Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa hårfön – stort bäst i test hårtork

21 mar, 2023 
bäst i test hårfön årets bästa hårfön hårtork topplista
Torkar håret på några minuter, minskar samtidigt friss och ger fin glans – en hårfön är verktyget som snabbt gör håret snyggt frisörfönat! I ELLEs stora bäst i test hittar du favoriterna från budget till lyx.
Annons

Torkar snabbt och stylar snyggt – en hårtork gör mer än att bara föna håret torrt. Hårfönen hjälper också till att framhäva glans, minska friss och motverka att håret blir statiskt och elektriskt. Och med det stora utbudet av munstycken kan du även trolla fram många snygga stylings.

ELLE har testat sig fram i djungeln av hårfönar och samlat årets bästa varianter för alla hår – och plånböcker. Här är årets vinnare!

Bäst i test: årets bästa hårfön 2023 – Hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Årets bästa hårtork – Bäst i test hårtork 2023

ELLE har samlat alla favoriter inom hårfön – här är årets vinnare av bäst i test 2023.

Bästa hårön bäst i test 2023
Bäst i test hårfön – bästa hårtorkarna från budget till lyx.

Bästa hårfön lyx, Supersonic – Dyson

Ja, Dysons omtalade Supersonic är så bra som alla säger. Punkt. Hårfönen får det också att svida rejält i plånboken... Men, använder du ofta hårfön blir den saftiga prislappen något mer motiverande. Hårfönen gör magi för håret: torkar extremt snabbt, har många olika munstycken (fem munstycken följer med) vilken gör det möjligt att skapa oändliga stylings, är lätt i handen, låter minimalt och känns stabil. Det finns med andra ord en anledning till att fönen ofta används av frisörer och backstage, för när du väl har den i din hand kommer du aldrig att kunna släppa den.

Bästa tysta hårfön, Quiet Hair Dryer – Hot Tools

Hot Tools nya Quiet Hair Dryer är ett riktigt bra och prisvärt alternativ till Supersonic från Dyson. Den är okomplicerad och väger lite vilket gör att den är behaglig att använda. Hårfönen har tre olika värmelägen vilket gör att det går fort att föna håret. Och fönens lätta vikt gör det enkelt att styla håret med en rundborste. Den tysta fönen har tre olika hastighetsinställningar som alla är otroligt tysta. Hårfönen lever verkligen upp till sitt namn – den låter så lite för att vara en fön.

bäst i test hårfön bästa hårfön
Klicka på bilden för att komma till hårfönen från Hot Tools.

Bästa hårfön budget, Hydro Fusion Hair Dryer – Babyliss

Babyliss har många olika bra fönar i sitt arkiv, men Hydro Fusion Hair Dryer är ett plånboksvänligt alternativ som gör jobbet snabbt och effektivt. Den enkla och okomplicerade hårfönen låter en del, men trollar fram snygg glans och minskar friss markant. Den lilla och nätta hårfönen har tre värmelägen och två hastighetsfunktioner. Hårfönen kommer också med en diffuser.

bästa hårfön bäst i test hårfön babyliss budget
Året bästa hårfön budget från Babyliss. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lättanvända hårfön PROluxe You Adaptive Hairdryer – Remington

Makalösa manicker är det bästa som finns och Remingtons PROluxe You Adaptive Hairdryer är just det, en smart hårtork som också är lätt att använda. Hårfönen har en kraftfull motor, låter lite, fönar skonsamt tack vare en sensor som mäter värmen konstant och kommer med tre munstycken där alla också har sin egna värmeinställning på fönen. Hårfönen har också en lång sladd (tre meter) vilket är extra tacksamt för dem som inte har eluttag nära en spegel. Hårfönen ligger lätt i handen, gör håret slätt och glansigt och gör också att stylingen håller till nästa tvätt.

bästa hårfön topplista remington bäst i test hårfön
Bästa lättanvända hårfön från Remington. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa prisvärda hårfön, Air Hair Dryer Kit – ghd

Trots flera års användning är Air Hair Dryer från ghd fortfarande som ny! Den stabila hårfönen fönar håret torrt på några minuter (även med tjockt och långt hår går det undan) och gör håret otroligt mjukt och glansigt. Hårfönen har också en speciell joniseringsteknologi som binder fukt i håret och hjälper till att reducera friss. I det prisvärda kitet finns en rundborste (hej salongs-svall), en stor och bra diffuser och två klämmor som gör att du enkelt kan sätta upp håret i sektioner. Hårfönen är lite klumpigare i handen än ghds något dyrare och mer effektivare variant (reklamlänk)Helios (reklamlänk) men är ett riktigt kap för den som vill ha en fön som håller år efter år.

ghd hårfön bäst i test bästa hårfön
Bästa prisvärda hårfön från ghd. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa fönborste, Volumizer Dryer – Hot Tools

Fönborstar, eller varmluftsborstar som det också kallas, är nya tidens hårfönar där du stylar och fönar håret torrt samtidigt. Fönborstarna har inte samma effektiva motor som en vanlig hårtork, men är det perfekta värmeverktyget om du vill föna fram ett riktigt svall med volym. Favoriten Volumizer Dryer från Hot Tools är, trots sin storlek, otroligt lätt att använda och passar alla hår. Den omtalade varmluftsborsten som säljer slut så fort den kommer in, trollar fram en fantastisk volym och får stylingen att hålla perfekt. Dessutom är vamluftsborsten toppen om du snabbt behöver lägga håret till rätta på morgonen eftersom den fungerar lika fint i torrt hår. Har du inte resan en varmluftsborste i dit hårkit, är det dags nu!

Annons
bästa hårfön fönborste bäst i test
Bästa fönborste från Hot Tools. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa okomplicerade hårfön, PRO-AirShine 2300 Hairdryer – Remington

Vill du ha en enkel och okomplicerad hårfön som gör jobbet är PRO-AirShine 2300 Hairdryer från Remington ett toppenalternativ! Hårfönen är något större och tyngre än konkurrenterna, men har en starkt och effektiv motor, tre värmelägen och två hastighetsinställningar. Hårfönen kommer med ett munstycke och en diffuser som fördelar värmen bra över hela håret.

hårfön bäst i test topplista bästa hårfön
Bäst i test hårfön från Remington. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa resefön, Flight Travel Hair Dryer – ghd

Ghds resefön Flight Travel Hair Dryer är en liten och nätt hårfön som också går att vika ihop, vilket gör att den tar minimalt med plats i resväskan. Hårfönen väger hälftens så mycket som ghd Air och har en kortare sladd (1,8 meter), men har ändå en stark motor. En oslagbar vän på resan!

bäst i test hårfön bästa resefön
Bästa resefönen från ghd. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur fungerar en hårfön?

Hårfönar huvudsakliga uppgift är såklart att föna håret torrt. Men idag finns det även en stor variation av munstycken till hårfönarna som gör det möjligt att skapa olika stylings, som annars bara går att få till hos en frisör. De allra flesta hårtorkarna har också en joniseringsteknologi som gör att håret blir mindre statiskt och frissigt och där håret samtidigt bevarar sin fukt.

Annons

Behövs värmeskydd till hårtork?

Värmeskydd är ett måste – oavsett vilket värmeverktyg du använder. En hårfön blir inte lika varm som till exempel en platt- eller locktång, men genom att applicera värmeskydd i form av spray eller leave in-kräm, minskar du risken för att håret slits i onödan eller blir missfärgat.

hårtork bäst i test topplista bästa hårfön
Årets bästa hårfön 2022 – ELLEs stora bäst i test!

Vilken hårfön är bäst?

Vilken fön som passar dig beror helt på vad du vill få ut av din fön och hur ofta du använder hårfön. Använder du en hårfön mer sällan än ofta är den dyraste varianten från Dyson kanske inte det rätta valet för dig, utan då är en mer prisvänlig variant som Babyliss Hydro Fusion Hair Dryer, något att leta efter. Har du problem med torra strån och friss är det toppen att leta efter en variant som fokuserar på att föna snällt, som Air Hair Dryer från ghd.

Annons

Hur använder man diffuser på hårfön?

En diffuser, det vill säga det munstycke du använder för att trolla fram snyggt självfall eller ge studs till lockar, är ett suveränt tillbehör till din hårfön när du snabbt vill ge ett lyft till dina lockar. Fäst munstycket på hårfönen och tryck hårfönen uppåt med håret vilandes på diffusern. Glöm inte att ge volym till hårbotten genom att försiktigt trycka diffusern mot skalpen. Tänk bara på att inte förstöra dina lockars "mönster" för att minska risken för friss – och glöm inte heller återfuktande leave in-kräm eller lockkräm!

Mer bäst i test om hår:

Foto: Imaxtree

Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
Här är vårens hårtrender 2022
Annons