Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testSkönhetstipsHudvårdHårvård

Brun mascara – allt om det trendiga sminket och bästa bruna mascaran

03 okt, 2022 
brun mascara
Den bruna mascaran är tillbaka! ELLEs beautyexpert har samlat allt du behöver veta om necessärens nya måste. Självklart hittar du också marknadens bästa mascaror som ger den perfekta, bruna färgen till dina fransar!
Annons

2022 är året då den naturliga sminkningen har gjort en otrolig comeback. Skimrande highlighters har bytts ut mot naturligt lystergivande primers, rouget är hetare än någonsin och "Clean girl beauty" är den stora snackisen på TikTok.

Men det tar inte slut där! Den svarta eyeliner har också fått lämna plats åt den dova, jordnära vingen längst fransraden – och nu får även den svarta mascaran se sig besegrad! Den bruna mascaran är nämligen tillbaka och har tagit oss med storm. Här är allt du behöver veta om hösten och vinterns stora snackis inom makeup. Du kommer snabbt förstå att en brun mascara är ett måste i necessären.

Naturliga fransar med brun mascara

Svart mascara i all ära, men är du ute efter en mer subtil och naturlig färg till dina fransar är det den bruna mascaran som gör jobbet. Inte bara är brun mascara perfekt om du är ute efter en naturlig definition och fjäderlätta fransar, den framhäver också gröna och blåa ögon helt fantastiskt!

Annons
brun mascara naturlig sminkning
Den bruna mascaran är tillbaka – här är favoriterna som får bäst i test!

Bästa bruna mascara 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om mascarorna.

Bäst i test brun mascara

Vacker volym, snygg separation eller läcker längd – det finns något för alla fransar! Här är de bästa bruna mascarorna i alla kategorier.

Bästa bruna mascara för längd och volym, Lash Lift Mascara Dark Brown – Sweed Lashes

Den otroligt omtalade mascaran Lash Lift Mascara finns nu också i en brun variant. Färgen Dark Brown ger ett mjukare intryck till din sminkning, men precis som originalet så får du samtidigt volym, längd och snyggt separerade fransar. Låt dig inte luras av den lilla och annorlunda borsten – den kammar så fint och så lätt fransarna och skapar fjäderlätta frallor som flirtar snyggt.

Annons
bästa bruna mascara bäst i test sweed lashes mascara
Klicka på bilden för att komma till den bruna mascaran från Sweed Lashes.

Bästa lättapplicerade bruna mascara, Hypnôse 002 Brown – Lancôme

Hypnôse från Lancôme har många år i bagaget men slutar aldrig att imponera. Den tacksamma borsten passar alla fransar, oavsett längd eller mängd. Färgen 002 Brown är också den perfekta mörkbruna färgen till fransarna. Säg hejdå till glesa och tunna strån – här levereras fransperfektion.

brun mascara lancome bäst i test
Klicka på bilden för att komma till Hypnôse mascara från Lancôme.

Bästa bruna mascara för korta fransar, Lash Power Mascara Dark Chocolate – Clinique

Lash Power Mascara i nyansen Dark Chocolate är den perfekta mascaran om du har kortare, glesare fransar. Mascaran har en tacksam och liten borste som glider lätt genom fransarna, greppar tag i varje strå utan att kladda. Fransarna får en fin längd och separeras perfekt.

Annons

Bästa bruna mascara budget, 2000 Calorie Dramatic Volume Mascara Black/Brown – Max Factor

En av världens mest sålda mascaror 2000 Calorie Dramatic Volume Mascara finns såklart också i en brun färg för den som önskar ett mer subtilt och naturligt resultat. Precis som klassikern levererar mascaran vacker volym och snygg längd med en lättanvänd borste som passar alla fransar. Bäst behöver inte alltid betyda dyrast!

Annons

Bästa bruna mascara för naturligt resultat, Lash Paradise Moonlight Noir Brown – L'Oréal Paris

Lash Paradise Moonlight i färgen Noir Brown ger en lätt färg och naturligt och mjukt resultat – men betydligt mer volym! Mascaran passar känsliga ögon och innehåller samtidigt ricinolja som vårdar och stärker fransarna. Fullpott till minipris!

brun mascara bästa bruna mascara
Klicka på bilden för att komma till mascaran från L'Oréal Paris.

Foto: Imaxtree

Annons
Bäst i test: Årets bästa mascaraBrand logo
Bäst i test: Årets bästa mascara
Annons