Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testSkönhetstipsHudvårdHårvård

Årets bästa värmeskydd – stort bäst i test för alla hår

02 jan, 2024 
bästa värmeskydd bäst i test – recension topplista
Värmeskydd är ett måste vid användning av platt- och locktång. Men vad gör egentligen värmeskydd och hur använder man produkten? ELLE listar årets bästa värmeskydd – från budget till lyx.
Annons

Skyddar håret mot slitage, bevarar hårfärgen och gör att stylingen håller längre. Ett värmeskydd har många fina egenskaper och är ett måste om du fönar, plattar eller lockar håret. ELLE listar årets bästa värmeskydd och ger bästa tipsen på hur du ska använda produkten.

Bästa värmeskyddet 2024 – bäst i test värmeskydd för håret

Scrolla ner för att läsa längre ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

bäst i test värmeskydd bästa värmeskydd
Coperni Backstage Spring/Summer 2022 på Paris Fashion Week.

Bäst i test värmeskydd för håret – ELLE har hela topplistan

Här är vinnarna av ELLEs bäst i test med värmeskydd. Vilket värmeskydd passar dig?

Missa inte! Hetaste hårverktyget just nu stavas varmluftsborste!

Annons

Bästa värmeskydd, Bodyguard Heat Protect Spray – Ghd

Klassikern Bodyguard heat protect spray har fått en ny kostym, men har ett lika fint innehåll som tidigare. Värmeskyddet är otroligt lätt och har en fin sprej som fördelar jämt över hela håret. Håret blir inte stelt och känns luftigt och mjukt efter användning. Går att använda i vått och torrt hår och håret upplevs också få en lätt glans. Ett toppenköp värt varenda krona!

ghd värmeskydd bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till värmeskyddet.

Bästa torra värmeskydd, Imperial Grace Heat Protection Styling Spray – Noir

Svenska Noir är mästare på bra hårvård och hårstyling! Senaste tillskottet Imperial Grace Heat Protection Styling Spray är ett dubbelverkande värmeskydd som både skyddar håret men också får stylingen att hålla perfekt! Det "torra" värmeskyddet (det vill säga aerosolsprayen) appliceras enkelt i lätt fuktigt till torrt hår. Doften är gudomlig och doseringen enkel. Det bästa av allt är att stylingen håller sig betydligt längre. Värmeskyddet fungerar nämligen samtidigt som en texturspray.

bästa värmeskyddet noir bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lätta värmeskydd för håret, Keep It Light Heat Protection Hairspray – Schwarzkopf Professional Osis+

En superspray som ger både stadga, textur och skydd – Keep It Light Heat Protection Hairspray är det perfekta värmeskyddet om du vill att lockar ska hålla längre och föredrar ett lätt och luftigt hår. Värmeskyddet sprider sig snabbt och enkelt över håret men känns inte och gör inte heller längderna torra. Värmeskyddet appliceras bäst i torrt hår.

Annons

Bästa veganska värmeskydd, Quick Dry Heat Spray – Maria Nila

Har du tjockt och långt hår är det här värmeskyddet för dig. Värmeskyddet innehåller nämligen vattenavvisande ingredienser som ska göra torktiden kortare. Och visst märks en skillnad, oavsett om du använder fön eller låter håret självtorka! Veganska Quick dry heat spray har en en fantastisk doft av bland annat päron och björnbär. Värmeskyddet tynger inte ner håret men ger en fin stadga till efterkommande styling. Värmeskyddet har inte sulfater och parabener, om du föredrar det i din hårvård.

maria nila värmeskydd spray Quick dry heat spray
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vårdande värmeskydd, Genesis Defense Thermique leave-in – Kérastase

Genesis Defense Thermique Leave-in innehåller en härlig cocktail av vårdande ingredienser och är också speciellt lämpad för tunt och skadat hår som lätt går av. En av många fina ingredienser är edelweiss-celler som ska hjälpa till att stärka och återfukta håret. Värmeskyddet, som har en något mjölkigare konsistens fördelar sig fint i håret och är enkelt att dra ut i handdukstorkade längder. Dessutom har den en underbar doft och gör susen för irriterande friss.

Bästa värmeskydd till resan, Heat Styling Protection Travelsize – Björn Axén

Många väljer att krympa necessären när det är dags för resa. Men en produkt som alltid är ett måste på semestern är såklart värmeskyddet. Storsäljaren Heat Styling Protection finns också i en smidig travel size om 50 milliliter. Värmeskyddet sprider som en lätt moln och ger en fin glans tack vare bland annat plantbaserat (veganskt) keratin, algextrakt och panthenol.

Annons

Bästa värmeskydd vid föning, No6 Bond Smoother – Olaplex

Den hyllade No6 bond smoother är ett måste i din hårvårdsrutin, oavsett fön eller inte. Leave in-krämen är anpassad efter alla hårtyper, är första hjälpen mot friss och gör håret fantastiskt mjukt och lent. Som ett salongsbesök – efter varje hårtvätt. No6 bond smoother är inget rent värmeskydd, men är anpassad för att klara värmen från en hårfön. Leave in-produkten är otroligt dryg. Produkt i storlek mindre än en ärta räcker till långt och relativt tjockt hår. För att inte glömma att produkten även är färgbevarande, vårdande och har en fantastisk doft!

Bästa lättapplicerade värmeskydd, Skydda heat protector – Björk

Skydda Heat Protector från svenska Björk påminner på många sätt om Quick Dry Heat Spray från Maria Nila. Konsistensen är något tjockare och krämigare, värmeskyddet är veganskt och vårdande. Men det är den fantastiska förmågan att trolla bort friss som få Skydda heat protector att sticka ut! Värmeskyddet är otroligt lättapplicerat och kan appliceras direkt i håret eller i handen utan att smita iväg mellan fingrarna. Värmeskyddet gör genast håret mjukt och glansigt och friss är ett minne blott!

värmeskydd bäst i test Skydda heat protector från björk
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vad händer med håret om man inte använder värmeskydd?

Du har säkert hört det förr, men det tål att upprepas: värmeskydd är ett måste om du använder stylingverktyg! Om du använder värme på håret, utan att först skydda med värmeskydd riskerar du inte bara att missfärga håret. Du riskerar också att bränna håret, torka ut håret, förstöra topparna och göra håret frissigt.

Annons

HUR ANVÄNDER MAN VÄRMESKYDD?

Det är enkelt! Det viktigaste med värmeskydd, oavsett vilken variant du väljer, är att hela håret får sin härliga dos av produkten. Se därför till att dela in håret i sektioner och applicera sedan värmeskyddet. Ett värmeskydd ska alltid appliceras närmast hårstråt. Det vill säga som första produkt efter att du tvättat håret.

VARFÖR ANVÄNDER MAN VÄRMESKYDD?

Ett värmeskydd har många fina fördelar. Förutom det uppenbara – att skydda håret mot värme och onödig slitage, hjälper också ett den oskyldiga skölden till att bevara hårfärgen och minska friss. Visste du att värmeverktyg som platt- och locktång kan missfärga håret och till exempel göra blont hår gult, om du inte är noggrann med värmeskyddet? Håret kan också tappa glans och kännas matt och tråkigt om du slarvar med värmeskyddet

hur använder man värmeskydd?
Backstage på Albert Elbaz Spring/Summer 2022.

HUR FUNGERAR VÄRMESKYDD FÖR HÅRET?

Värmeskydd fungerar likt en primer under din makeup – den jämnar ut, slätar till och skyddar. Värmeskyddet hjälper håret att behålla kvalitén och får också stylingen att hålla bättre. Dessutom finns det varianter som bland annat vårdar, ger volym och reducerar friss. Det finns med andra ord inga anledningar till att skippa värmeskyddet.

Annons

Läs mer: Vackra vågor eller ett ordentligt svall – ELLE listar årets bästa locktång och knepen som gör att stylingen håller.

Hur fungerar ett torrt värmeskydd?

I regel kan man säga torrt värmeskydd till torrt hår och blött värmeskydd i blött hår. Med ett torrt värmeskydd menar man alltså ett värmeskydd som kommer i aerosolspray, som testets vinnare Imperial Grace Heat Protection Styling Spray från Noir och Keep It Light Heat Protection Hairspray från Schwarzkopf. Funktionen på skydden är densamma, men här får du också ofta en bättre stylingeffekt.

Behöver man återapplicera värmeskydd?

Ja och nej! Använder du till exempel en leave in-kräm med värmeskydd och fönar in den, finns risken att värmeskyddet är förbrukat. Därför är det ingen dum idé att gå in med ytterligare värmeskydd om du efter föning till exempel ska använda platt- eller locktång.

VILKET VÄRMESKYDD ÄR BÄST för håret?

Det finns olika varianter av värmeskydd för alla hårtyper och behov. Använder du aldrig platt- eller locktång men är ett fan av hårfönen? Då kanske en värmeskyddande leave in-kräm räcker för dig. Har du sprött och tunt hår är det möjligt att ett värmeskydd i spray-form passar ditt hår bäst. Till ett tjockt hår med grova och torra strån kanske istället bör satsa på ett värmeskydd i kräm-form. Allt är en smaksak – det viktigaste är bara att inte utesluta värmeskyddet.

Annons

Hur mycket värmeskydd ska man ha?

Det är viktigt att inte snåla med värmeskyddet och därför är det också enklast att applicera värmeskydd när håret är indelat i sektioner. Ha hellre för mycket värmeskydd än för lite!

Foto: TT

Så blir du av med gula skiftningar i blekt hårBrand logo
Så blir du av med gula skiftningar i blekt hår
Annons