Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa ögonbrynsserum – vinnarna av Elles bäst i test

Bäst i test ögonbrynsserum

Är ögonbrynsserum verkligen nödvändigt och vilken bryntrend gäller nu? ELLE ger dig svaret på alla frågor kring brynsserum och listar favoriterna som skapar buskiga bryn med bravur!
15 juni, 2021
1:00

Efter reklamen: Så enkelt fejkar du fylliga ögonbryn

(1:00)

Ögonbryn har aldrig fått så mycket fokus som nu! Många suktar efter de perfekta brynen, men tyvärr är det också många som får sota för 90-talets brynsynder (och fortfarande känner en stor frustration till it-tjejerna Christina Aguilera och Britney Spears som fick alla att gå loss med pincetten). Tack och lov finns det produkter som hjälper till att trolla fram nya strån och fylla ut brynen. ELLE har hittat favoriterna som enkelt skapar snygga bryn – dessutom tipsen på hur du ska använda produkterna.

VAD INNEHÅLLER ÖGONbrynsSERUM?

Ögonbrynsserum innehåller en härlig blandning av närande och stärkande ingredienser som gör brynen tjockare, starkare och tätare. Ögonbrynsserum innehåller till exempel ofta biotin som stärker, hyaluronsyra som ger näring och fukt och peptider som ger en ordentlig skjuts när det kommer till att få flera strån.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ ÖGONbryns- OCH ÖGONfranSSERUM?

Den största skillnaden på produkterna är ofta applikatorn. Fransserum behöver en tunnare och mer kompakt applikator för att inte riskera att produkten ska hamna i ögonen. Brynserum kan ha en större applikator, likt BrowVo! conditioning primer (reklamlänk från Apprl) från Benefit och Xbrow eyebrow serum (reklamlänk från Adtraction)från Xlash. Längre ner kan du läsa mer om produkterna!

Ögonfransarna och ögonbrynen har ofta också olika behov, även fast slutresultatet såklart gärna får vara tjockare och längre fransar och fylligare och tjockare bryn. Ögonbrynen har ofta grövre strån som behöver mer näring, medan ögonfransarna behöver något som också hjälper till för att skapa volym och längd. Det är alltså ofta sammansättningen av innehållet som gör produkterna unika.

HUR ANVÄNDER JAG ÖGONbrynSSERUM?

Hur ett brynserum används varierar beroende på vilken produkt du använder. Läs därför alltid instruktionerna noga innan du börjar använda produkten. En del ska appliceras morgon och kväll, medan andra rekommenderar applicering en gång per dag. Kom bara ihåg att låta produkten torka ordentligt innan du målar eventuell brynprodukt. Det tar i regel fyra till sex veckor innan du ser ett markant resultat, så kom ihåg att tålamod är nyckeln till allt!

Vad är skillnaden på bryngel och brynserum?

En bryngel är en makeup-produkt som målar brynen och håller dem på plats. Bryngel, eller brynmascara som det också kallas, är den perfekta produkten om du vill ha fylliga bryn och samtidigt enkelt och snabbt få färg på brynen. En bryngel kan användas ensam, eller tillsammans med en annan brynprodukt som en brynpenna eller brynpomade.

Vad är trendigt när det kommer till bryn?

Trender kommer och trender går, men en trend vi hoppas aldrig kommer tillbaka är 90-talets trådsmala bryn. Låt pincetten vara och låt istället brynen växa fritt så är du hemma. Buskiga bryn, eller så kallade boy brows har aldrig varit trendigare. Och kom ihåg: Bryn är syskon, inte tvillingar!

ELLEs Bäst i test ögonbrynsserum hittar du här:

Bästa ögonbrynsserum för tjockare bryn, Eyebrow renewing serum – M2 Meauté

Eyebrow renewing serum är ett veganskt ögonbrynsserum med en applikator som gör appliceringen till en lek! Borsten är något tjockare nertill, vilket gör att du enkelt och snabbt kan dra över hela brynet. Men den smala toppen gör det också lätt att komma åt och applicera mer precist på glesa partier. Hylsan innehåller en generös mängd serum, och serumet ska bara appliceras en gång per dag, vilket gör att produkten håller i närmare två månader. Efter tre veckor har brynen blivit något tätare, men också något mörkare. Efter fem veckor är glesa partier som borttrollade.

Eyebrow renewing serum finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa ögonbrynsserum för enkel applicering, Xbrow Eyebrow Serum – Xlash

Den triangelformade applikatorn på Xbrow eyebrow serum fångar upp precis rätt mängd produkt när den kommer ut hylsan, utan spill eller slöseri av dyra droppar, och är också enkel att dra över brynen. Det krävs närmare två månader för att se önskad effekt men det tacksamma priset gör att plånboken inte skriker efter hjälp! Glesa partier är ett minne blott och stråna får också en snygg, mörk färg vilket gör att sminkrutinen går betydligt snabbare eftersom att allt som behövs är en bryngel, eller trendiga soap brows, för att hålla stråna på plats.

Xbrow eyebrow serum finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa ögonbrynsserum i budgetklassen, BrowVo! conditioning primer – Benefit cosmetics

En vardagshjälte som kan användas både morgon och kväll! BrowVo! conditioning primer vrids smidigt upp i botten för att få precis lagom mängd produkt och kan användas innan makeup eller under natten. Produkten torkar snabbt in i brynen, utan att göra stråna hårda eller fnasiga. Brynserumet, som är av den tjockare varianten, innehåller keratin och sojaprotein som gör stråna både fylligare och glansigare, men även ingredienser som jojobaolja och olivolja hjälper till att vårda huden under brynen. Priset hör till budgetklassen, men brynserumet levererar ett resultat i toppklass!

BrowVo! conditioning primer finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

BÄSTA ÖGONbrynSSERUM FÖR BRYN och FRANSAR, OPTIM EYES LASHES & BROWS – FILORGA

Optim eyes lashes & brows är en fantastiskt tvåstegsraket som gör susen för både fransar och bryn. Tack och lov är appliceringen ingen raketforskning. I hylsorna (som tillsammans innehåller generösa 7 ml), finns en del som appliceras med en tunn pensel, och en del som appliceras med mascaraborste. Båda delarna går att använda på både fransar och bryn och gör på bara tre veckor brynen fylligare och tjockare. Steg två, som appliceras med mascaraborsten är också perfekt eftersom serumet håller brynen på plats under dagen, utan att göra så att brynen känns stela.

Optim eyes lashes & brows finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa ögonbrynsserum som är ekologiskt, Browfood eyebrow enhancer – Lashfood

Det ekocertifierade brynserumet Browfood eyebrow enhancer har en tunn borste, vilket är extra bra för den som bara vill förlänga brynen eller fylla ut glesa partier. Den trollar fram obefintliga strån efter dryga fem veckor och innehållet på fem ml gör att produkten håller i närmare tre månader.

Browfood eyebrow enhancer finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa ögonbrynsserum för snabb effekt, Eyebrow enhancing serum – RapidLash

Eyebrow enhancing serum har en smidig, liten spoolie-borste som enkelt kammar igenom brynen och ser till att varje strå får sin härliga dos av det tunna serumet. Serumet ger effekt redan efter fyra veckor och efter sex veckor har brynen gått igenom en snygg brynförvandling – fler strån har tillkommit och befintliga strån har blivit grövre och något mörkare. Brynserumet innehåller vad märket kallar "Hexatein complex" som är en sammansättning av keratin, pantenol, äppelfruktcellsextrakt, polypeptider och biotin som tillsammans ger både volym, fyllighet och tjocklek. Men också sötmandelextrakt som hjälper till att hålla brynen mjuka.

Eyebrow enhancing serum finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa ögonbrynsserum för fylliga bryn, RevitaBrow advanced – RevitaLash

Bästsäljande RevitaBrow advanced är en riktig hit som fyller ut likt ingen annan. Brynen blir betydligt tätare, stråna grövre och magiskt mörkare – på bara en månad. Det tackar vi bland annat ginseng-extrakt och veteprotein för. Appliceringen går snabbt och kräver ingen direkt precision. Serumet innehåller vitamin B7, som ska bidra till att förlänga hårens livscykel. Alla är vi människor, och vissa kvällar blir serumet liggandes på hyllan. Men trots ett inte så kontinuerligt användande blir resultatet riktigt fint.

RevitaBrow advanced finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT

Missa inte

Årets bästa ögonfransserum – favoriterna som får fransarna att växa

ELLE listar favoriterna – från budget till lyx!

Årets bästa återfuktande schampo och balsam – ELLE listar favoriterna för alla hår

Produkterna som gör håret magiskt mjukt!

Årets bästa ansiktsrengöring – för alla hudtyper

9 rengöringar som får huden att stråla!