Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Bäst i test: Årets bästa concealer – hela topplistan

06 maj, 2022 
bäst i test concealer bästa concealer finne mörka ringar
Makeupens livräddare och superkamouflage – concealern. I tub, stick eller med studsig applikator trollar den med mörka ringar och allmän glåmighet. ELLEs favoriter? De får du här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Concealern, kan det vara en av makeupväskans mest oumbärliga produkter? Speciellt i vintertider då mörka ringar gärna känns som de matchar rådande antal mörkertimmar…

Concealern har verkligen kommit lång väg i att bli allt mer naturligt ”stretchiga” och påbyggbara i sina formulas. Stick som verkligen smälter in i huden och kamouflerar blemmor och röda partier, krämiga varianter med skummgummiapplikators som lätt kan svepas under ögonen och trolla bort en sömnlös natt.

bästa concealer bäst i test concealer

Concealer bäst i test – ELLE listar bästa concealer för alla områden

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om varje produkt.

Annons

Bäst i test concealer – bästa Concealer

ELLE har samlat concealer-favoriterna bland gamla trotjänare och spännande nyheter. Här är produkterna som trollar bort oönskad rodnad, mörka ringar och täcker envisa blemmor.

Läs också: Årets bästa foundation från budget till lyx – beautyredaktörens topplista

Bäst i test: Årets bästa concealersBrand logo
Bäst i test: Årets bästa concealers

Bästa concealer för täckning, Magic Touch Concealer – Anastasia Beverly Hills

Magic Touch Concealer är en krämig dröm som sitter som berget på huden, utan att kännas kakig eller kladdig! Concealern täcker allt – oavsett om det gäller mörka ringar under ögonen, rodnad och ådror kring näsa och på haka eller envisa små blemmor. Minimalt produkt går ut och produkten appliceras bäst med en fuktad svamp.

Annons

ANNONS Magic Touch Concealer hittar du här.

Bästa concealer för täckning, Magic Touch Concealer – Anastasia Beverly Hills
Bästa concealer för täckning, Magic Touch Concealer från Anastasia Beverly Hills. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lätta concealer, Bare With Me Concealer Serum – Nyx

Concealern som fick hela internet att bli galna och som redan hunnit sälja slut gång på gång. Vi pratar såklart om Bare With Me Concealer Serum från Nyx. Den omtalade concealern innehåller underbara cica som lugnar och återfuktar samt tremellasvamp som har fuktbindade egenskaper. Precis som namnet tyder, har concealern en konsistens som är lika tunn som ett serum, vilket gör den till en fröjd att applicera. Den fjäderlätta concealern ger lätt lyster, täcker otroligt fint och återfuktar bra.

Annons

ANNONS Bare With Me Concealer Serum från Nyx finns att köpa här.

nyx concealer bäst i test bästa concealer lätt concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Psst! Här hittar du också tips på billig concealer.

Bästa concealer, Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer – Dior

Mörka ringar, ojämnheter, röda blemmor eller rodnad kring näsa... Det finns inget som Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer inte klarar av. Den lättanvända concealern har en lätt konsistens (vilket gör att den inte fastnar i fina linjer) men täcker ändå otroligt.

Annons

ANNONS Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer hittar du här.

bästa concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa concealer för mogen hy, Teint Idole Ultra Wear All Over Face Concealer – Lancôme

Teint Idole Ultra Wear All Over Face Concealer må passa som handen i handsken för mogen hud, tack vare dess fina innehåll, men concealern passar alla – oavsett ålder eller hudtyp! Den lättapplicerade concealern, som har liten och tacksam applikator, innehåller glycering, moringaolja och rosextrakt. Concealern imponerar på många sätt – framförallt vad gäller konsistens och täckning. Trots tunn och lätt konsistens levererar concealern medium till full täckning.

Annons

ANNONS Teint Idole Ultra Wear All Over Face Concealer finns att köpa här.

Bästa återfuktande concealer ,Teint Idole Ultra Wear All Over Face Concealer – Lancôme
Bästa concealer för mogen hy, Teint Idole Ultra Wear All Over Face Concealer från Lancôme. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa concealer under ögonen, Original Liquid Mineral Concealer – Bareminerals

Superlätt konsistens och otroligt dryg – Original Liquid Mineral Concealer är ett toppenalternativ om du upplever problem med mörka ringar under ögonen. Tack vare den lätta formulan går concealern att bygga på i flera lager, utan att upplevas kakig. Concealern innehåller också mica pärlor som har ljusreflekterande effekt, samt innehåll från vit näckros som vårdar och lugnar.

Annons

ANNONS Här kan du läsa mer recensioner och köpa produkten.

Bästa concealer under ögonen mörka ringar, Original Liquid Mineral Concealer – Bareminerals
Bästa concealer under ögonen, Original Liquid Mineral Concealer från Bareminerals. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa concealer för torr hy, Hyaluronic Hydra-Concealer – By Terry

En av 2021s mest omtalade produkter kommer bli en klassiker i necessären! Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry är ren magi för torr och känslig hud, men passar såklart alla hudtyper! Concealern innehåller hyaluronsyra som återfuktar och hästkastanj som ljusar upp. En ny stjärna är född.

ANNONS Hyaluronic Hydra-Concealer finns att läsa mer om här.

Annons

Bästa concealer för mörka ringar under ögonen, Luminous Silk Concealer – Giorgio Armani

Giorgio Armanis Luminous Silk Concealer är en stadig vän att hålla fast vid när sömnen uteblivit. Concealern har en lätt och väldigt lyxig konsistens som smälter in perfekt utan att fastna i linjer. Den täcker fint, innehåller mineralpigment som ger en lätt uppljusande effekt och ger fin lyster.

ANNONS Här kan du se alla nyanser av Luminous Silk Concealer.

bästa concealer mörka ringar luminous silk concealer från Giorgio Armani
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa concealer budget, Instant Anti-Age Eraser Concealer – Maybelline

Instant Anti-Age Eraser Concealer är ingen nyhet, men har kommit att bli en prisvärd klassiker att räkna med. Concealern som hajpats på sociala medier i flera år går att jämföra med Tom Ford Concealing Pen, både vad gäller applikator, konsistens och täckning. Concealern lägger sig snyggt under ögonen och fungerar även utmärkt att använda för att täcka rodnad.

Annons

ANNONS Instant Anti-Age Eraser Concealer finns att köpa här.

Bästa concealer, All Hours Concealer – YSL

Är du på jakt efter en supertunn concealer är All Hours Concealer från YSL din nya bästis i necessären. Trots ultralätt konsistens levererar concealern ett fulltäckande resultat. Täcker utan att torka ut och har den optimala applikatorn för att komma åt små områden.

ANNONS Klicka här för att komma direkt till All Hours Concealer.

bästa concealer bäst i test concealer
Bästa concealer, All hours Concealer från YSL. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA CONCEALER ATT TÄCKA FINNAR, VANISH AIRBRUSH CONCEALER – HOURGLASS

Annons

Likt magi och kamouflerar Vanish Airbrush Concealer minsta lilla ojämnhet på huden. Ja, concealern höll även utmärkt hela dagen under ett bröllop på Kreta i 34 graders värme. Sminket såg orört ut från morgon till kväll. Tack vare den krämiga konsistensen lägger sig concealern fint på finnar och blemmor, utan att krackelera. Ansiktet blir heller inte matt och platt och concealern kan med fördel användas och blenda ut i hela ansiktet. Den må tillhöra den dyrare prisklassen men med tanke på att ett dutt under vardera öga räcker, håller också concealern närmare ett år.

ANNONS Vanish Airbrush Concealer hittar du här.

Annons

Allt om concealer – här är bästa knepen när du applicerar produkten

Hur använder man egentligen en concealer och vilket är bästa sättet att applicera produkten? ELLE ger dig svaren! Pssst... Längre ner hittar du flera concealerfavoriter du inte får missa!

Vad är concealer?

Concealer är den ultimata produkten för att trolla bort oönskad rodnad, mörka ringar under ögonen eller små, envisa blemmor.

concealer mörka ringar under ögonen bästa

Hur använder man concealer?

Det är easy peasy – och det är svårt att faktiskt göra fel. Grundregeln när du använder concealer är att använda lite åt gången och i stället bygga på mer produkt om du önskar. Och glöm inte att blenda ordentligt. Rena fingrar fungerar utmärkt, men även en fuktad makeupsvamp eller borste fungerar också såklart!

