Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa ögonfransserum – favoriterna som får bäst i test

18 sep, 2022 
ögonfransserum bäst i test bästa ögonfransserum
Vad innehåller egentligen ögonfransserum och vilket ögonfransserum är bäst för att få fylliga fransar? ELLE har hittat favoriterna som får frallorna att flyga iväg! Läs också tipsen på hur du använder produkten för att få bästa resultat.
Annons

Korta och glesa fransar som saknar volym... Visst är det irriterande när ögonfransarna inte alltid presterar på topp! Lika irriterande är det när håret tycks växa överallt på kroppen, förutom just på fransraden. Men tack och lov finns det superserum som gör att fransarna kan få en ordentlig hjälp på traven till att bli både längre, tjockare – och fylligare! ELLE har listat favoriterna inom kategorin ögonfransserum. Dessutom får du svaren på alla frågor kring fransserum och knepen för hur du lyckas med produkten.

Bästa ögonfransserum – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Så fungerar ögonfransserum

Vad innehåller ögonfransserum?

Ögonfransserum innehåller en cocktail av närande och stärkande ingredienser som hjälper till att göra fransarna tjockare, starkare och såklart längre. Fransserum innehåller till exempel ofta biotin som stärker, hyaluronsyra som ger näring och fukt och peptider som får fransarna att bli flexibla och långa.

Annons

Vad är skillnaden på ögonfrans- och ögonbrynsserum?

Den största skillnaden på produkterna är ofta applikatorn. Fransserum behöver en tunnare och mer kompakt applikator för att inte riskera att produkten ska hamna i ögonen. Ögonfransarna och ögonbrynen har ofta också olika behov, även fast slutresultatet såklart gärna får vara tjockare och längre fransar och bryn. Ögonbrynen har ofta grövre strån som behöver mer näring, medan ögonfransarna behöver något som också hjälper till för att skapa volym och längd. Det är alltså ofta sammansättningen av innehållet som gör produkterna unika.

Hur använder man ögonfransserum?

Det varierar från produkt till produkt, därför är det viktigt att läsa instruktionerna noga! En del ögonfransserum ska användas morgon och kväll för att få bästa resultat, medan andra ska användas en gång per dag. Tänk bara på att sluta använda produkten om du märker att du får irritation kring ögonen. När du applicerar är det viktigt att vara noggrann med att dra applikatorn nära fransraden, precis som en eyeliner (men håll innehållet borta från ögonen)! Låt torka ordentligt innan du applicerar makeup och skulle du få produkt i ögonen är det viktigt att skölja noggrant.

Ögonfransserum bäst i test

Bästa ögonfransserum – bäst i test 2023

Nedan hittar du alla vinnare i ELLEs stora bäst i test – allt från storsäljare som Xlash och Revitalash till nya favoriter som Nanolash och Rapidelash.

Annons

BÄSTA ögonfransserum FÖR fylligare fransar, Cils Booster Lash Revitalizing Serum – Lancôme

Ögonfransserumet Cils booster lash revitalizing serum har en imponerande bra prislapp, kommer i en urlyxig hylsa och har den perfekta applikatorn. Borstens strån är lagom långa och kompakta, vilket gör att risken för att produkten ska hamna i ögonen, minskar markant. Fransarna blir täta, fylliga och grövre och får dessutom en fin glans.

BÄSTA ÖGONFRANSSERUM FÖR längre FRANSAR, Eyelash serum– Xlash

Bästsäljade Eyelash serum får fransarna att börja växa efter bara några veckors användning, men ger full effekt efter 4-6 veckorna. Serumet levererar verkligen wow-resultat och fransarna blir så pass långa att de sträcker sig mot ögonbrynen. Förutom det blir stråna grövre, starkare och mörkare! Tack vare borstens tunna spets är det också enkelt att komma åt mellan fransarna utan att riskera spill i ögonen.

Eyelash serum från Xlash
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonfransserum för känsliga ögon, Revitalash advanced – Revitalash

Revitalash advanced rekommenderas att användas en gång om dagen, vilket gör att produkten håller i flera månader. Det veganska ögonfransserumet är utvecklat av ögonläkare och passar känsliga ögon – även linsbärare. Det märks en markant skillnad på framförallt fransarnas längd, men ögonfransarna får också en fin volym, blir något tätare och det upplevs också som att fransraden tappar färre strån.

