Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa ögonfransböjare – för alla fransar

bästa ögonfransböjare. bäst i test ögonfransböjare

Bästa ögonfransböjaren – ELLEs stora bäst i test!

Va-va-voom-volym och fantastiska frallor – en ögonfransböjare är den perfekta produkten om du vill ge ögat ett ordentligt lyft och skapa en fin böj till fransarna. ELLE listar årets bästa ögonfransböjare och guidar dig hur du ska använda produkten.
08 december, 2021

Ögonfransböjaren är produkten du inte visste att du behövde, men när du har den, kan du inte leva utan den! Precis som namnet tyder ger en ögonfransböjare fin volym till fransarna och öppnar upp ögonen elegant.

Nedan hittar du ELLEs favoriter och årets bästa ögonfransböjare. Vilken variant passar dina frallor?

ögonfransböjare hur gör man?

Backstage på Giorgio Armani Privé AW21.

Matteo Gebbia

Hur böjer man fransarna utan ögonfransböjare?

Det senaste åren har fransarna fått mer fokus än någonsin! Lösfransar säljer som smör, många har testat och älskar lash extension (eller ögonfransförlängning som det också kallas) – och lashlift är hetare än någonsin. Lashlift är en permanent fransböjning som ger fransarna en fin böj, volym, separation och snygg svärta. En lashlift ska hålla i cirka sex till åtta veckor. Kom bara ihåg att vara noga att den som utför din lashlift är certifierad. Be gärna om före- och efterbilder och läs recensioner noggrant. Och nej, det rekommenderas aldrig att göra en lashlift hemma! Tänk på att dina ögon är känsliga och har du inte rätt kunskap kan behandlingen göra mer skada än nytta.

Många ögonfransserum ger inte bara längd och fyllighet, utan också volym till ögonfransarna. Här hittar du ELLEs bäst i test med ögonfransserum i alla prisklasser.

Hur använder man ögonfransböjare?

Använd alltid din ögonfransböjare innan du applicerar din mascara och tänk att du använder din ögonfransböjare i tre steg. Börja med att placera ögonfransböjaren längst in mot fransraden. Kläm och håll några sekunder. Flytta sedan ögonfransböjaren ut till mitten av fransen, kläm och håll i några sekunder. Sista steget är att flytta ögonfransböjaren ytterligare ett steg, närmare ögonfransarnas toppar, men tänk på att inte gå för långt ut. Du vill inte riskera att fransarna får en onaturlig kant. Kläm och håll några sekunder – och volià!

bäst i test årets bästa ögonfransböjare
Matteo Valle

ELLE listar årets bästa ögonfransböjare – i alla prisklasser

Bästa ögonfransböjare, Eyelash curler – Shiseido

Shiseidos ögonfransböjare kan, tillsammans med varianten från Shu Uemura (som endast finns att köpa här på svenska marknaden), vara en av världens mest omtalade ögonfransböjare och säljer alltid slut så fort den kommer in. Ögonfransböjaren är verkligen enastående och ensam i sitt slag. Vem kunde tro att det kunde skilja så mycket på fransböjare och fransböjare? Eyelash curler följer ögats form perfekt och lägger sig snällt mot fransraden. Klämman på ögonfransböjaren är perfekt och du behöver inte trycka hårt för att frallorna ska få fin form. En form som dessutom håller hela dagen!

Här kan du läsa mer och köpa ögonfransböjaren (länk till Lyko).

Bästa ögonfransböjare, Eyelash Curler – Dior

Eyelash Curler från Dior är inte bara riktigt snygg, utan är också riktigt bra och effektiv. Ögonfransböjaren gör jobbet snabbt och enkelt och det superba handtaget är perfekta format efter fingrarna. Klämman är lagom hård och ögonfransböjaren rår på spikraka fransar utan problem.

Klicka här för att komma direkt till ögonfransböjaren Eyelash curler från Dior (länk till Åhléns).

Bästa ögonfransböjare i budget, eyelash curler – Depend

Vill du testa om ögonfransböjare är något för dig är Eyelash curler från svenska Depend ögonfransböjaren din nya vän. Den väldigt prisvärda ögonfransböjaren är nätt och lägger sig bra mot fransarna. Det enda minuset är att silikonkudden behöver bytas ut ganska snabbt.

Här kan du läsa mer och köpa ögonfransböjaren från Depend (länk till Åhléns).

Bästa lättanvända ögonfransböjare , Full Lash Curler – MAC

Full lash curler från MAC trollar fram en fantastiskt böj till fransarna utan ansträngning. Fransarna får naturlig volym som håller hela dagen. Ögonfransböjaren är inte lika böjd i formen, vilket gör att risken att råka klämma ögonlocket minskar. Formen gör också resultatet väldigt naturligt.

Full lash curler finns att köpa här (länk till Kicks).

Bästa ögonfransböjare, Classic Lash Curler – Tweezerman

Den klassiska ögonfransböjaren Classic lash curler ger en snygg och väldigt tydlig böj till ögonfransarna. Här är ögonfransböjaren som vill ha ordentlig volym som håller! Ögonfransböjaren känns stabil och ordentlig och är enkel att använda. Med ögonfransböjaren kommer dessutom tre silikonrefiller!

Classic lash curler finns att köpa här (länk till Åhléns).

Refill till ögonfransböjare

Till varje ögonfransböjare finns det refiller att köpa. Tänk på att byta ut dessa med jämna mellanrum för att inte skada fransarna.

Foto: Imaxtree

3:07

Efter reklamen: Hedda Stiernstedt: Så ser min beautyrutin ut – del 2

(3:07)