Annons

Ett supertips när du applicerar concealer under ögonen är att dutta lite i den inre ögonvrån och sedan blanda mot mitten av ögat. Dra sedan en linje snett uppåt (efter ögats form) från mitten av ögat till yttre ögonvrån. Det ger ögat ett lätt lyft!

Vad ska jag ha för concealer?

Gemensamt för alla concealers är såklart att täcka ojämnheter, men en del concealers funkar bättre för olika områden, än andra. Vill du täcka mörka ringar ska du fokusera på en concealer som gärna är lättare i konsistensen, har ljusreflekterande pigment och samtidigt innehåller vårande ingredienser. Det gör att risken att fastna i fina linjer minskar markant.

Vill du istället ha något med högre täckning för att täcka till exempel finnar är en krämigare och mer pigmenterad variant toppen. Tänk bara på att blenda ut ordentligt!

concealer under ögonen bästa mörka ringar

Vilken färg på concealer ska man ha under ögonen?

Ett toppenknep när du väljer concealers vars uppgift är att dölja alla spår av en dålig natts sömn är att välja snäppet ljusare nyans för.

Annons

Bäst i test concealer – tidigare favoriter

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar tidigare favoriter – som fortfarande levererar toppresultat!

concealer täcka finnar bästa concealer

BYE BYE UNDER EYE CONCEALER, IT COSMETICS – MOT BORT MÖRKA RINGAR

En relativ nykomling på den svenska marknaden, men en av nordamerikas storsäljare och prisvinnare till concealers. It Cosmetics Bye bye under eye är en flytande, supertäckande concealer som är så dryg att en tub räcker i… Ja en hel evighet! En droppe av den photoshopar verkligen bort mörka ringar och allmän glåmighet. Men den är också toppen på en röd, irriterande blemma. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
It Cosmetics Bye bye under eye concealer bäst i test
It Cosmetics Bye bye under eye concealer är bäst mot mörka ringar. Klicka på bilden och kom till concealern.

DOUBLE WEAR RADIANT CONCEALER, ESTÉE LAUDER – GER LYSTER OCH TROLLAR BORT RYNKOR

Estée Lauders Double wear-concealers har alltid varit ett säkert kort – i år lanserades också Double wear radiant concealer som lyckas med konststycket att ge perfekt kamouflage, men också ge lyster och glow. Med andra ord den perfekta under-ögonen-concealern. Och dess fuktgivande formula gör den perfekt för en 30+-hy, ser perfekt naturlig ut även om man tampas med linjer och torrhet. Man har även utökat antal nyanser, nu hittar du över 20 toner som lätt kan matchas med i princip alla hudtoner. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Double wear radiant concealer estee lauder bästa concealer
Double wear radiant concealer från Estée lauder trollar bort rynkor.

RADIANT LIFT CONCEALER, MAX FACTOR – BÄSTA BUDGET

Bäst i budgetklassen i år blir Max Factors Radiant lift concealer. En lättflytande och inte alltför täckande concealer som mer byggs upp och på gradvis. Den perfekta under-ögonen-concealern då den är späckad med lystergivande och optiska filter som ger ett uppiggande intryck. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Max Factors Radiant lift concealer bäst i test
Max Factors Radiant lift concealer är bästa concealer budget. Klicka på bilden och kom till concealern.

Pro Filt'r Instant Retouch, Fenty Beauty – täckande i 50 nyanser

Bäst i klassen på att vara inkluderande – Fenty Beautys Pro filt’r instant retouch concealer kommer nämligen i hela 50 (!) nyanser. Förutom bäst på just nyansurval är den också ljuvligt krämig och fuktgivande, samt fantastisk på att bygga lager på lager med, beroendes på hur maxad täckning du vill ha. Fungerar lika bra på mörka ringar, som den irriterande PMS-blemman. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Fenty Beautys Pro filt’r instant retouch concealer recension bäst i test
Fenty Beautys Pro filt’r instant retouch concealer är täckande och finns i 50 nyanser. Klicka på bilden och kom till concealern.

SHAPE TAPE CONCEALER, TARTE – FÖR CONTOURING & FÅR BORT MÖRKA RINGAR

Amerikanske Tartes bästsäljande Shape tape concealer lanserades på svenska Sephora i år – en concealer som verkligen ger skäl för sin topp-placering på bästsäljarlistorna. Här har du en krämig formula med hög täckningsgrad, matt effekt och stort urval av nyanser (30 stycken). Perfekt som touch-up, men dess tåliga formula gör att den håller en hel dag utan minsta skav. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Shape tape concealer tarte bäst i test
Shape tape concealer från Tarte är bra för att få bort mörka ringar och för contouring. Klicka på bilden och kom till concealern.

