras under ögonen och verkar sedan i avsatt tid. Eye patches kan användas morgon eller kväll, eller när du känner att ögonområdet behöver en ordentlig fuktboost.

Eye patches i kylen, fungerar det?

Ett supertips är att förvara eye patches i kylskåpet för att få en härlig, svalkande känsla under ögonen. Det hjälper också bland annat till att dämpa svullnad och påsar under ögonen.

eye patches under ögonen bäst i test
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Vilken är den bästa ögonmasken?

Det finns många varianter att välja mellan, därför gäller det att hitta en ögonmask som passar just dina behov. I ELLEs bäst i test finns bland annat bästa eye patches för mörka ringar, om du vill ljusa upp och ge lyster till ögonområdet eller ge en ordentlig fukt.

Årets bästa ögonkräm – favoriterna mot mörka ringar, puffighet och fina linjer

Foto: Launchmetrics/Spotlight.