Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa värmeskydd – för alla hår

bäst i test värmeskydd bästa värmeskydd

Värmeskydd är ett måste vid användning av platt- och locktång. Men vad gör egentligen värmeskydd och hur använder man produkten? ELLE listar årets bästa värmeskydd – från budget till lyx.
12 oktober, 2021

Skyddar håret mot slitage, bevarar hårfärgen och gör att stylingen håller längre. Ett värmeskydd har många fina egenskaper och är ett måste om du fönar, plattar eller lockar håret.

ELLE listar årets bästa värmeskydd och ger bästa tipsen på hur du ska använda produkten.

Hur använder man värmeskydd?

Det är enkelt! Det viktigaste med värmeskydd, oavsett vilken variant du väljer, är att hela håret får sin härliga dos av produkten. Se därför till att dela in håret i sektioner och applicera sedan värmeskyddet. Ett värmeskydd ska alltid appliceras närmast hårstråt. Det vill säga som första produkt efter att du tvättat håret.

LÄS MER: Behöver du uppdatera din plattång? ELLE har djupdykt i det stora havet av plattänger och listat vinnarna av bäst i test. Här hittar du favoriterna.

bäst i test värmeskydd bästa värmeskydd

Coperni Backstage Spring/Summer 2022 på Paris Fashion Week.

Varför använder man värmeskydd?

Ett värmeskydd har många fina fördelar. Förutom det uppenbara – att skydda håret mot värme och onödig slitage, hjälper också ett den oskyldiga skölden till att bevara hårfärgen och minska friss. Visste du att värmeverktyg som platt- och locktång kan missfärga håret och till exempel göra blont hår gult, om du inte är noggrann med värmeskyddet? Håret kan också tappa glans och kännas matt och tråkigt om du slarvar med värmeskyddet

Hur fungerar värmeskydd för håret?

Värmeskydd fungerar likt en primer under din makeup – den jämnar ut, slätar till och skyddar. Värmeskyddet hjälper håret att behålla kvalitén och får också stylingen att hålla bättre. Dessutom finns det varianter som bland annat vårdar, ger volym och reducerar friss. Det finns med andra ord inga anledningar till att skippa värmeskyddet.

Vackra vågor eller ett ordentligt svall – ELLE listar årets bästa locktång och knepen som gör att stylingen håller.

hur använder man värmeskydd?

Backstage på Albert Elbaz Spring/Summer 2022.

Vilket värmeskydd är bäst?

Det finns olika varianter av värmeskydd för alla hårtyper och behov. Använder du aldrig platt- eller locktång men är ett fan av hårfönen? Då kanske en värmeskyddande leave in-kräm räcker för dig. Har du sprött och tunt hår är det möjligt att ett värmeskydd i spray-form passar ditt hår bäst. Till ett tjockt hår med grova och torra strån kanske istället bör satsa på ett värmeskydd i kräm-form. Allt är en smaksak – det viktigaste är bara att inte utesluta värmeskyddet.

ELLE listar årets bästa värmeskydd

Här är vinnarna av ELLEs bäst i test med värmeskydd. Vilket värmeskydd passar dig?

Bästa värmeskydd, Bodyguard Heat Protect Spray – Ghd

Klassikern Bodyguard heat protect spray har fått en ny kostym, men har ett lika fint innehåll som tidigare. Värmeskyddet är otroligt lätt och har en fin sprej som fördelar jämt över hela håret. Håret blir inte stelt och känns luftigt och mjukt efter användning. Går att använda i vått och torrt hår och håret upplevs också få en lätt glans. Ett toppenköp värt varenda krona!

Här kan du läsa mer och köpa Bodyguard heat protect spray (reklamlänk från Adtraction).

Bästa veganska värmeskydd, Quick Dry Heat Spray – Maria Nila

Har du tjockt och långt hår är det här värmeskyddet för dig. Värmeskyddet innehåller nämligen vattenavvisande ingredienser som ska göra torktiden kortare. Och visst märks en skillnad, oavsett om du använder fön eller låter håret självtorka! Veganska Quick dry heat spray har en en fantastisk doft av bland annat päron och björnbär. Värmeskyddet tynger inte ner håret men ger en fin stadga till efterkommande styling. Värmeskyddet har inte sulfater och parabener, om du föredrar det i din hårvård.

Här kan du köpa Quick dry heat spray (reklamlänk från Adtraction).

Bästa vårdande värmeskydd, Genesis Defense Thermique leave-in – Kérastase

Genesis defense thermique leave-in innehåller en härlig cocktail av vårdande ingredienser och är också speciellt lämpad för tunt och skadat hår som lätt går av. En av många fina ingredienser är edelweiss-celler som ska hjälpa till att stärka och återfukta håret. Värmeskyddet, som har en något mjölkigare konsistens fördelar sig fint i håret och är enkelt att dra ut i handdukstorkade längder. Dessutom har den en underbar doft och gör susen för irriterande friss.

Här kan du läsa mer om Genesis defense thermique leave-in och köpa produkten (reklamlänk från Adtraction).

Bästa värmeskydd till resan, Heat Styling Protection Travelsize – Björn Axen

Många väljer att krympa necessären när det är dags för resa. Men en produkt som alltid är ett måste på semestern är såklart värmeskyddet. Storsäljaren Heat styling protection finns också i en smidig travel size om 50 milliliter. Värmeskyddet sprider som en lätt moln och ger en fin glans tack vare bland annat plantbaserat (veganskt) keratin, algextrakt och panthenol.

Heat styling protection finns att köpa i travel size här (reklamlänk från Adtraction).

Bästa värmeskydd vid föning, No6 Bond Smoother – Olaplex

Den hyllade No6 bond smoother är ett måste i din hårvårdsrutin, oavsett fön eller inte. Leave in-krämen är anpassad efter alla hårtyper, är första hjälpen mot friss och gör håret fantastiskt mjukt och lent. Som ett salongsbesök – efter varje hårtvätt. No6 bond smoother är inget rent värmeskydd, men är anpassad för att klara värmen från en hårfön. Leave in-produkten är otroligt dryg. Produkt i storlek mindre än en ärta räcker till långt och relativt tjockt hår. För att inte glömma att produkten även är färgbevarande, vårdande och har en fantastisk doft!

No6 bond smoother finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Bästa lättapplicerade värmeskydd, Skydda heat protector – Björk

Skydda heat protector från svenska Björk påminner på många sätt om Quick dry heat spray från Maria Nila. Konsistensen är något tjockare och krämigare, värmeskyddet är veganskt och vårdande. Men det är den fantastiska förmågan att trolla bort friss som få Skydda heat protector att sticka ut! Värmeskyddet är otroligt lättapplicerat och kan appliceras direkt i håret eller i handen utan att smita iväg mellan fingrarna. Värmeskyddet gör genast håret mjukt och glansigt och friss är ett minne blott!

Skydda heat protector finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Foto: TT

1:05

Efter reklamen: Så blir du av med gula skiftningar i blekt hår

(1:05)

Missa inte

Årets bästa plattång 2021 – från budget till lyx

Och knepen för att stylingen ska hålla!

Årets bästa locktång 2021 – för alla hårtyper

Så trollar du fram ett fantastiskt svall!

Höstens snyggaste hårstylingar – och produkterna som gör jobbet

SÅ snyggt!