Knepet som snabbt ger snygg volym till håret – frisören tipsar

volym till håret smart tips

Är du trött på hår som saknar volym? Ingen fara, det finns ett enkelt supertips som får volymen att hålla – i flera dagar. Här delar kändisfrisören Johan Hellström med sig av knepet du inte vill missa!
04 april, 2023
VIDEO: Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer
1:05

Efter reklamen: VIDEO: Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

(1:05)

Slå på ljud

Att lyckas skapa en snygg och hållbar volym i håret är allt annat än en enkelt uppgift. Har du tjockt hår känner du säkert igen känslan av att längderna känns tunga och platta och har du ett tunt hår är det inte helt omöjligt att du handskas med bångstyriga strån som snabbt tappar stadgan.

Men det finns såklart lösningar på problemet! I en intervju med ELLE delar stjärnfrisören Johan Hellström, ägare av Björn Axén, med sig av värdefulla tips som hjälper dig att få en snygg volym som verkligen håller. Han säger bland annat att det handlar om att vara noggrann från grunden, det vill säga redan när du tvättar håret, men att det krävs också rätt stylingprodukter och en hårfön.

Misstagen många gör när de fönar håret – och så får du perfekt resultat varje gång

– Ett av de viktigaste stegen för att bygga volym från botten är att föna håret i motsatt riktning för att bryta växtriktningen. Håret vill annars automatiskt lägga sig platt eftersom det är så håret växer, säger Johan Hellström.

Men till allas stora glädje finns såklart också ett supertips som snabbt och enkelt trollar fram en snygg volym, utan att du behöver lägga timmar på stylingen. Allt du behöver är (märkligt nog) en plattång! Här är superknepet som ger dig volym till håret – som håller i dagar.

volym hår tips
Vincenzo Grillo

Få volym till håret – enkla tipset för hållbar volym

För att få till den perfekta volymen krävs ett gediget jobb – som börjar redan i duschen. Men förutom att använda volymschampo, hårmousse, volymspray och saltvattenspray finns såklart en smart genväg som gör jobbet på några minuter.

volym till håret tips frisör

En plattång används för att skapa snygg volym från hårbotten.

Hårexpertens bästa tips: Så använder du rundborste – och så får du stylingen att hålla

Volym till håret – steg för steg

Tuperingsborste, plattång och hårspray (och såklart ett hår som grundats med värmeskydd) – det är allt som krävs för att lyckas med volymstylingen. Så här gör du steg för steg:

  • Börja med att dela upp håret i sektioner. Håret ska vara torrt och vill du maxa volymen får du gärna ha fönat in en volymspray i hårbotten.
  • Ta sedan slinga för slinga och tupera håret ungefär fem till tio centimeter från hårbotten och ut på längderna.
  • Gå in med en plattång och dra snabbt tången över tuperingen (endast över tuperingen). Det ger extra stadga till håret och ger ett otroligt lyft från hårbotten.
  • Lägg håret till rätta och avsluta med hårspray!
volym till håret före efter tips snygg volym hår

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson fick volym som höll till nästa tvätt!

SE OCKSÅ: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
1:02

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

(1:02)

Slå på ljud

Foto: Launchmetrics/Spotlight