Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa vattenfasta mascaror – enligt beautyredaktören

Årets bästa vattenfasta mascara från budget till lyx.

Oavsett du blir fast i en regnskur, eller faktiskt får doppa dig i pool eller hav i sommar – här är årets bästa vattenfasta och vattenresistenta mascaror 2021. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman väljer 7 favoriter för sommaren.
10 maj, 2021

Oavsett om vädret bjuder på regn, sol snö eller bad är den vattenfasta mascaran en oumbärlig makeupprodukt.

Den vattenfasta är svårslagen när det kommer till de dagar det är riktigt varmt, luftfuktigheten hög och man med stor sannolikhet tar sig något dopp i hav, sjö eller pool . Den sitter osvikligt och tas bort till kvällen med en ögonmakeupremover, gärna oljebaserad, som klarar att eliminera just vattenfast teknologi.

LÄS OCKSÅ: Bästa mascaran i alla kategorier från budget till lyx – stort bäst i test

Vad är tubmascara?

Den vattenresistenta mascaran är de mascaror med så kallad ”tubteknologi”. De sveper in varje frans med svärta, likt en tub och har högre hållbarhet mot fukt och vatten – så länge vattengraden inte överstiger 37 grader. För det är nämligen med varmt eller ljummet vatten den enkelt tvättas av till kvällen.

ELLEs 7 sommarfavoriter? Dem har du här:

1. Extended play perm me up mascara, mac – bästa vattenfasta mascara för böjda fransar

Ser ni böjen? Ja, exakt den är det som ger den där extra ”schvungen” till fransarna. Macs Extended play perm me up mascara är dock inte bara mascaran med den där extra böjen – borsten och formulan är även osviklig om man vill ha perfekt separerade fransar med noll risk för panda-look. Mascaran har så kallad tubteknologi, så den tvättas sedan lätt av till kvällen med ljummet vatten. Läs mer om mascaran och köp den här. (länk till Adtraction)

Macs Extended play perm me up mascara

Macs böjda Extended play perm me up mascara. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

2. Push up volume glamour waterproof mascara – bästa vattenfasta mascara för långa fransar

Sinnebilden för den franska mascara-looken hittar du i Bourjois Push up volume glamour waterproof mascara. Extravaganta, sofistikerad längd och osviklig hållbarhet, Tvättas enklast bort med en oljebaserad ögonmakeupremover. Läs mer om mascaran och köp den här. (länk till Åhléns)

Bourjois Push up volume glamour waterproof mascara.

Bourjois Push up volume glamour waterproof mascara. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

3. 38 grader volumising, sensai – bästa vattenfasta mascara för volym

Allra först ut med den så kallade tubteknologin var Sensais 38°. Den kommer i flera olika varianter – mer volymbyggande, förlängande. Det här är Volumising som – just ja – ger volym och bounce till fransarna, utan minsta tendens till klumpar. Och sveps sedan lätt bort med lite ljummet vatten till kvällen. Läs mer om mascaran och köp den här. (länk till Nordicfeel)

Sensais 38°

Sensais klassiska tubmascara 38°. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

4. build up extra volume mascara waterproof, isadora – bästa vattenfasta mascara budget

En riktigt prisvärd klassiker hittar du i Isadoras Build up extra volume mascara waterproof. Den perfekta kombinatioen av hållbarhet i alla väder, nätt men ändå mycket volymbyggande borste. Läs mer om mascaran och köp den här. (länk till Nordicfeel)

Isadoras Build up extra volume mascara waterproof.

Isadoras prisvärda Build up extra volume mascara waterproof. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

5. perversion waterproof mascara, urban decay

Urban Decays Perversion-mascara är magisk på att bygga volym och maxad franslook med låååång och panda-look-fri hållbarhet. Addera på vattenfast teknologi och du har en mascara som sitter säkert hela dagen (eller natten) lång. Testa mascaran digitalt och köp den här. (länk till Adtraction)

Urban Decays Pervesion

Urban Decays Perversion i vattenfast formula. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

6. kush waterproof mascara, milk – håller genom allt

Milk makeup är det amerikansk, hypade makeupmärket där deras Kush mascara är en av deras absoluta bästsäljare. Helt rättvist, för den är fantastisk på att bygga maximalt volym och maxade fransar – och underbart nog finns den även som vattenfast version som verkligen sitter där den ska. Finns att köpa (länk till Apprl)här. (länk till Apprl)

Milk makeup Kush mascara

Milk makeup Kush mascara i vattenfast formula. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.

7. lash slick mascara, glossier – bästa tubmascara

Den perfekta varje-dag-mascaran för dig som vill ha en naturlig, men helt perfekt mascaralook! Glossiers Lash Slick har tubteknologin som gör att de snabbt sveps bort med 37 gradigt vatten, men ändå håller osvikligt var och hur du än spenderar din sommardag. Finns att köpa här.

Läs även: ELLEs beautyexpert utser årets bästa mascaror

Glossiers tubmascara Lash Slick.

Glossiers tubmascara Lash Slick. Klicka på bilden och kom direkt till mascaran.