Artikeln innehåller reklamlänkar

Sommarens 7 bästa UV-skydd för håret

solskydd för håret sommar

Det är inte bara huden som behöver extra skydd mot solens starka strålar – även håret är i behov av UV-skydd för att inte bli allt för blekt och torrt. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar sommarens säkraste skydd och återfuktare för håret.
14 juli, 2021

UV-strålning i UVA och UVB skadar inte bara vår hy – håret blir också lidande av solens starka strålar och det brukar visa sig i torra längder, trassliga toppar och strån som känns blekta och glanslösa.

Spray, mousse eller crème med UV-skydd är därför en riktig vinnare i sommarsolen. Produkter som skapar en osynlig ”slöja” på håret och håller UV-strålningen i schack.

Foto: TT/Jonas Gustavsson

Hur ska jag skydda håret mot solen?

Vilken typ av produkt du väljer är en smaksak – men en tunnare hårtyp brukar generellt fungera bäst med spray, medan kraftigare och lockigare hårtyper ofta älskar crème och mousse.

Vilket UV-skydd för håret är bäst?

Du hittar ELLEs favoriter bland UV-skydd för håret här.

1. Balmains stilsäkra spray

Balmains Sun protection spray är ändå sommarens mest stilfulla UV-skydd. Oceanblå mist som på inget sätt blir tung i håret och skyddar håret mot blekning och uttorkning under sommarens allra mest varma och soliga dagar. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

Balmains Sun protection spray

Balmains Sun Protection Spray är sommarens mest modemässiga UV-spray. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

2. Avedas soliga spray

Avedas Protective Hair Veil är precis som det låter en skyddande ”slöja” för torra och solade längder. En mist som blir ”osynlig” på håret och skyddar mot UVA- och UVB-strålning med hjälp av bland annat grönt te och solrosolja. Doften är dessutom magisk! Läs mer och köp den här (länk till Awin.com).

Avedas Protective hair veil

Avedas Protective Hair Veil doftar som en dröm och skyddar torra toppar. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

3. Living proofs skyddande spray

Living proofs Restore perfecting spray bär med sig så många bra egenskaper på en och samma gång: reder ut, vårdar och skyddar mot UV-strålning, samt ger värmeskydd. Ett perfekt allt-i-ett-spray som inte heller tynger ned håret. Läs mer och köp den här (länk till Eleven).

Living proofs Restore perfecting spray

Living Proofs Restore Perfecting Spray är en multifunktionell spray. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

4. Kérastase mjuka UV-skyddande crème

Kérastase Crème UV Sublime är en mjuk och ljuvligt återfuktande leave-in-crème som inte bara återfuktar trassliga och torra toppar – den skyddar även mot UV-strålning och ger fantastisk anti-frizz-effekt! Läs mer och köp den här (länk till Nordicfeel).

Kèrastase Crème UV Sublime är återfuktande och skyddande.

Kérastase Crème UV Sublime är återfuktande och skyddande. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

5. Davines skyddande leave-in-spray

Davines SU Hair Milk är en magiskt härlig leave-in-spray med en mjölkig konsistens. Återfuktar och ger mjuka längder, samtidigt som den skyddar mot UV-ljus under många långa, lata dagar i solen. Läs mer och köp den här.

Davines SU hair milk är

Davines SU Hair Milk är är en perfekt mjölkig, återfuktande mist. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

6. Evys skyddande mousse

Evys UV/Heat Hair Mousse är ett härligt bubbligt mousse med naturliga oljor för skydd och vård av torra sommarhår. ger lite stadga, men håller ändå håret lätt och luftigt – det bästa av två världar! Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

Evys UV/Heat hair mousse

Evys UV/Heat Hair Mousse är en mjuk, skyddande mousse. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

7. REF:s återfuktande leave-in

REFs Leave In Treatment är en rad fina fördelar i en crème – den skyddar, stärker och ger håret UV-skydd så att färg och form håller hela sommaren lång. Doftar dessutom ljuvligt och är dryg – det behövs inte mycket för att få fina, mjuka längder. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

REFs Leave in treatment

REFs Leave In Treatment är en mjuk, skyddande crème. Klicka på bilden för att komma direkt till den.

Se mer:

2:01

Efter reklamen: Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom åren

(2:01)

Missa inte

ELLEs beautyredaktör svarar på 7 vanliga frågor om SPF

Årets bästa återfuktande schampo och balsam – ELLE listar favoriterna för alla hår