Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa hårmousse – bäst i test hårmousse för volym och stadga

11 apr, 2024 
Hårmousse med volym, en variant som inte känns eller en mousse för lockigt hår... ELLEs beautyredaktörer har samlat årets bästa hårmousse för alla hårtyper. Här är favoriterna du inte får missa – och såklart knepen som ger ett felfritt resultat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av 80- och 90-talets mest använda hårprodukter har återigen fått ett otroligt uppsving. Vi pratar såklart om hårmoussen – superprodukten som ger både volym, stadga och en styling som håller. Men vilken variant är egentligen bäst? Och finns det mousse som inte känns kladdiga i håret?

bäst i test hårmousse 2024 – hela topplistan för alla hårtyper

ELLE har samlat årets bästa hårmousse! Här är favoriterna i alla kategorier – och för alla hår.

Bästa hårmousse 2024 – årets stora bäst i test med mousse för håret

Kladdfri, för att definiera lockar, volymgivande och hållbar – här är listan med alla årets favoriter bland hårmousse. Vilken blir din nya favorit?

Bästa hårmousse, Body Builder Volumising Mousse – Kevin Murphy

Kevin Murphys Body Builder Volumising Mousse har blivit en klassiker i sammanhanget – och är en bästsäljare av en anledning. Den lättarbetade moussen har en härlig doft som inte tar över, ger ordentligt med volym, men känns inte torrt och krispig i håret. Bäst resultat får du om du fönar in produkten. Men moussen är också fin att krama in i håret för att ge stadga, lätt självfall och en fyllig känsla till längderna.
Här hittar du Body Builder Volumising Mousse från Kevin Murphy (reklamlänk).

kevin murphy hårmousse bäst i test
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa hårmousse för volym, Extra Large Bombshell Volumizer – Color Wow

Extra Large Bombshell Volumizer har blivit en rejäl snackis på sociala medier. Volymprodukten är inte en klassisk mousse, utan mer som ett skum, men ger samma härliga resultat som en mousse. Här får du maxad volym – som håller länge!
Här kommer du direkt till Extra Large Bombshell Volumizer (reklamlänk).

bästa hårmousse för volym color wow bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till favoriten från Color Wow.

Bästa lättanvända hårmousse, Grandiose Hair Plumping Mousse – Oribe

Åh du grandiosa Grandiose Hair Plumping Mousse! Den lyxiga moussen (som tack och lov också är väldigt dryg) ger en imponerande volym som håller! Produkten går att använda nära hårrötterna utan att kännas kladdig i håret. Extra tacksamt är att moussen också har värmeskydd!
Grandiose Hair Plumping Mousse hittar du här (reklamlänk).

volym mousse bäst i test volymmousse
Klicka på bilden för att komma till moussen från Oribe.

Bästa hårmousse som inte kladdar, Grand Ambition Volume Spray – Noir Stockholm

Grand Ambition Volume Spray är inte en typisk hårmousse, men ger samma fina resultat som en! Märket själva beskriver produkten som en "micromousse-volymspray", vilket gör den perfekt för dig som föredrar produkter som inte känns i håret! Här är ett kladdfritt alternativ som kan användas i fuktigt hår innan föning eller som en touch up när du vill ge en volymboost. Har också en förtrollande doft och vårdande innehåll.
Grand Ambition Volume Spray kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

volym mousse bäst i test bästa mousse hår volym
Klicka på bilden för att komma direkt till favoriten från Noir.

Bästa hårmousse för tunt hår, Thickening Fiber Mousse – Lernberger Stafsing

Lernberger Stafsing står för en rad härliga stylingprodukter och med på topplistan bland favoriter från märket finns såklart Thickening Fiber Mousse! Moussen är extra tacksam i tunt hår eftersom att den ger en härligt fyllig känsla till håret – utan att tynga ner längderna. Stråna blir inte stela och produkten hjälper också till att få stylingen att hålla när den fönas in i håret. Suverän att använda om du har gardinlugg och vill föna upp en snygg böj till luggen.
Här kommer du direkt till produkten (reklamlänk).

bästa hårmousse bäst i test 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårmousse budget, Volume Mousse Medium Hold – Björn Axén

Volume Mousse Medium Hold är en tacksam mousse som är enkel att fördela i håret och som inte blir tung – oavsett hur mycket produkt du använder. Bäst resultat får du absolut om du fönar in moussen. Om du låter produkten lufttorka med håret finns risk att längderna känns något krispiga. Moussen är exceptionell på få håret att kännas fylligt och stort!
Prisvärda Volume Mousse Medium Hold från Björn Axén finns att köpa här (reklamlänk).

volymmousse bäst i test mousse bästa budget
Klicka på bilden för att komma direkt till moussen från Björn Axén.

