Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Sommarens 7 bästa UV-skydd för håret

Det är inte bara huden som behöver extra skydd mot solens starka strålar – även håret är i behov av UV-skydd för att inte bli allt för blekt och torrt. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar sommarens säkraste skydd och återfuktare för håret.
04 juni, 2020

 

UV-strålning i UVA och UVB skadar inte bara vår hy – håret blir också lidande av solens starka strålar och det brukar visa sig i torra längder, trassliga toppar och strån som känns blekta och glanslösa.

Spray, mousse eller crème med UV-skydd är därför en riktig vinnare i sommarsolen. Produkter som skapar en osynlig ”slöja” på håret och håller UV-strålningen i schack.

Vilken typ av produkt du väljer är en smaksak – men en tunnare hårtyp brukar generellt fungera bäst med spray, medan kraftigare och lockigare hårtyper ofta älskar crème och mousse.

Sommarens bästa? Du hittar ELLEs favoriter här:

1. Balmains stilsäkra spray

Balmains Sun protection spray

Balmains Sun protection spray är sommarens mest modemässiga UV-spray.

Balmains Sun protection spray är ändå sommarens mest stilfulla UV-skydd. Oceanblå mist som på inget sätt blir tung i håret och skyddar håret mot blekning och uttorkning under sommarens allra mest varma och soliga dagar.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

2. Avedas soliga spray

Avedas Protective hair vie

Avedas Protective hair viel doftar som en dröm och skyddar torra toppar.

Avedas Protective hair viel är precis som det låter en skyddande ”slöja” för torra och solade längder. En mist som blir ”osynlig” på håret och skyddar mot UVA- och UVB-strålning med hjälp av bland annat grönt te och solrosolja. Doften är dessutom magisk!

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Apprl)

3. Living proofs skyddande spray

Living proofs Restore perfecting spray

Living proofs Restore perfecting spray är ett multifunktionellt spray.

Living proofs Restore perfecting spray bär med sig så många bra egenskaper på en och samma gång: reder ut, vårdar och skyddar mot UV-strålning, samt ger värmeskydd. Ett perfekt allt-i-ett-spray som inte heller tynger ned håret.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

4. Kérastase mjuka UV-skyddande crème

Kèrastase Crème UV Sublime är återfuktande och skyddande.

Kérastase Crème UV Sublime är återfuktande och skyddande.

Kérastase Crème UV Sublime är en mjuk och ljuvligt återfuktande leave-in-crème som inte bara återfuktar trassliga och torra toppar – den skyddar även mot UV-strålning och ger fantastisk anti-frizz-effekt!

Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Davines skyddande milk

Davines SU hair milk är

Davines SU hair milk är är en perfekt mjölkig, återfuktande mist.

Davines SU hair milk är en magiskt härlig milk i sprayform. Återfuktar och ger mjuka längder, samtidigt som den skyddar mot UV-ljus under många långa, lata dagar i solen.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

6. Evys skyddande mousse

Evys UV/Heat hair mousse

Evys UV/Heat hair mousse är en mjuk, skyddande mousse.

Evys UV/Heat hair mousse är ett härligt bubbligt mousse med naturliga oljor för skydd och vård av torra sommarhår. ger lite stadga, men håller ändå håret lätt och luftigt – det bästa av två världar!

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

7. REFs återfuktande leave-in

REFs Leave in treatment

REFs Leave in treatment är en mjuk, skyddande crème.

REFs Leave in treatment är en rad fina fördelar i en crème – den skyddar, stärker och ger håret UV-skydd så att färg och form håller hela sommaren lång. Doftar dessutom ljuvligt – behövs inte mycket för att få fina, mjuka längder.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: