Artikeln innehåller reklamlänkar

Bäst i test! Årets bästa UV-skydd för håret – solskydd för hår och hårbotten

bästa solskydd för håret spf hår bäst i test

Årets bästa solskydd för håret – stort bäst i test 2023!

Det är inte bara huden som behöver extra skydd mot solens starka strålar – även håret är i behov av UV-skydd för att inte bli allt för blekt och torrt. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman och beautyexpert Veronica Henriksson listar våren och sommaren säkraste skydd och återfuktare för håret.
05 juni, 2022

UV-strålning i form av UVA och UVB skadar inte bara vår hud – håret blir också lidande av solens starka strålar och det brukar visa sig i torra längder, trassliga toppar och strån som känns blekta, gula och glanslösa.

Spray, mousse eller kräm med UV-skydd är därför en riktig vinnare i sommarsolen. Produkter som skapar en osynlig ”slöja” på håret och håller håret i schack.

Årets bästa solskydd för håret – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Hur ska jag skydda håret mot solen?

Vilken typ av produkt du väljer är en smaksak – men en tunnare hårtyp brukar generellt fungera bäst med spray, medan kraftigare och lockigare hårtyper ofta älskar kräm och mousse.

Solskydd för håret – Bäst i test 2023

Mist, mousse, kräm eller lätt lotion – ELLE har samlat alla årets favoriter som håller längderna mjuka, lena och skyddade mot solens strålar!

Bästa UV-skydd för håret, Sun Protection Spray – Balmain

Balmains Sun protection spray är ändå våren och sommarens mest stilfulla UV-skydd för barret. Oceanblå mist som på inget sätt blir tung i håret och skyddar håret mot blekning och uttorkning under sommarens allra mest varma och soliga dagar. Också – otrolig doft som osar fransk lyx.

Sun protection spray finns att läsa mer om och köpa här (länk till Bangerhead).

Bästa återfuktande solskydd för håret, SU Hair Milk – Davines

Davines SU Hair Milk är precis som det låter en skyddande ”slöja” för torra och solade längder. En lätt mjölk som blir osynlig på håret och skyddar mot solen, samtidigt som den återfuktar likt en leave in-spray och verkar färgbevarande. Doften är dessutom magisk! Solskydd för håret har aldrig varit mer on point.

Läs mer om SU Hair Milk från Davines här (länk till Lyko).

Beautyexperten tipsar: Bästa solskydden att bära över och under makeup

Lär mer: Årets bästa hårmask favoriterna som gör håret mjukt på några minuter!

Bästa volymgivande solskydd för håret, UV/Heat Hair Mousse – Evy

Evys UV/Heat Hair Mousse är ett härligt, bubbligt mousse som fungerar som ett värmeskydd (upp till 210 grader) och UV-skydd för håret. Moussen ger lite stadga och otrolig volym, men håller ändå håret lätt och luftigt – det bästa av två världar!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Missa inte! Årets bästa värmeskydd – ELLE har samlat alla favoriter

Bästa solskydd för hårbotten, Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist – Coola

Hur många gånger står vi inte under den stekheta sommaren, med en hjässa som svider och flagnar? Att skydda skalpen är minst lika viktigt som att skydda huden i ansiktet, och då är ljuvliga Coola Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist den enda produkt du behöver. Det genialiska solskyddet har en smal pip som gör att du kan vara precis vid applicering utan att hela håret blir strävt och stelt av solskydd. I år är sommaren vi äntligen säger hejdå till solbränd hårbotten!

Genialiska Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist finns att läsa mer om och köpa här (länk till Nordicfeel).

Bästa UV-spray för håret, Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray – Wella Professionals

Sol, klor, saltvatten och så lite härliga svettdroppar på det... Det är inte konstigt att håret känns stripigt och torrt! Men Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray är en suverän spray som gör håret mjukt och lent, samtidigt som den skyddar mot UV-strålar.

Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray finns att köpa här (länk till Lyko).

Bästa färgbevarande UV-skydd för håret, Color Complete Protect & Prevent Spray – Moroccanoil

Magiska multiprodukter är det bästa som finns och där klättrar Color Complete Protect & Prevent Spray direkt upp på topplistan bland måsten i hårnecessären. Den återfuktande och lätta misten verkar färgbevarande, skyddat mot fria radikaler och UV-strålningar och reducerar friss. Wow!

Här kan du läsa mer recensioner om Color CompleteProtect & Prevent Spray från Moroccanoil (länk till Kicks).

Årets bästa leave in-produkter – 10 favoriter som vårdar och trollar bort friss

Bästa solskydd för håret, Hair In The Sun – Sachajuan

Har du ett tjockare hår och föredrar återfuktande krämer för att tämja barret är Hair In The Sun från svenska Sachajuan toppen! UV-skyddet håller också stylingen på plats och minskar friss markant! Till hårbotten är det bättre att fokusera på en lättare mist för att inte risker att håret känns tung och flottigt.

Hair In The Sun finns att läsa mer om här (länk till Bangerhead).

BÄSTA LEAVE IN-KRÄM MED UV-SKYDD, CRÈME UV SUBLIME – KÉRASTASE

Kérastase Crème UV Sublime är en mjuk och ljuvligt återfuktande leave in-kräm som inte bara återfuktar trassliga och torra toppar – den skyddar även mot UV-strålning och ger fantastisk anti-frizz-effekt! Håret behåller både glans, fukt och färg, utan att tungt och flottigt.

Här hittar du den återfuktande och skuddande leave in-krämen (länk till Bangerhead).

Läs mer! Ta hand om håret i sommar – knepen som gör att frisörbesöket kan vänta

VILKET UV-SKYDD FÖR HÅRET ÄR BÄST?

Vilken variant av UV-skydd du föredrar beror på vilken hårtyp du har. Är dina längder tunna och sköra är en mist att föredra eftersom att en kräm kan kännas något tung. Har du problem med en hårbotten som ofta blir röd och bränd ska du fokusera på en mist speciellt anpassat att använda just för hår och hårbotten, som favoriten Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist från Coola (länk till Skincity).

Varför ska man använda solskydd för håret?

Solen är härlig, men verkar uttorkande för både hår och hud, och precis som att du skyddar din hud, kan du också skydda ditt hår! Blir ditt hår gult så fort solen tittar fram? Då är ett solskydd för håret väl investerade pengar! För varför vill du lägga dyra pengar hos frisören, utan att se till att faktiskt skydda det du betalat för?

Beautyexperten tipsar: Här är produkterna som räddat mitt hår

Hur kan man skydda håret från solen?

Det absolut bästa sättet, förutom att använda produkter för håret med UV-skydd, är att täcka håret med en solhatt eller sjal – och såklart undvika direktsol när den är som starkast. Vill du skydda din hårbotten kan du också tänka på att försöka att lägga benan olika emellanåt.

Bli en expert på solskydd – ELLE har samlat alla artiklar om spf

Årets bästa solskydd för kroppen och ansiktet – stort bäst i test

Årets bästa dagkräm med spf – superprodukterna som ger fukt och skydd

Beautyexperten tipsar: Bästa solskydden att bära över och under makeup

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud