Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Beautyredaktören tipsar: Så skyddar jag mitt hår i sommar

18 jun, 2024 
skydda håret på sommaren tips produkt hårtips
Sommar, sol och slitna strån... Svalkande dopp i poolen och långa dagar på stranden gör sitt med håret. Men det finns SOS-hjälp att få. ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson tipsar om hårprodukten som är ett måste för att hålla håret fint i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!Brand logo
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!

Sommaren är äntligen här och vi är många som har längtat efter långa och varma dagar på stranden! Men sommar, sol och dopp i poolen gör också sitt med håret. Frissiga strån, torra toppar och missfärgade längder. Känner du igen dig? Både sol och vatten har en uttorkande effekt på håret samtidigt som klor och havsvatten kan skapa missfärgade längder. Därför är det extra viktigt att ta hand om håret under sommaren!

Tack och lov finns det en hel uppsjö av bra, återfuktande, vårdande och färgbevarande produkter som räddar torra toppar och slitna strån.

ta hand om håret på sommaren tips produkter
ELLEs beautyredaktör har hittat produkten som är ett måste i sommarens hårgarderob!

Så Tar du hand om håret på sommaren

För att minska risken att håret blir missfärgat, torrt och slitet under sommaren finns det några smarta (och enkla) knep att ta till. För visst känns det meningslöst att lägga tusentals kronor på att få till den perfekta hårfärgen när solen ändå har en tendens att göra håret matt, blekt och missfärgat. Det enklaste sättet att skydda hårfärgen är att investera i en stor och snygg solhatt. Den skyddar inte bara håret, utan minskar också risken att du bränner dig i hårbotten.

Annons

Det är också viktigt att investera i ett bra schampo och balsam, en ordentligt återfuktande hårinpackning och ett detoxschampo som får rycka in för att ge en riktig djuprengöring. Men glöm inte solhatt och satsa på en ordentlig eftervård.

Bästa produkten för slitet hår – Favoriten som skyddar håret

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har hittat produkten som löser alla sommarens hårproblem. Här är favoriten du inte vill missa!

skydda håret på somamren tips produkt
Klicka på bilden för att komma direkt till favoriten!

Är det något jag fått lära mig den hårda vägen, är det hur viktigt det faktiskt är att ta hand om håret på sommaren – och vilken skillnad färgbevarande och återfuktande leave in-produkter faktiskt gör. Crème UV Sublime från Kérastase är en favorit som fått hänga med mig i många år och jag vågar säga att det är sommarens viktigaste produkt (om vi bortser från solskyddsfaktorn såklart).

Annons

Fukt, skydd och härlig glans – här är produkten med extra allt!

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Crème UV Sublime är en ljuvlig, pärlemorskimrande kräm som hjälper till att skydda och återfukta håret. Förutom att ge otrolig glans, tämja friss och vara färgbevarande ger den lyxiga (och dryga) leave in-krämen också ordentlig med fukt. Dessutom har den ett UV-filter som hjälper till att skydda stråna. Precis som alla Kérastase produkter osar denna fransk lyx och jag gillar krämen extra mycket för att den inte tynger ner längderna eller gör att håret upplevs som smutsigt. Och för att den är riktigt dryg, vilket också gör den riktigt prisvärd. Fukt, skydd, vård och härlig glans – här är produkten med extra allt!

ANNONS Klicka här för att komma direkt till favoriten Crème UV Sublime från Kérastase!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons