Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa leave in-conditioner – stort bäst i test av leave in-produkter

17 maj, 2022 
bäst i test bästa leve in produkter hår vård
Leave in-treatment som vårdar och dämpar friss – klart att inte hårgarderoben ska vara utan den allra bästa basprodukten! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman och beautyexpert Veronica Henriksson listar balsamspray och leave in-conditioner som verkar mot friss, dag som natt.
Annons

En ljuvlig basprodukt för hårgarderoben – leave in-treatments för håret är den perfekta frissdämparen efter varje tvätt. Mjuka hår, skinande längder och på sikt ett starkare ett hår... Det finns ingen anledning att inte använda eftervårdande hårprodukter.

Årets bästa LEAVE IN-conditioner OCH LEAVE IN-cream:

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Leave in-produkterna av alla dess slag lånar numera mycket från hudvården – BB-creams och primers, serum och lotions. Ja, tillsammans skapar produkterna den perfekta hårbasen. Vi har samlat superhjälteprodukterna i alla kategorier, som vårdar och lägger grunden för ett mjukt och frissfritt hår. Och som såklart inte behöver tvättas ur!

Bästa leave in-produkt bäst i test

Bäst i test – bästa leave-in produkter:

Här är favoriterna i alla kategorier! Cream, spray, lotion – vilken variant föredrar du?

Annons

Bästa leave in-treatment, Leave In Molecular Repair Mask – K18

2021s mest omtalade hårprodukt var helt klart Leave In Molecular Repair Mask från K18. Och oj, vad den mirakulösa produkten har räddat många hår! Formulan är en en krämig leave-in-produkt som allra helst ska användas efter ett detoxschampo då håret är helt "strippat" från torrschampo och stylingrester. Man schamponerar alltså först och använder inte balsam, utan tar en mindre mängd Leave In Molecular Repair Mask och låter den verka minst fyra minuter innan man fönar eller använder värme. Och resultatet? Glansigt, slätt, mjukt och starkt hår.

K18 leave in treatment bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-creme, Bond Smoother No.6 – Olaplex

Är du inte beredd på att bli överröst med hårberöm är Bond Smoother No.6 inget för dig, för den magnifika leave in-krämen får verkligen komplimangerna att hagla in. Den otroligt dryga leave in-krämen trollar bort friss likt ingen annan, och tar istället fram glans utan dess like. Åh, detta guldkorn kommer för alltid att hittas i badrumsskåpet.

Annons
olaplex bond smoother bäst i test leave in conditioner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-lotion för glans, K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil – Joico

Joico har flera fina leave in-produkter i både lotion och olja, men favoriten är utan tvekan K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil. Den lätta konsistensen fördelas fantastiskt i håret, har en härlig doft, gör håret lätt att reda ut och ger framförallt en otrolig glans som håller till nästa tvätt. Oljan har inte den klassiska, oljiga konsistensen, utan är mer som en tjockare serum. Produkten tynger inte ner längderna och ger klara, och skinande strån!

Annons
Bäst i test leave in-lotion för glans, K-pak color therapy luster lock glossing oil från Joico.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-creme för lockigt hår, Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale leave-in – Kérastase

Har du lockigt hår eller hår med självfall känner du säkert igen att håret lätt känns frissigt och torrt... Men förutom att minska friss och göra håret mjukt, kan rätt leave in-produkt även ge fin studs till lockarna. Och där briljerar Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale Leave-in. Fransk frisörlyx när den är som bäst!

Annons
bästa leave in treatment lockigt hår kerastase
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-spray för volym, Blow.Dry Ever.Lift – Kevin Murphy

Kevin Murphys genialiska produkt Blow.Dry Ever.Lift är en hybrid mellan återfuktande balsamspray som motverkar friss, värmeskydd och volymspray. Sprayen används tillsammans med hårfön eller varmluftsborste och får verkligen håret att resa sig! Volymsprayen ger också stadga till håret och volymen håller snyggt hela dagen.

Annons
bästa leave in för volym kevin murphy
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-conditioner, Ol All in One Milk – Davines

Har du inte tålamodet att tänka på att använda flera eftervårdande produkter efter att du tvättat ditt hår är det Oi All in One Milk du ska sträcka dig efter. Här får du nämligen värmaskydd, glans, fukt och samma utredande effekt som ett balsamspray. Helt utan att tynga ner håret! Extra plus för att doften också är ljuvlig.

Annons
bästa leave in spray bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa leave in-creme för friss, Keratin Healing Oil Defrizz Cream – Lanza

Nej, Keratin Healing Oil Defrizz Cream kommer inte vinna pris för bästa design. Men låt dig inte luras av den inte så tilltalande flaskan – innehållet ger allt och lite till. Den lätta leave in-cremen har värmeskydd upp till 260 grader, har UV-skydd, är färgbevarande och är en riktig kämpe när det kommer friss. Inte ett strå står åt något annat håll när Keratin Healing Oil Defrizz Cream fått verka.

Annons

Bästa leave in-creme för blont hår, Blond Absolu Cicanuit Night Serum – Kérastase

Hårvård möter hudvård – här är ett nattserum, fast för håret. Blond Absolu Cicanuit Night Serum är speciellt anpassad för blont och blekt hår som innehåller hyaluronsyra som binder fukt och edelweiss-blomma direkt från Alperna. Den lätta lotionen, som inte behöver sköljas ur på morgonen ger verkligen skinande längder

Bästa leave in-creme för blont hår, Blond Absolu Cicanuit Night Serum – Kérastase
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska leave in-creme, Structure Repair Leave-in Cream – Maria Nila

Maria Nilas Structure Repair Leave-in Cream är en en krämig och härlig leave in-creme speciellt lämpad för torrt och skadat. Ett pump av produkten gör otrolig skillnad och efter några veckors användande känns håret betydligt starkare. Bäst blir resultatet om produkten fönas in!

Annons
bästa veganska och återfuktande leave in cream maria nila structure repair cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska leave in-creme, LEAVE IN TREATMENT – RAHUA

En riktig guldburk kan man kalla Rahuas Leave-in treatment – helt naturligt framställd med rahua-olja. Räcker i evighet, lite gör mycket för längderna. Ger även värmeskydd!

bästa ekologiska leave in treatment kräm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

VAD ÄR LEAVE IN-CONDITIONER?

Leave in-balsam, eller leave in-conditioner som det också kallas är, precis som namnet tyder, ett lättare balsam som sprejas i håret när håret är i behov av extra fukt. Den tunna vätskan återfuktar, reder ut tovor och ger lätt glans.

Annons
leave in-creme bäst i test

HUR FUNGERAR EN LEAVE IN-CREAM?

En leave in-creme däremot är en tjockare kräm eller lotion som ger ännu mer fukt än ett leave in-balsam, men inte heller tvättas ut. Produkten appliceras bäst i handdukstorkat hår

HUR APPLICERAR MAN LEAVE-IN PRODUKTER?

Det beror på vilken leave in-produkt det handlar om, men generellt appliceras leave in produkter bäst i handdukstorkat hår. Men en leave in-conditioner kan appliceras i små mängder i torrt hår om du behöver hjälp med att reda ut tovor.

Annons

Generellt är det viktigt att tänka på att leave in-produkter överlag är väldigt dryga. Applicera lite och addera mer om du tycker att det behövs. Kom också ihåg att många produkter aktiveras i samband med värme.

Foto: Imaxtree

Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air StylerBrand logo
Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air Styler

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons