Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Årets bästa eye patches – bäst i test ögonmask 2023

17 mar, 2023 
eye patches bäst i test bästa ögonmask under ögonen mörka ringar
Trollar bort torrhetsrynkor och kamouflerar mörka ringar – eye patches är den smarta (och effektiva) produkten som gör underverk för ögonområdet. Här har vi samlat årets favoriter 2023!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks - Vinterhud - Avsnitt 1

Ögonen sägs vara själens spegel och visar ofta hur vi mår. Och i dagens hektiskt samhälle är åtta timmars sömn inte alltid en självklarhet, vilket har gjort mörka ringar, påsar under ögonen och torrhetslinjer till ett faktum för många (även gener spelar såklart stor roll). Men tack och lov finns den smarta produkter som råder bot på problemet. Concealer, ögonkräm – och såklart eye patches är tre favoriter du inte får missa!

Här är allt du behöver veta om den suveräna produkten som snabbt ger härlig fukt till ögonområdet!

Annons

Årets bästa eye patches – hela topplistan med årets favoriter 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om alla favoriter inom ögonmask!

Bäst i test eye patches – bästa ögonmaskerna 2023

ELLE har samlat årets bästa ögonmasker i alla kategorier. Här är vinnarna du inte får missa!

Bästa eye patches för mörka ringar, BeautifEYE Eye Patches – Pixi

BeautifEYE Eye Patches har kommit att bli en klassiker i sammanhanget och den prisvärda masken förtjänar verkligen uppmärksamheten! Masken (som också kommer i flera olika varianter beroende på behov) sitter på plats perfekt och har en uppljusande effekt. Det tackar vi bland annat ginseng, lakritsrot och vitamin C för. Synligheten av mörka ringar minskar markant! I förpackningen finns 30 par masker.

BeautifEYE Eye Patches hittar du här (reklamlänk).

pixie eye patches bäst i test bästa ögonmask pad
Klicka på bilden för att komma till ögonmasken från Pixi.

Bästa eye patches, Rejuvenating Eye Gels – Xlash

Generösa Rejuvenating Eye Gels från Xlash är masken du ska använda om du vill ha allt i ett! Här får du fukt tack vare hyaluronsyra och en lugnande effekt tack vare lavendel. Svullnad minskar markant och mörka ringar blir betydligt mindre synliga! Trots mycket serum, sitter de stora maskerna på plats under ögonen under verkningstiden (som tacksamt nog bara är 15 minuter).

Annons

Rejuvenating Eye Gels från Xlash finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

bäst i test eye patches xlash bästa ögonmask mörka ringar
Klicka på bilden för att komma till ögonmasken från Xlash.

En perfekt start på morgonen – precis som en kopp kaffe!

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Bästa eye patches för fukt, Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask – Dr Ceuracle

Fukt, fukt, fukt – favoriten Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask bjuder verkligen på en härlig fuktboost! Den direkta effekten är att torrhetslinjer försvinner, men huden känns också fast, klar och återfuktad länge. En perfekt start på morgonen – precis som en kopp kaffe (fast för ögonområdet)!

Den återfuktande favoriten Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask finns att läsa mer om här (reklamlänk).

Annons
eye patches dr ceuracle torra ögon bäst i test
Klicka på bilden för att komma till eye patchen från Dr Ceuracle.

Bästa eye patches för lyster, Potent-C Eye Patches – Peter Thomas Roth

Härliga Potent-C Eye Patches från Peter Thomas Roth är eye patches som fokuserar på att reducera mörka ringar, dämpa svullnad och minska synligheten av fina linjer – och oj vad masken levererar! Här får du flera timmars sömn på några minuter. Ögonområdet känns klart och får tacksam lyster!

Här hittar du Potent-C Eye Patches (reklamlänk).

ögonmask eye patches peter thomas roth mörka ringar
Klicka på bilden för att komma till eye patches från Peter Thomas Roth.

Bästa eye patches som sitter, Bye Bye Sleepy Eye Patches – Caia

Bye Bye Sleepy Eye Patches från Caia Cosmetics blev snabbt en favorit och har nu en säker plats på skrivbordet (eller i kylskåpet). Maskerna, som är av den större modellen, täcker ett stort område. På ingredienslistan finns lugnande och svalkande aloe vera, återfuktande och fuktbindande hyaluronsyra och utjämnande niacinamid. Här är masken som lever upp till sitt namn!

Annons

Caias Bye Bye Sleepy Eye Patches finns att köpa här (reklamlänk).

Bästa eye patches mot linjer, Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch – Benton

I Bentons Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch finns en guldgruva av härliga ingredienser! Snigelsekret som verkar antiinflammatoriskt, ger fukt och dämpar svullnad samt niacinamid som har effekt på mörka ringar. Dessutom bigift som har fin effekt på fina linjer. Ögonmaskerna är verkligen dränkta i härligt serum, vilket gör att maskerna till en början kan glida något innan serumet sjunkit in ordentligt, men det är helt klart värt det. För resultatet är otroligt!

Annons

Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

eye patches benton bäst i test ögonmask fina linjer
Klicka på bilden för att komma till eye patches från Benton.

Bästa eye patches med retinol, Reviving Eye Mask – Verso

Versos härliga Reviving Eye Mask är kanske inte masken du använder varje dag (om du inte har en plånbok som tillåter det vill säga), men är helt klart masken du ska använda innan du ska på fest eller vill känna dig extra fräsch. Hydrogelmasken har, precis som alla andra av Versos produkter, Retinol 8, men ögonmasken innehåller också hyaluronsyra, rapsolja och grapefrukt. Resultatet? Adjö till torrhetsrynkor och fina linjer! Masken har också effekt på svullnad och mörka ringar. Glöm bara inte solskyddet efter om du använder den dagtid!

Annons

Versos omtalade Reviving Eye Mask hittar du här (reklamlänk).

Vad är eye patches?

Eye patches, ögonmasker eller eye pads som det också kallas, är en SOS-mask för ögonområdet som fokuserar på att återfukta och minska svullnad. Tänk dig 10 timmars sömn – på 10 minuter! Ofta är maskerna gjorda av hydrogel-material och dränkta i härligt serum.

eye patches bäst i test

Vad gör eye patches?

Det finns mängder av olika varianter av eye patches som alla fokuserar på olika områden. I regel kan man säga att alla eye patches ger fukt, men det finns också varianter som fokuserar på att dämpa svullnad och reducera påsar under ögonen. Många ögonmasker har också en lystergivande effekt vilket reducerar synligheten av mörka ringar.

Annons

Hur ska eye patches sitta?

Evighetsfrågan, men faktum är att det faktiskt inte finns något rätt eller fel! Vill du komma åt långt inne i ögonvrån lägger du ögonmaskerna med den smala delen inåt.

eye patches bäst i test bästa ögonmask

Hur använder man eye patches?

Det fina med eye patches är att produkten är så enkel att använda. Ögonmaskerna appliceras under ögonen och verkar sedan i avsatt tid. Eye patches kan användas morgon eller kväll, eller när du känner att ögonområdet behöver en ordentlig fuktboost.

Annons

Eye patches i kylen, fungerar det?

Ett supertips är att förvara eye patches i kylskåpet för att få en härlig, svalkande känsla under ögonen. Det hjälper också bland annat till att dämpa svullnad och påsar under ögonen.

eye patches under ögonen bäst i test

Vilken är den bästa ögonmasken?

Det finns många varianter att välja mellan, därför gäller det att hitta en ögonmask som passar just dina behov. I ELLEs bäst i test finns bland annat bästa eye patches för mörka ringar, om du vill ljusa upp och ge lyster till ögonområdet eller ge en ordentlig fukt.

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Annons