Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bäst i test! Årets bästa UV-skydd för håret – solskydd för hår och hårbotten

05 jun, 2022 
bästa solskydd för håret spf hår bäst i test
Det är inte bara huden som behöver extra skydd mot solens starka strålar – även håret är i behov av UV-skydd för att inte bli allt för blekt och torrt. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman och beautyexpert Veronica Henriksson listar våren och sommaren säkraste skydd och återfuktare för håret.
Annons

UV-strålning i form av UVA och UVB skadar inte bara vår hud – håret blir också lidande av solens starka strålar och det brukar visa sig i torra längder, trassliga toppar och strån som känns blekta, gula och glanslösa.

Spray, mousse eller kräm med UV-skydd är därför en riktig vinnare i sommarsolen. Produkter som skapar en osynlig ”slöja” på håret och håller håret i schack.

Årets bästa solskydd för håret – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Hur ska jag skydda håret mot solen?

Vilken typ av produkt du väljer är en smaksak – men en tunnare hårtyp brukar generellt fungera bäst med spray, medan kraftigare och lockigare hårtyper ofta älskar kräm och mousse.

Solskydd för håret – Bäst i test 2023

Mist, mousse, kräm eller lätt lotion – ELLE har samlat alla årets favoriter som håller längderna mjuka, lena och skyddade mot solens strålar!

Bästa UV-skydd för håret, Sun Protection Spray – Balmain

Balmains Sun protection spray är ändå våren och sommarens mest stilfulla UV-skydd för barret. Oceanblå mist som på inget sätt blir tung i håret och skyddar håret mot blekning och uttorkning under sommarens allra mest varma och soliga dagar. Också – otrolig doft som osar fransk lyx.

bästa solskydd för håret bäst i test balmain mist hår spf
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande solskydd för håret, SU Hair Milk – Davines

Davines SU Hair Milk är precis som det låter en skyddande ”slöja” för torra och solade längder. En lätt mjölk som blir osynlig på håret och skyddar mot solen, samtidigt som den återfuktar likt en leave in-spray och verkar färgbevarande. Doften är dessutom magisk! Solskydd för håret har aldrig varit mer on point.

Bästa volymgivande solskydd för håret, UV/Heat Hair Mousse – Evy

Evys UV/Heat Hair Mousse är ett härligt, bubbligt mousse som fungerar som ett värmeskydd (upp till 210 grader) och UV-skydd för håret. Moussen ger lite stadga och otrolig volym, men håller ändå håret lätt och luftigt – det bästa av två världar!

evy solskydd för håret bäst i test bästa spf hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa solskydd för hårbotten, Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist – Coola

Hur många gånger står vi inte under den stekheta sommaren, med en hjässa som svider och flagnar? Att skydda skalpen är minst lika viktigt som att skydda huden i ansiktet, och då är ljuvliga Coola Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist den enda produkt du behöver. Det genialiska solskyddet har en smal pip som gör att du kan vara precis vid applicering utan att hela håret blir strävt och stelt av solskydd. I år är sommaren vi äntligen säger hejdå till solbränd hårbotten!

Annons
solskydd för hårbotten bäst i test bästa spf hår coola
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa UV-spray för håret, Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray – Wella Professionals

Sol, klor, saltvatten och så lite härliga svettdroppar på det... Det är inte konstigt att håret känns stripigt och torrt! Men Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray är en suverän spray som gör håret mjukt och lent, samtidigt som den skyddar mot UV-strålar.

wella solskydd för håret bäst i test bästa solskydd hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa färgbevarande UV-skydd för håret, Color Complete Protect & Prevent Spray – Moroccanoil

Magiska multiprodukter är det bästa som finns och där klättrar Color Complete Protect & Prevent Spray direkt upp på topplistan bland måsten i hårnecessären. Den återfuktande och lätta misten verkar färgbevarande, skyddat mot fria radikaler och UV-strålningar och reducerar friss. Wow!

Annons

Bästa solskydd för håret, Hair In The Sun – Sachajuan

Har du ett tjockare hår och föredrar återfuktande krämer för att tämja barret är Hair In The Sun från svenska Sachajuan toppen! UV-skyddet håller också stylingen på plats och minskar friss markant! Till hårbotten är det bättre att fokusera på en lättare mist för att inte risker att håret känns tung och flottigt.

solskydd för hår spf bästa hårspf sachajuan
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA LEAVE IN-KRÄM MED UV-SKYDD, CRÈME UV SUBLIME – KÉRASTASE

Kérastase Crème UV Sublime är en mjuk och ljuvligt återfuktande leave in-kräm som inte bara återfuktar trassliga och torra toppar – den skyddar även mot UV-strålning och ger fantastisk anti-frizz-effekt! Håret behåller både glans, fukt och färg, utan att tungt och flottigt.

VILKET UV-SKYDD FÖR HÅRET ÄR BÄST?

Vilken variant av UV-skydd du föredrar beror på vilken hårtyp du har. Är dina längder tunna och sköra är en mist att föredra eftersom att en kräm kan kännas något tung. Har du problem med en hårbotten som ofta blir röd och bränd ska du fokusera på en mist speciellt anpassat att använda just för hår och hårbotten, som favoriten Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist från Coola (reklamlänk).

Annons

Varför ska man använda solskydd för håret?

Solen är härlig, men verkar uttorkande för både hår och hud, och precis som att du skyddar din hud, kan du också skydda ditt hår! Blir ditt hår gult så fort solen tittar fram? Då är ett solskydd för håret väl investerade pengar! För varför vill du lägga dyra pengar hos frisören, utan att se till att faktiskt skydda det du betalat för?

Hur kan man skydda håret från solen?

Det absolut bästa sättet, förutom att använda produkter för håret med UV-skydd, är att täcka håret med en solhatt eller sjal – och såklart undvika direktsol när den är som starkast. Vill du skydda din hårbotten kan du också tänka på att försöka att lägga benan olika emellanåt.

Bli en expert på solskydd – ELLE har samlat alla artiklar om spf

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons