Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa hårmousse – bäst i test hårmousse för volym och stadga

09 dec, 2022 
hårmousse bäst i test bästa mousse hår volymmousse volym
Hårmousse med volym, en variant som inte känns eller en mousse för lockigt hår... ELLEs beautyredaktörer har samlat årets bästa hårmousse för alla hårtyper. Här är favoriterna du inte får missa – och såklart knepen som ger ett felfritt resultat!
Annons

En av 80- och 90-talets mest använda hårprodukter har återigen fått ett otroligt uppsving. Vi pratar såklart om hårmoussen – superprodukten som ger både volym, stadga och en styling som håller. Men vilken variant är egentligen bäst? Och finns det mousse som inte känns kladdiga i håret?

ELLEs beautyredaktörer har samlat årets bästa hårmousse! Här är favoriterna i alla kategorier och för alla hårtyper.

bäst i test hårmousse 2022 – hela topplistan för alla hårtyper

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bästa hårmousse 2022 – årets stora bäst i test med mousse för håret

Kladdfri, för att definiera lockar, volymgivande och hållbar – här är listan med alla årets favoriter bland hårmousse. Vilken blir din nya favorit?

Bästa hårmousse, Hair Mousse Medium Hold – Sachajuan

Svenska Sachajuans ikoniska Hair Mousse Medium Hold är en stark och effektiv hårmousse, som trots sin otroliga stadga och hållbarhet knappt känns i håret. Här behöver du inte oroa dig för krispiga strån som känns stripiga – håret blir nämligen både luftigt, men samtidigt fylligt. Och volymen... Wow!

Bästa hårmousse volym, Grandiose Hair Plumping Mousse – Oribe

Åh du grandiosa Grandiose Hair Plumping Mousse! Den lyxiga moussen (som tack och lov också är väldigt dryg) ger en imponerande volym som håller! Produkten går att använda nära hårrötterna utan att kännas kladdig i håret. Extra tacksamt är att moussen också har värmeskydd – och den lyxiga doften och förpackningen såklart...

volym mousse bäst i test volymmousse
Klicka på bilden för att komma till volymmoussen från Oribe.

Bästa hårmousse som inte kladdar, Grand Ambition Volume Spray – Noir Stockholm

Grand Ambition Volume Spray är inte en typisk hårmousse, men ger samma fina resultat som en! Märket själva beskriver produkten som en "micromousse-volymspray", vilket gör den perfekt för dig som föredrar produkter som inte känns i håret! Här är ett kladdfritt alternativ som kan användas i fuktigt hår innan föning eller som en touch up när du vill ge en volymboost. Har också en förtrollande doft och vårdande innehåll.

volym mousse bäst i test bästa mousse hår volym
Klicka på bilden för att komma till den lätta hårmoussen från Noir.

Bästa hårmousse för tunt hår, Fiber Mousse – Lernberger Stafsing

Lernberger Stafsing står för en rad härliga stylingprodukter och med på topplistan bland favoriter från märket finns såklart Fiber Mousse! Moussen är extra tacksam i tunt hår eftersom att den ger en härligt fyllig känsla till håret – utan att tynga ner håret. Stråna blir inte stela och produkten hjälper också till att få stylingen att hålla när den fönas in i håret. Suverän att använda om du har gardinlugg och vill föna upp en snygg böj till luggen.

lernberger stafsing hårmousse bäst i test bästa mousse
Klicka på bilden för att komma till hårmoussen från Lernberger Stafsing.

Bästa hårmousse för glans och volym, Liquid Spell – Davines

Davines otrolig Liquid Spell liknar inget annat! Produkten i sig är inte en klassisk mousse, utan kommer ut mer som ett lätt skum ur förpackningen. Den lätta känslan hänger också kvar när produkten appliceras i håret. Några pump av produkten ger ett luftigt hår med volym. Tacksamt nog känns också håret mindre frissigt och mer glansigt – dessutom verkar produkten vårdande och stärkande! Otroligt enkel att fördela jämnt i håret.

mousse hår davines bäst i testhårmousse
Klicka på bilden för att komma till moussen från Davines.

Bästa hårmousse budget, Volume Mousse Medium Hold – Björn Axén

Volume Mousse Medium Hold är en tacksam mousse som är enkel att fördela i håret och som inte blir tung – oavsett hur mycket produkt du använder. Bäst resultat får du absolut om du fönar in moussen. Om du låter produkten lufttorka med håret finns risk att längderna känns något krispiga. Moussen är exceptionell på få håret att kännas fylligt och stort!

Bästa hårmousse för lockigt hår, Styling Kaze Wave – Shu Uemura

Har du lockar eller självfall är Shu Uemuras Styling Kaze Wave en otrolig mousse som kommer att rädda många dåliga hårdagar. "Jag har ett hår med självfall och när jag fönar in den här moussen med en diffuser tenderar jag istället att få korklockar. Tacksamt nog känns lockarna naturliga, kompakta, frissfria och även mjuka. Jag är kär", säger ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson.

hårmousse lockigt hår bäst i test mousse för lockar
Klicka på bilden för att komma till moussen från Shue Uemura.

HUR ANVÄNDER MAN HÅRMOUSSE?

En mousse kan dels borstas in i håret (applicera då mousse i en utredningsborste och borsta genom håret) eller fördelas i håret med fingrarna. I en intervju med ELLE berättar Johan Hellström, ägare av Björn Axén:

Annons

"Jag använder gärna händerna när jag applicerar mousse bara för att känna att jag får in moussen överallt. Tipset för att lyckas med all styling är att alltid applicera stylingrodukterna i fuktigt hår. Det är mycket enklare att fördela en produkt när det är lite fuktigt."

Här kan du läsa hela intervjun om hur du får volym till håret!

hårmousse bäst i test volym mousse bästa
Bli expert på hårmousse – här är allt du behöver veta!

Kan man använda hårmousse i torrt hår?

Det är inte att rekommendera eftersom att risken finns att håret då upplevs stripigt och krispigt (och att håret ser smutsigt ut).

Vad gör hårmousse?

En hårmousse har många fina fördelar: ger volym, stadga och får hårstyling att hålla. En mousse får också hårstråna att "svälla" och ge illusionen av fylligare och tjockare hår, vilket är extra tacksamt om du har tunt hår. Förutom det finns det också varianter av hårmousse som hjälper till att definiera lockar och självfall. Det finns helt enkelt något för alla!

hårmousse kort hår

När ska man använda hårmousse?

En mousse använder du bäst genom att föna in i i handdukstorkat hår. En del mousse innehåller även värmeskydd, men om inte är det såklart viktigt att först förbereda håret med värmeskydd innan du börjar föna.

Annons

Vilken är den bästa hårmoussen för volym?

Föredrar du rejäl volym och stadga till håret bör du fokusera på en mousse med medium till strong hold. ELLEs favorit Grandiose Hair Plumping Mousse från Oribe ger fin volym utan att kännas i håret och budgetalternativet Volume Mousse Medium Hold från Björn Axén ger också en rejäl volym och stadga till håret.

För att maximera effekten av moussen är det toppen att föna in produkten i motsatt riktning för att bryta hårets naturliga mönster. Superknepet hjälper till att öka volymen.

Vad är skillnaden på en volymmousse och en hårmousse?

Det finns många olika varianter av mousse, men i regel ger båda volym till håret. En volymmousse fokuserar om möjligt ännu mer på att höja volymen.

Hur fungerar hårmousse?

En klassisk mousse är en perfekt stylingprodukt att använda, speciellt om du strävar efter att få volym och en fyllig känsla till håret. En mousse innehåller bland annat veteproteiner som skapar luftigheten i håret.

hårmousse styling bäst mousse för håret

Vad är hårmousse bra för?

Hårmousse har många fina fördelar! Mest känd är mousse för att ge en fyllig känsla till håret och för att ge volym, men en mousse är också extra bra för att se stadga och textur – och för att få stylingen att hålla. Föredrar du att styla håret med en rundborste eller varmluftsborste är till exempel förberedelse med hårmousse A och O för att stylingen ska hålla hela dagen! Men även vid strama tofsar och slickat hår är hårmoussen en suverän produkt att använda.

Foto: Imaxtree

Fixa håret som JaniceBrand logo
Fixa håret som Janice
Annons