Ceramide elastic concealer, Make the make – Döljer pigmentfläckar

En elastiskt ”stretchig” concealer på burk som är grym att bygga på lager på lager för mer eller mindre kamouflage – ja, det är Make the makes Ceramide elastic concealer. Krämig textur som blir riktigt naturlig på med perfekt utjämnade pigment (toppen just under ögonen). Kommer i fem olika nyanser och appliceras bäst med en liten concealerborste. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Make the makes Ceramide elastic concealer recension bäst i test
Ceramide elastic concealer från Make the make döljer pigmentfläckar. Klicka på bilden och kom till concealern.

Skin correcting gel stick Concealer, Shiseido – ljusar upp & trollar bort påsar under ögonen

En dröm om du letar ett concealerstick som aldrig fastnat i linjer eller porer! Shiseidos Skin correcting gelstick concealer är något så ljuvligt som ett ”fuktigt” stick (vi pratar hyaluronsyrapulver i formulan) som verkligen smälter in och korrigerar allt det där man vill dölja. Perfekt att använda under ögonen, även för den som passerat 30 + och inte vill ha concealern liggandes i linjer. Kommer även i sju nyanser, så stor chans att hitta en ton som matchar. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Shiseidos Skin correcting gelstick concealer bäst i test uppljusande
Shiseidos Skin correcting gelstick concealer är bästa uppljusande concealer. Klicka på bilden och kom till concealern.

Boi-Ing cakeless concealer, Benefit – heltäckande

Ingen kaka här inte – Benefits Boi-ing cakeless concealer är precis som namnet skvallrar om en ”studsig”, krämig formula med hög täckningsgrad. Säger sig ha 24 timmars hållbarhet, och även om vi inte testat att vara uppe ett dygn med den kan vi gå i god för att den har en extremt bra hållbarhet över dagen. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Benefits Boi-ing cakeless concealer heltäckande
Benefits Boi-ing cakeless concealer är heltäckande. Klicka på bilden och kom till concealern.

The Concealer, La Mer – Mot rodnad och täcker finnar

Ultralyxiga crème de la crème till concealer är La Mer The Concealer. Det krämigaste du kan hitta, men en formula som verkligen blir ett med huden, utan minsta kakiga effekt. Ljuvlig som touch-up, och ”little goes a long way”, den fungerar lika perfekt för att kamouflera trötthet under ögonen, som att jämna ut rodnad eller dölja blemmor. ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
la mer concealer mörka ringar
The concealer från La Mere är en lyxig concealer som döljer mörka ringar. Klicka på bilden och kom till concealern.

Power Facbric Concealer, Armani Beauty – tar bort rodnad

Å, Mr.Armani – han slutar aldrig överraska med fantastiska formulas när det kommer till foundations och concealers. I Armani Beautys nya Power fabric concealer får man en så perfekt täckande, men ändå magiskt naturlig krämconcealer som inte lämnar ett spår efter sig. Men ändå lyckas trolla med allt från trötta måndagmorgnar, till irriterande rodnad. Så dryg, räcker en evighet! ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Annons
Armani Beautys nya Power fabric concealer recension bäst i test
Armani Beautys nya Power fabric concealer är en av årets bästa. Klicka på bilden och kom till concealern.

EN BONUS! Laura Merciers magiska concealerpuder

Inte en concealer i traditionell mening – men det enda du behöver för att toppa din concealer under ögonen. För har du väl provat Laura Merciers Blurring secret powder, vill du aldrig vara utan den. Pudret är en fixering för din concealer under ögonen och inte bara ger den längre hållbarhet, den ger en form av magiska photoshop under ögonen med lystergivande pigment som lyfter blicken och huden till nivå ”pigg 5.0”. Appliceras med pensel – du kommer tro att du har trollat efter applicering!ANNONS ANNONS Läs fler recensioner om concealern och köp den här.

Laura Merciers Blurring secret powder recension concealerpuder
Laura Merciers Blurring secret powder är bästa concealerpuder. Klicka på bilden och kom direkt till pudret.

Foto: Imaxtree

Annons