Bästa hårmousse för lockigt hår, Styling Kaze Wave – Shu Uemura

Har du lockar eller självfall är Shu Uemuras Styling Kaze Wave en otrolig mousse som kommer att rädda många dåliga hårdagar. "Jag har ett hår med självfall och när jag fönar in den här moussen och samtidigt fönar får jag fina lockar och ett mjukt svall", säger ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson.
Shu Uemuras Styling Kaze Wave finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

hårmousse lockigt hår bäst i test mousse för lockar
Klicka här för att komma direkt till hårmoussen från Shu Uemura.

HUR ANVÄNDER MAN HÅRMOUSSE?

En mousse kan dels borstas in i håret (applicera då mousse i en utredningsborste och borsta genom håret) eller fördelas i håret med fingrarna. I en intervju med ELLE berättar Johan Hellström, ägare av Björn Axén:

Annons

"Jag använder gärna händerna när jag applicerar mousse bara för att känna att jag får in moussen överallt. Tipset för att lyckas med all styling är att alltid applicera stylingrodukterna i fuktigt hår. Det är mycket enklare att fördela en produkt när det är lite fuktigt."

Här kan du läsa hela intervjun om hur du får volym till håret!

hårmousse bäst i test volym mousse bästa
Bli expert på hårmousse – här är allt du behöver veta!

Kan man använda hårmousse i torrt hår?

Det är inte att rekommendera eftersom att risken finns att håret då upplevs stripigt och krispigt (och att håret ser smutsigt ut).

Vad gör hårmousse?

En hårmousse har många fina fördelar: ger volym, stadga och får hårstyling att hålla. En mousse får också hårstråna att "svälla" och ge illusionen av fylligare och tjockare hår, vilket är extra tacksamt om du har tunt hår. Förutom det finns det också varianter av hårmousse som hjälper till att definiera lockar och självfall. Det finns helt enkelt något för alla!

Annons

När ska man använda hårmousse?

En mousse använder du bäst genom att föna in i i handdukstorkat hår. En del mousse innehåller även värmeskydd, men om inte är det såklart viktigt att först förbereda håret med värmeskydd innan du börjar föna.

hårmousse kort hår

Hur mycket hårmousse ska man ha?

Hur mycket hårmousse du behöver beror såklart på vilket typ av hår du har, samt hur mycket hår du har. Men ett vanligt misstag många gör med mousse är att applicera för lite produkt. En klutt stor som en golfboll, som många brukar använda i hela håret räcker ofta enbart för luggen.

Vilken är den bästa hårmoussen för volym?

Föredrar du rejäl volym och stadga till håret bör du fokusera på en mousse med medium till strong hold. ELLEs favorit Grandiose Hair Plumping Mousse från Oribe ger fin volym utan att kännas i håret och budgetalternativet Volume Mousse Medium Hold från Björn Axén ger också en rejäl volym och stadga till håret.

Annons

För att maximera effekten av moussen är det toppen att föna in produkten i motsatt riktning för att bryta hårets naturliga mönster. Superknepet hjälper till att öka volymen.

Vad är skillnaden på en volymmousse och en hårmousse?

Det finns många olika varianter av mousse, men i regel ger båda volym till håret. En volymmousse fokuserar om möjligt ännu mer på att höja volymen.

Hur fungerar hårmousse?

En klassisk mousse är en perfekt stylingprodukt att använda, speciellt om du strävar efter att få volym och en fyllig känsla till håret. En mousse innehåller bland annat veteproteiner som skapar luftigheten i håret.

hårmousse styling bäst mousse för håret

Vad är hårmousse bra för?

Hårmousse har många fina fördelar! Mest känd är mousse för att ge en fyllig känsla till håret och för att ge volym, men en mousse är också extra bra för att se stadga och textur – och för att få stylingen att hålla. Föredrar du att styla håret med en rundborste eller varmluftsborste är till exempel förberedelse med hårmousse A och O för att stylingen ska hålla hela dagen! Men även vid strama tofsar och slickat hår är hårmoussen en suverän produkt att använda.

Foto: Launchmetrics/spotlight

Fixa håret som JaniceBrand logo
Fixa håret som Janice

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons