Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa ögonbrynsserum – vinnarna av Elles bäst i test

08 jun, 2022 
bäst i test årets bästa ögonbrynsserum
Är ögonbrynsserum verkligen nödvändigt och vilken bryntrend gäller nu? ELLE ger dig svaret på alla frågor kring brynsserum och listar favoriterna som skapar buskiga bryn med bravur!
Annons

Ögonbryn har aldrig fått så mycket fokus som nu! Många suktar efter de perfekta brynen, men tyvärr är det också många som får sota för 90-talets brynsynder (och fortfarande känner en stor frustration till it-tjejerna Christina Aguilera och Britney Spears som fick alla att gå loss med pincetten).

Tack och lov finns det produkter som hjälper till att trolla fram nya strån och fylla ut brynen. ELLE har hittat favoriterna som enkelt skapar snygga bryn – dessutom tipsen på hur du ska använda produkterna.

Årets bästa ögonbrynsserum 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Ögonbrynsserum innehåller en härlig blandning av närande och stärkande ingredienser som gör brynen tjockare, starkare och tätare. Ögonbrynsserum innehåller till exempel ofta biotin som stärker, hyaluronsyra som ger näring och fukt och peptider som ger en ordentlig skjuts när det kommer till att få flera strån.

Annons

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ ÖGONbryns- OCH ÖGONfranSSERUM?

Den största skillnaden på produkterna är ofta applikatorn. Fransserum behöver en tunnare och mer kompakt applikator för att inte riskera att produkten ska hamna i ögonen. Brynserum kan ha en större applikator, likt BrowVo! conditioning primer (reklamlänk) från Benefit och Xbrow eyebrow serum (reklamlänk)från Xlash. Längre ner kan du läsa mer om produkterna!

ögonbryn backstage
Nedan hittar du vinnarna av Bäst i test - årets bästa ögonbrynsserum.

Ögonfransarna och ögonbrynen har ofta också olika behov, även fast slutresultatet såklart gärna får vara tjockare och längre fransar och fylligare och tjockare bryn. Ögonbrynen har ofta grövre strån som behöver mer näring, medan ögonfransarna behöver något som också hjälper till för att skapa volym och längd. Det är alltså ofta sammansättningen av innehållet som gör produkterna unika.

Annons

Psst! Bra ögonbrynssfärg ger också dina bryn en fylligare look.

HUR ANVÄNDER JAG ÖGONbrynSSERUM?

Hur ett brynserum används varierar beroende på vilken produkt du använder. Läs därför alltid instruktionerna noga innan du börjar använda produkten. En del ska appliceras morgon och kväll, medan andra rekommenderar applicering en gång per dag. Kom bara ihåg att låta produkten torka ordentligt innan du målar eventuell brynprodukt. Det tar i regel fyra till sex veckor innan du ser ett resultat, så kom ihåg att tålamod är nyckeln till allt!

ögonbrynsserum som fungerar
Fungerar ögonbrynsserum? ELLE har svaret!

Vad är skillnaden på bryngel och brynserum?

En bryngel är en makeup-produkt som målar brynen och håller dem på plats. Bryngel, eller brynmascara som det också kallas, är den perfekta produkten om du vill ha fylliga bryn och samtidigt enkelt och snabbt få färg på brynen. En bryngel kan användas ensam, eller tillsammans med en annan brynprodukt som en brynpenna eller brynpomade.

Annons

Vad är trendigt när det kommer till bryn?

Trender kommer och trender går, men en trend vi hoppas aldrig kommer tillbaka är 90-talets trådsmala bryn. Låt pincetten vara och låt istället brynen växa fritt så är du hemma. Buskiga bryn, eller så kallade boy brows har aldrig varit trendigare. Och kom ihåg: Bryn är syskon, inte tvillingar!

LÄS MER: Vill du trolla fram fylliga ögonbryn snabbt? Här är superknepet vi önskar att vi visste om tidigare!

Serum för ögonbrynen – fungerar det verkligen?

Ja, om du är noggrann med att applicera enligt instruktioner kommer du att se ett resultat! Tänk också på att ögonbrynen och huden under ska vara ren när du applicerar ditt brynserum.

Vilket är det bästa ögonbrynsserumet?

I dag finns det mängder av ögonbrynsserum på marknaden. En del ger resultat efter bara någon månad, medan andra tar något längre tid. En del gör också ögonbrynen mörkare och tätare, andra fokuserar mer på att göra ögonbrynen grova.

Annons

Bäst i test ögonbrynsserum – årets bästa ögonbrynsserum

ELLE har testat favoriterna som trollar fram snygga bryn. Här är favoriterna i alla kategorier.

Bästa ögonbrynsserum för tjockare ögonbryn, Eyebrow renewing serum – M2 Meauté

Eyebrow renewing serum är ett veganskt ögonbrynsserum med en applikator som gör appliceringen till en lek! Borsten är något tjockare nertill, vilket gör att du enkelt och snabbt kan dra över hela brynet. Men den smala toppen gör det också lätt att komma åt och applicera mer precist på glesa partier. Hylsan innehåller en generös mängd serum, och serumet ska bara appliceras en gång per dag, vilket gör att produkten håller i närmare två månader. Efter tre veckor har brynen blivit något tätare, men också något mörkare. Efter fem veckor är glesa partier som borttrollade. Eyebrow renewing serum finns att köpa här. (reklamlänk)

Eyebrow renewing serum från M2 Meatué
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonbrynsserum för enkel applicering, Xbrow Eyebrow Serum – Xlash

Den triangelformade applikatorn på Xbrow eyebrow serum fångar upp precis rätt mängd produkt när den kommer ut hylsan, utan spill eller slöseri av dyra droppar, och är också enkel att dra över brynen. Det krävs närmare två månader för att se önskad effekt men det tacksamma priset gör att plånboken inte skriker efter hjälp! Glesa partier är ett minne blott och stråna får också en snygg, mörk färg vilket gör att sminkrutinen går betydligt snabbare eftersom att allt som behövs är en bryngel, eller trendiga soap brows, för att hålla stråna på plats. Xbrow eyebrow serum finns att köpa här. (reklamlänk)

bästa ögonbrynsserum xbrow eyeserum från xlash
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa ögonbrynsserum budget, BrowVo! conditioning primer – Benefit cosmetics

En vardagshjälte som kan användas både morgon och kväll! BrowVo! conditioning primer vrids smidigt upp i botten för att få precis lagom mängd produkt och kan användas innan makeup eller under natten. Produkten torkar snabbt in i brynen, utan att göra stråna hårda eller fnasiga. Brynserumet, som är av den tjockare varianten, innehåller keratin och sojaprotein som gör stråna både fylligare och glansigare, men även ingredienser som jojobaolja och olivolja hjälper till att vårda huden under brynen. Priset hör till budgetklassen, men brynserumet levererar ett resultat i toppklass! BrowVo! conditioning primer finns att köpa här. (reklamlänk)

bästa ögonbrynsserum budget benefit ögonbrynsserum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsserum som är ekologiskt, Browfood eyebrow enhancer – Lashfood

Det ekocertifierade brynserumet Browfood eyebrow enhancer har en tunn borste, vilket är extra bra för den som bara vill förlänga brynen eller fylla ut glesa partier. Den trollar fram obefintliga strån efter dryga fem veckor och innehållet på fem ml gör att produkten håller i närmare tre månader. Browfood eyebrow enhancer finns att köpa här (reklamlänk).

Browfood eyebrow enhancer ekologiskt serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsserum för snabb effekt, Eyebrow enhancing serum – RapidLash

Eyebrow enhancing serum har en smidig, liten spoolie-borste som enkelt kammar igenom brynen och ser till att varje strå får sin härliga dos av det tunna serumet. Serumet ger effekt redan efter fyra veckor och efter sex veckor har brynen gått igenom en snygg brynförvandling – fler strån har tillkommit och befintliga strån har blivit grövre och något mörkare. Brynserumet innehåller vad märket kallar "Hexatein complex" som är en sammansättning av keratin, pantenol, äppelfruktcellsextrakt, polypeptider och biotin som tillsammans ger både volym, fyllighet och tjocklek. Men också sötmandelextrakt som hjälper till att hålla brynen mjuka. Eyebrow enhancing serum finns att köpa här. (reklamlänk)

Eyebrow enhancing serum från rapidlash
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsserum för fylliga bryn, RevitaBrow advanced – RevitaLash

Bästsäljande RevitaBrow advanced är en riktig hit som fyller ut likt ingen annan. Brynen blir betydligt tätare, stråna grövre och magiskt mörkare – på bara en månad. Det tackar vi bland annat ginseng-extrakt och veteprotein för. Appliceringen går snabbt och kräver ingen direkt precision. Serumet innehåller vitamin B7, som ska bidra till att förlänga hårens livscykel. Alla är vi människor, och vissa kvällar blir serumet liggandes på hyllan. Men trots ett inte så kontinuerligt användande blir resultatet riktigt fint. RevitaBrow advanced finns att köpa här. (reklamlänk)

Revita Brow advanced från Revitalash
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsserum för glesa ögonbryn, Nanobrow Eyebrow Serum – Nanolash

Nanobrow Eyebrow Serum är en plånboksvänlig favorit som kräver visst tålamod innan fullständigt resultat syns. Efter cirka sex veckor har brynen fått en mörkare färg och efter ytterligare några veckors användande börjar brynen också att bli tätare och grövre. "Jag märkte snabbt att mina ljusa bryn blev mörkare, vilket gjorde att de också såg fylligare ut. Nu har jag testat produkten i cirka tio veckor och ser absolut skillnad i antal strån. Jag är spänd på att se hur mina bryn kommer att se ut om ytterligare fyra veckor", säger en testare. Nanobrow Eyebrow Serum finns att köpa här (reklamlänk).

ögonbrynsserum från nanobrow
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsserum för bryn och fransar, Optim Eyes Lashes & Brows – Filorga

Optim eyes lashes & brows är en fantastiskt tvåstegsraket som gör susen för både fransar och bryn. Tack och lov är appliceringen ingen raketforskning. I hylsorna (som tillsammans innehåller generösa 7 ml), finns en del som appliceras med en tunn pensel, och en del som appliceras med mascaraborste. Båda delarna går att använda på både fransar och bryn och gör på bara tre veckor brynen fylligare och tjockare. Steg två, som appliceras med mascaraborsten är också perfekt eftersom serumet håller brynen på plats under dagen, utan att göra så att brynen känns stela. Optim eyes lashes & brows finns att köpa här. (reklamlänk)

Optim eyes lashes & brows Filorga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT

LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022Brand logo
LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022
Annons