Revitalash advanced ögonfransserum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonfransserum i budgetklassen, Serum – Sweed lashes

Liten hylsa, med mycket innehåll gör serumet från svenska Sweed Lashes otroligt prisvärt. Längre, starkare och tätare fransar – Serum levererar precis samma resultat som dyrgriparna i samma kategori. Fransarna får också en lätt glans, precis som håret på huvudet får efter en hårinpackning. Vätskan är ganska rinnig, men applikatorn fångar upp lagom mängd produkt. Ögonfransserumet funkar också att använda på ögonbrynen – perfekt om ögonbrynen känns glesa eller tunna.

Serum från Sweed lashes
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonfransserum i mascaraformat, RapidGlam lash enhancing mascserum – Rapidlash

Nya multiprodukten RapidGlam lash enhancing mascserum är både en mascara, primer och fransserum i ett! Precis som andra ögonfransserum innehåller mascaran bland annat peptider som stärker och biotin som hjälper med tillväxten, men också panthenol och extrakt från pumpafrö. Mascaran är den perfekta vardagsmascaran som ger snygg svärta och lätt volym, och som med lite tålamod går att bygga upp till en mer pampig look. Stort plus för att den enkla mascaraborsten passar de flesta fransarna och för att det går att applicera annan mascara över, utan att fransarna blir till spindelben!

Bästa ögonfransserum för ögonfransar och ögonbryn, Optim eyes lashes & brows – Filorga

Optim eyes lashes & brows är en fantastiskt tvåstegsraket som tar fransarna till månen. Tack och lov är appliceringen ingen raketforskning. I hylsorna (som tillsamman innehåller generösa 7 ml), finns en del som appliceras med en tunn pensel, och en del som appliceras med mascaraborste. Båda delarna går att använda på både fransar och bryn och gör på bara tre veckor stråna grövre och fylligare. Lägg på tre veckor till så har också ögonfransarna fått en fransförlängning som heter duga! Steg två, som appliceras med mascaraborsten är också perfekt eftersom serumet håller brynen på plats under dagen, utan att göra så att brynen känns stela.

optim eyes lashes & brows från filorga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonfransserum för längd, Eyelash Serum – Nanolash

Eyelash Serum från Nanolash fokuserar främst på att ge fransarna en fin längd, men gör också ögonfransarna något mörkare. Resultat syns förvånansvärt snabbt, redan efter en månad har fransarna blivit betydligt längre. Produkten är också väldigt dryg. Tre månader in i användande finns det fortfarande serum kvar!

VILKET ÖGONFRANSSERUM ÄR BÄST OM JAG VILL HA FYLLIGARE FRANSAR?

Många fransserum ger båda starkare, längre och fylligare fransar (en del gör till och med fransarna mörkare). Cils booster lash revitalizing serum från Lancôme är en favorit som gör fransarna starkare och tätare – här kan du köpa produkten. (reklamlänk)

Annons

VARFÖR TAPPAR JAG FRANSAR NÄR JAG SLUTAR ANVÄNDA FRANSSERUM?

Ögonfransserum får inte fransarna att växa mirakulöst livet ut, utan ger bara effekt under den tiden du använder serumet. När du slutar att använda ögonfransserum återgår också fransarna till sitt ursprungsläge.

KAN ALLA ANVÄNDA FRANS SERUM?

Det viktigaste att tänka på när du börjar använda ögonfransserum är att försiktigt testa dig fram. Precis som med allt annat finns det en del som reagerar på produkter och en del som kan använda produkter utan problem. Märker du minsta irritation kring ögonen eller några andra biverkningar är det därför viktigt att sluta använda produkten på en gång.

Serum för ögonfransarna – så använder du ögonfransserum steg för steg

  • Se till att ögonfransarna är rena och inte har några rester av makeup
  • Dra en tunn linje precis längst fransraden, både uppe och nere om du önskar
  • Applicera morgon och kväll för bästa resultat, men minst en gång per dag
  • Får du fransserum i ögonen är det viktigt att direkt skölja ögonen

Foto: TT

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1
Annons