Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa volymspray – vinnarna av bäst i test och så får du volym i håret

volymspray bäst i test bästa volym spray volymsprej

Årets bästa volymspray – stort bäst i test!

Känns håret platt och tråkigt? Då är det dags att investera i en volymspray! I ELLEs stora bäst i test hittar du årets bästa volymspray som ger ett ordentligt lyft till håret – och får volymen att hålla. Här är alla favoriter!
29 augusti, 2022

Är du redo att höja volymen? En volymspray är superprodukten som ger ett snyggt lyft till håret och samtidigt ger ett fluffigare och fylligare resultat – och hjälper till att få stylingen att hålla längre. Ett måste i hårgarderoben med andra ord!

Bästa volymspray – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test volymspray – årets favoriter för volym till håret

ELLE listar årets bästa volymspray. Här är favoriterna för alla hår och plånböcker. Längre ner hittar du också allt du behöver veta om volymspray.

Bästa volymspray och texturspray, Balloon Dry Volume Spray – R+Co

Balloon Dry Volume Spray är multiprodukten som ger både hållbar volym och snygg textur till håret. Sprayen kan användas både innan föning eller efter du stylat håret för att lyfta håret ordentligt och samtidigt ge stadga. Volymsprayen har en ljuvlig doft, sprider sig fint över håret och gör inte längderna krispiga och stela. Extra tacksam att använda på tunt och livlöst hår!

Balloon Dry Volume Spray finns att läsa mer om här (länk till Lyko).

Bästa volymspray, Dry Spray Texture & Volume – Björn Axén

Björn Axéns Dry Spray Texture & Volume är den optimala sprayen som erbjuder snygg volym, bra textur (som får stylingen att hålla) utan att göra längderna torra eller hårbotten kladdig.

Börn Axén volymspray Dry Spray Texture & Volume hittar du här. (länk till Åhlens)

Bästa volymspray med värmeskydd, Full Dry Volume & Texture Spray – Living Proof

Genialiska Full Dry Volume & Texture Spray är inte bara en volymspray av rang, utan också ett suveränt värmeskydd (med skydd upp till 210 grader) och en perfekt texturspray. Den torra sprayen känns inte torr och dammig i håret, trots att den likt ett torrschampo också absorberar olja. Extra tacksamt är att sprayen lägger alla strån på plats och även hjälper till att hålla stylingen snygg hela dagen.

Full Dry Volume & Texture Spray hittar du här (länk till Lyko).

Bästa återfuktande volymspray, Blow.Dry Ever.Lift – Kevin Murphy

Om kärlek gick att paketera på flaska hade Blow.Dry Ever.Lift varit som Amor själv! Den otroliga volymsprayen, som också har en lätt och frisk doft, ger håret ett snyggt lyft, minskar friss och gör håret mjukt! Den otroligt dryga volymsprayen aktiveras vid föning och känns inte i håret. Även längderna upplevs fylligare.

Läs mer om Blow.Dry Ever.Lift här (länk till Lyko).

Bästa volymspray budget, The Volume Mist – Budgie

Bra hårvård behöver inte kosta skjortan, det vet prisvänliga Budgie! Märkets magiska The Volume Mist är en vegansk volymspray som appliceras i fuktigt hår och aktiveras med värme. På några minuter känns håret tjockare, fylligare och har fått vacker volym som också håller hela dgen.

The Volume Mist hittar du här (länk till Kicks).

Bästa volymspray för hållbar volym, Essential Volu Hair Mist – Davines

Vill du ha en volymspray som ger trollar med livlöst hår och samtidigt verkar vårdande är det Essential Volu Hair Mist du ska sträcka dig efter. Många volymsprayer ger en matt finish till håret, men denna behåller glansen – samtidigt som den ökar volymen i håret. Produkten känns varken i hårbotten eller längderna och får på något magiskt sätt volymen att hålla i dagar!

Läs fler recensioner om Essential Volu Hair Mist här (länk till Lyko).

Bästa volymspray, Volumizing Spray – Sisley

Sätt stjärnglans på din styling med volymsprayernas Rolls-Royce, Volumizing Spray från Sisley. Spraya, föna och voilà – nu har du skapat ett svall som får komplimangerna att trilla in. Produkten svider i plånboken, men en flaska håller verkligen i år eftersom att produkten är så otroligt dryg. Några spray i hårbotten och problemet med platt och livlöst hår är ett minne blott. Volymsprayen är också en av Jennifer Anistons favoriter, bara det säger mycket!

Lyxiga Volumizing Spray finns att köpa här (länk till Lyko).

Bästa lätta volymspray, Volumizing Mist – Moroccanoil

Va-va-voom-volym och längder som känns betydligt tjockare – Volumizing Mist från Moroccanoil gör magi för tunt och platt hår! Förutom att sprayen, som sprider sig som en fin mist över håret, innehåller arganolja som återfuktar, innehåller den också risprotein som ger en fyllig och voluminös känsla som håller länge. Sprayen känns inte kladdig, stel eller tung i håret vilket är ett extra plus om du har tunnare strån.

Härliga Volumizing Mist kan du läsa mer om här (länk till Bangerhead).

Vad gör volymspray?

En volymspray är superprodukten som, precis som namnet tyder, ger ett snyggt lyft och volym till håret. Men förutom det uppenbara är en volymspray också toppen om du önskar med textur och fyllighet till längderna.

Hur använder man volymspray?

Det är enkelt! En volymspray ger bäst effekt när den appliceras nära hårbotten (det går att applicera i vått, fuktigt och torrt hår). På så sätt ger den effekt och ett ordentligt lyft! Vill du få ett fylligare hår och mer textur kan du också spraya volymsprayen i längderna. En volymspray får också bäst effekt och känns inte lika "krispig" i håret om det fönas in, men det är inget måste.

Behöver man föna in volymspray?

Många volymprodukter aktiveras av värme och därför är det extra bra att använda volymspray med en hårfön eller varmluftsborste för att få en hållbar volym. Föna i motsatt riktning för att få upp volymen ordentligt.

Läs mer: Dags att investera i en ny hårfön? ELLE har testat alla favoriter från budget till lyx.

Hur får man volym i håret?

Att få volym som håller kräver ofta mer än en produkt. Se till att grunda ordentligt med ett volymschampo (här hittar du ELLEs bäst i test), använd en volymmousse och volymspray. Vill du få håret att verkligen nå högre höjder kan du också föna in produkterna med en varmluftsborste.

Missa inte! Årets bästa varmluftsborste – ELLE bäst i test!

Hur får man volym i tunt hår?

Har du tunt hår kan håret kännas tung och platt om du använder för tunga produkter i ditt hår. Fokusera på ett schampo som ger fukt, utan att tynga ner och lägg extra krut på att föna håret. Och så använder du såklart en volymspray!

Bästa frisyrerna och produkterna för tunt hår – ELLE ger alla tips och knep

Vilken är den bästa volymsprayen?

Det finns mängder av olika varianter av volymspray och valet av rätt volymspray för dig beror lite på vilket resultat du vill åt. Vill du maxa volymen? Satsa då på en volymspray som också ger håret en snygg textur för att samtidigt ge ett fylligare resultat. Medan ett torrt hår kan behöva en lättare volymspray som också ger fukt.

Mer om hår på elle.se

Här hittar du alla tips för det perfekta håret!

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud