Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa vattenfasta mascaror – och så tar du bort vattenfast mascara

22 jun, 2022 
bästa vattenfast mascara bäst i test favoriter topplista
Regn, rusk, ögon som rinner eller ett dopp i poolen. En vattenfast mascara är produkten som håller fransarna felfria från morgon till kväll. Men det finns också många andra fördelar med en vattenfast mascara. I ELLEs stora bäst i test samlar vi årets bästa vattenfasta mascara.
Annons

Oavsett om vädret bjuder på regn, sol, snö eller vind är den vattenfasta mascaran en oumbärlig makeupprodukt i din necessär. Men den vattenresistenta varianten är också en storfavorit om du har problem med att får fransar att hålla böjen under dagen.

Vattenfast mascara – bäst i test – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bästa vattenfasta mascara 2023 – varianterna som får bäst i test

ELLE har samlat årets bästa vattenfasta mascaror. Här är favoriterna som klarar såväl ett dopp i poolen som bröllopstårar.

Bäst i test: Årets bästa mascaraBrand logo
Bäst i test: Årets bästa mascara

Missa inte! ELLEs stora bäst i test av brun mascara.

Annons

Bästa vattenfasta mascara för volym och längd, Lash Idôle Mascara Waterproof – Lancôme

Vi har en ny idol i necessären! Lancômes otroliga Lash Idôle Mascara finns i en ny, vattenfast variant. Och precis som orginalet bjuder mascaran på extravagant, sofistikerad längd och osviklig hållbarhet. För att inte tala om den makalösa volymen. Tvättas enklast bort med en oljebaserad ögonmakeupremover.

bästa vattenfasta mascara för volym från Lancôme
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfast mascara för längd, Lash Sensational Sky High Mascara Black Waterproof – Maybelline

När vi inte trodde att fransarna kunde bli längre kom Lash Sensational Sky High Mascara Black Waterproof in i våra liv! Den stora mascarasnackisen finns också i en vattenfast variant som ger precis samma fina längd som originalet. Men den vattenfasta varianten får också fransarna att hålla böjen snyggt under hela dagen.

Annons

Bästa vattenfast mascara för naturligt resultat, Mascara Tears In Rain – Byredo

Liten och smidig borste, perfekt krämig formula och framförallt en hållbarhet som klarar allt! Byredos Mascara Tears In Rain är den perfekta mascaran när du vill ha snygga, markerade fransar, men ändå vill hålla resultatet naturligt. Fullpott för fabulösa frallor.

vattenfast mascara bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfasta mascara för volym, Extended Play Perm Me Up Mascara – MAC

Ser ni böjen? Ja, exakt den är det som ger den där extra ”schvungen” till fransarna. MACs Extended Play Perm Me Up Mascara är dock inte bara mascaran med den där extra böjen – borsten och formulan är även osviklig om man vill ha perfekt separerade fransar med noll risk för panda-look. Mascaran har så kallad tubteknologi, så den tvättas sedan lätt av till kvällen med ljummet vatten.

Annons
Macs Extended play perm me up mascara
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfasta mascara, 38° Volumising – Sensai

Allra först ut med den så kallade tubteknologin var Sensais 38° Mascara. Den kommer i flera olika varianter – mer volymbyggande, förlängande. Det här är Volumising som – just ja – ger volym och bounce till fransarna, utan minsta tendens till klumpar. Och sveps sedan lätt bort med lite ljummet vatten till kvällen. Hurra för vattenfasta mascaror som också är skonsamma!

Annons
Sensais 38°
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfast mascaRA BUDGET, Push Up Volume Glamour Waterproof Mascara – Bourjois

Sinnebilden för den franska mascara-looken hittar du i Bourjois Push Up Volume Glamour Waterproof Mascara. Snäll och enkel borste som verkligen fångar varje frans och ger ett ordentligt lyft. Går att bygga lager på lager utan att klumpa. Här pratar vi snygg separation, fjäderlätta fransar med snärtig schvung.

vattenfast mascara budget bästa bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfast mascara för känsliga ögon, Magna Water Magic – Idun Minerals

Separation, svärta och vacker volym – Magna Water Magic trollar verkligen fram snygga fransar. Gummiborsten gör det enkelt att komma åt och ge varje frans ett lyft. Den vattenfasta mascaran gör att fransarna ser felfria ut från morgon till kväll, men tvättas också enkelt av med varmt vatten, vilket gör att fransarna inte slits i onödan. Som ett extra plus är dessutom mascaran vegansk, parfymfri och passar känsliga ögon.

Annons
bästa vattenfast mascara för känsliga ögon
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

vattenfast mascara för separation, Build Up Extra Volume Mascara Waterproof – IsaDora

En riktigt prisvärd klassiker hittar du i Isadoras Build up extra volume mascara waterproof. Den perfekta kombinationen av hållbarhet i alla väder, nätt men ändå mycket volymbyggande borste.

Bästa vattenfasta mascara som håller, Perversion Waterproof Mascara – Urban Decay

Urban Decays Perversion-mascara är magisk på att bygga volym och maxad franslook med låååång och panda-look-fri hållbarhet. Här har du har en mascara som sitter säkert hela dagen (eller natten) lång.

Urban Decays Pervesion
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vattenfast mascara som vårdar, Kush Waterproof Mascara – Milk Makep

Milk Makeup är det amerikansk, hypade makeupmärket där deras Kush Mascara är en av deras absoluta bästsäljare. Helt rättvist, för den är fantastisk på att bygga maximalt volym och maxade fransar – och underbart nog finns den även som vattenfast version som verkligen sitter där den ska.

Annons
Milk makeup Kush mascara
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur tar man bort vattenfast mascara?

Att applicera mascara är busenkelt. Att ta bort är desto svårare, i alla fall om du inte har rätt rengöring. Vattenfast mascara tvättas bäst bort med hjälp av en oljebaserad remover som är speciellt anpassad för vattenfast ögonmakeup.

Börja med att applicera removern på en bomullsrondell och tryck försiktigt mot ögat. Gnugga inte, då riskerar du att tappa fransar! Dra sedan rondellen nedåt. Avsluta med att rengöra med ett micellärvatten för att få bort eventuella rester som fastnat på fransraden och under ögat.

Annons

Bästa rengöring för att ta bort vattenfast mascara, Bi-Facil – Lancôme

En klassiker i sammanhanget, men otroligt bra (och väldigt, väldigt dryg). Rengöringen storstädar ögonen utan att svida eller lämna spår.

Varför är vattenfast mascara bra?

Förutom det uppenbara, att en vattenfast mascara klarar regn, rusk, luftfuktighet och tårar, är en vattenfast mascara extra tacksam om du har problem med raka fransar som vägrar hålla böjen.

Vad är tubmascara?

Tubmascaror blir mer och mer vanliga inom både vanliga mascaror och vattenfasta. Varför? Det är mer skonsamt för fransarna! Den vattenresistenta mascaran är de mascaror med så kallad ”tubteknologi”. De sveper in varje frans med svärta, likt en tub och har högre hållbarhet mot fukt och vatten – så länge vattengraden inte överstiger 37 grader. För det är nämligen med varmt eller ljummet vatten den enkelt tvättas av till kvällen.

Foto: Imaxtree

Annons